reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Najważniejsze aby się udalo. A mogę się Ciebie o coś zapytać bo pisałaś o bakterii candida. Jak miałaś badania to wyszły ci pojedyncze kolonie?

Najważniejsze aby się udalo. A mogę się Ciebie o coś zapytać bo pisałaś o bakterii candida. Jak miałaś badania to wyszły ci pojedyncze kolonie?
Mąż miał badanie spermy w tym kierunku, a ja byłam solidarnie z nim leczona antybiotykami. Teraz czekamy na wynik :) I zamówiłam mu selen z cynkiem. Niech trochę pobierze, żeby podbudować nasienie. Ładnie będzie łykał jedną tabletkę dziennie.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Czyli to mówienie lekarzy, że trzeba odczekać pół roku z kolejną ciążą to nieprawda? Pewnie zależy jak macica się regeneruje po zabiegu, ciekawe jak będzie u mnie. [emoji17] Dostałam już pierwszą miesiączkę, beta spadła do zera.
Tyle, że ja miałam zakażenie wewnątrzmaciczne, ciążę poroniłam w 18 tygodniu plus zabieg [emoji17] ciekawe ile będę musiała czekać. Teraz w styczniu kolejna wizyta u lekarza, ciekawe jak w środku będzie wyglądać wszystko

Któraś z Was nie odczekała te pół roku i zaszła szybciej i było wszystko w porządku w kolejnej ciąży? U mnie zawiniło tylko zakażenie [emoji17] i zaniedbanie lekarzy bo nikt nie wykrył. Tak nie miałam problemu z ciążą, nie potrzebowałam nawet progesteronu bo miałam bardzo ładny.

Czyli to mówienie lekarzy, że trzeba odczekać pół roku z kolejną ciążą to nieprawda? Pewnie zależy jak macica się regeneruje po zabiegu, ciekawe jak będzie u mnie. [emoji17] Dostałam już pierwszą miesiączkę, beta spadła do zera.
Tyle, że ja miałam zakażenie wewnątrzmaciczne, ciążę poroniłam w 18 tygodniu plus zabieg [emoji17] ciekawe ile będę musiała czekać. Teraz w styczniu kolejna wizyta u lekarza, ciekawe jak w środku będzie wyglądać wszystko

Któraś z Was nie odczekała te pół roku i zaszła szybciej i było wszystko w porządku w kolejnej ciąży? U mnie zawiniło tylko zakażenie [emoji17] i zaniedbanie lekarzy bo nikt nie wykrył. Tak nie miałam problemu z ciążą, nie potrzebowałam nawet progesteronu bo miałam bardzo ładny.
Moim zdaniem pół roku to dla psychiki. Przecież kobiety 3-4 miesiące po porodzie zachodzą w kolejną ciążę... Ja bym nie czekała. Poczekałabym do pierwszej @... Szkoda czasu czekać pół roku...

@Malaga00 w styczniu lekarz na USG powie ci czy wszystko się wygoilo. Wtedy podpytaj czy akurat musi być pół roku bo może każe odczekać z dwa góra trzy cykle i da zielone światło.
@Dagmarka1991 u mnie wyszło z wymazu bakteria candida ale pojedyncze kolonie. Mój ginekolog powiedział że to normalne występujące bakterie w tak nie wielkiej ilości. Musiałam jakoś załapać po poronieniu. Ale wszystko przeszło. Korzystaj z mydełka biały jeleń

Moim zdaniem pół roku to dla psychiki. Przecież kobiety 3-4 miesiące po porodzie zachodzą w kolejną ciążę... Ja bym nie czekała. Poczekałabym do pierwszej @... Szkoda czasu czekać pół roku...
Pewnie tak jest właśnie.
Dokładnie poród a poronienie na takim etapie to jednak co innego. Przecież po porodzie trzeba napewno odczekać więcej a właśnie zachodzą od razu w ciążę.
Ja właśnie dostałam pierwszą miesiączkę. Miałam już owulacje i zaczęłam pierwszy cykl.

@Malaga00 w styczniu lekarz na USG powie ci czy wszystko się wygoilo. Wtedy podpytaj czy akurat musi być pół roku bo może każe odczekać z dwa góra trzy cykle i da zielone światło.
@Dagmarka1991 u mnie wyszło z wymazu bakteria candida ale pojedyncze kolonie. Mój ginekolog powiedział że to normalne występujące bakterie w tak nie wielkiej ilości. Musiałam jakoś załapać po poronieniu. Ale wszystko przeszło. Korzystaj z mydełka biały jeleń
Niedawno kupiłam sobie preparat do higieny intymnej na literkę G się nazywa... Już nie chce mi się iść sprawdzać nazwy... Zapewnia też prawidłowe PH pochwy.
A propos PH: mąż miał sprawdzane PH nasienia: wyszło prawidłowe.

reklama
Tak wiem dowiem się 3 stycznia jak w środku wygląda [emoji17] Może długo nie będę musiała czekać. Mimo, że boję się kolejnej ciąży ale bardzo bym chciała zajść ponownie [emoji17] Tym razem pod opieką lekarza z kliniki. I tym razem będę jeździć do innego szpitala... Poza tym mam nadzieję, że lekarze będą patrzeć inaczej na mnie z racji tej straty i zakażenia które miałam. Trochę i tak bałabym się zajść w najbliższych miesiącach przez to zakażenie bo nie wiem jak macica się zmieniła przez to i przez zabieg czy nie zagrozi to znowu dziecku

Do góry