reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Doskonale cie rozumiemy i chyba każda z nas mniej lub bardziej tak miała. Opowiem ci tylko z doświadczenia ze gdy urodziła moja koleżanka z pracy to unikalam jej i jak przyjechała z mala to specjalnie wyszłam bo tak bardzo bolało serce. Do dziś żałuję że tak postąpiłam bo ani ona ani dziecko niczemu nie winne a mi potem po roku się udało i... było mi smutno jak nikt z pracy o nas tez nie pamiętał... także cieszmy się z maleńkich istot bo to każdy Boży cud :*
Ja dzieci nie unikam bo je uwielbiam, Ale czasami jest przykro.. zwłaszcza jak widzę noworodka

reklama
@Takaja123 też chyba ten cykl jest na straty ale chyba już się na to nastawilam. Okaże się 7 stycznia. Tylko gorzej znów będzie jak @ sie nie pojawi i znów będzie trzeba szukać przyczyny i ją wywołać.

@xszaracodziennosc @nafoczka też nie unikam dzieci bo ich uwielbiam ale bardzo boli jak nie które koleżanki pomimo że nie chcą to łatwo im zajść. Ale cieszę się że mogą zajść i zawsze im radzę aby uwazaly na siebie i dbaly bo w nich jest nowe życie.

Ja nie myślę. Będzie co będzie. Wrzuciłam na luz już dawno. Tylko jak się dowiaduje o czyjejś ciąży to czuje taki smutek...
Moja znajoma na FB wstawiła niedawno zdjęcie narodzonego synka. Też mi się przykro zrobiło, ale później dowiedziałam się, że walczyła o niego 9 lat. Rozmawiałam ostatnio z księdzem. Powiedział, że zazdrość jest niedobra, że każdy niesie swój krzyż, a my nie wiemy, jakie krzyże mają inni. Powiedział, żeby ufać w Panu.

Jutro też jadę do labu na krew: robię homocysteinę - powtórka, antykoagulant toczniowy, antytrombina aktywność, białko c, białko s, pc. przeciwko protrombinie igg i igm. I na tym kończę badania z własnej inicjatywy. Dalej będą te zalecane przez lekarzy. Chyba będę dobrze przygotowana do kolejnej ciąży. P.S. W poronionej ciąży też miałam robione CRP - było prawidłowe.
Plan działania:
27.12 - badania, o których wspomniałam powyżej.
Gru/Sty - oczekujemy na wynik badania nasienia w kierunku grzyba drożdżoidalnego i trichomonas.
Gru/Sty - jak przyjdzie teraz okres, to robię badania, które zalecił mi endokrynolog, mam skierowanie na NFZ: 17 oh progesteron, androstendion, testosteron, ft 4, LH, DHEAS (jego zdaniem nadmiar androgenów może powodować poronienie)
22.01 - wizyta u endokrynologa (kazał przynieść wyniki ww. badań plus ksero narządu rodnego)
Miesiączka koniec stycznia/początek lutego: badania: tte,shgb,17ohp,vit d3,insulina, glukoza. Następnie z tymi wynikami wizyta u Pani ginekolog.
marzec - powtórzenie badania nasienia (badanie ogólne)
23.04 - pełna diagnostyka w szpitalu w kierunku trombofilii na NFZ.
Taki plan, jednak zostanie on częściowo przerwany, jeżeli zajdę w ciążę :) :) :) Mocno w to wierzę.

Jeszcze zrobię Chlamydia trachomatis igg i igm już wykupiłam badanie. Jutro opłacę i w styczniu je zrobię. Pozdrawiam.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
@Dagmarka1991 będzie wszystko w porządku trzeba unormowac organizm i przestać myśleć że coś nie pójdzie tak. Najważniejsze aby być zabezpieczona w czasie ciąży i mieć dobre leki aby donosic szczęśliwie ciążę.

Hej dziewczyny mi się spóźnia okres drugi dzień . Ale jakoś ciąża mało prawdopodobna musiała by być wpadka jedynie ale jakoś w to nie wierzę , to mój drugi okres po poronieniu więc jeszcze wszystko rozregulowane pewnie .
@ Dagmarka niezły plan masz , mam nadzieję że uda ci się szybciej zajść i nie będziesz musiała dalszych badań robić .

Hej dziewczyny mi się spóźnia okres drugi dzień . Ale jakoś ciąża mało prawdopodobna musiała by być wpadka jedynie ale jakoś w to nie wierzę , to mój drugi okres po poronieniu więc jeszcze wszystko rozregulowane pewnie .
@ Dagmarka niezły plan masz , mam nadzieję że uda ci się szybciej zajść i nie będziesz musiała dalszych badań robić .
Niech się dzieje wola nieba... Ale plan muszę mieć :-) Jeżeli badania wyjdą dobrze, to tematy się szybko zamkną :-) Ale nie będę miała do siebie żalu i wyrzutów sumienia, że siedziałam i nic nie robiłam :-)

Niech się dzieje wola nieba... Ale plan muszę mieć :-) Jeżeli badania wyjdą dobrze, to tematy się szybko zamkną :-) Ale nie będę miała do siebie żalu i wyrzutów sumienia, że siedziałam i nic nie robiłam :-)
A przeciwciała Ana robiłaś ? Ja mam zespół antyfosfolipidowy który robiłam do 6 tyg po poronieniu . Lekarka kazała mi go powtórzyć jeszcze raz tylko ja nie wiem po co ...

reklama
Do góry