reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Doskonale cie rozumiemy i chyba każda z nas mniej lub bardziej tak miała. Opowiem ci tylko z doświadczenia ze gdy urodziła moja koleżanka z pracy to unikalam jej i jak przyjechała z mala to specjalnie wyszłam bo tak bardzo bolało serce. Do dziś żałuję że tak postąpiłam bo ani ona ani dziecko niczemu nie winne a mi potem po roku się udało i... było mi smutno jak nikt z pracy o nas tez nie pamiętał... także cieszmy się z maleńkich istot bo to każdy Boży cud :*
Ja dzieci nie unikam bo je uwielbiam, Ale czasami jest przykro.. zwłaszcza jak widzę noworodka

reklama
@Takaja123 też chyba ten cykl jest na straty ale chyba już się na to nastawilam. Okaże się 7 stycznia. Tylko gorzej znów będzie jak @ sie nie pojawi i znów będzie trzeba szukać przyczyny i ją wywołać.

@xszaracodziennosc @nafoczka też nie unikam dzieci bo ich uwielbiam ale bardzo boli jak nie które koleżanki pomimo że nie chcą to łatwo im zajść. Ale cieszę się że mogą zajść i zawsze im radzę aby uwazaly na siebie i dbaly bo w nich jest nowe życie.

Ja nie myślę. Będzie co będzie. Wrzuciłam na luz już dawno. Tylko jak się dowiaduje o czyjejś ciąży to czuje taki smutek...
Moja znajoma na FB wstawiła niedawno zdjęcie narodzonego synka. Też mi się przykro zrobiło, ale później dowiedziałam się, że walczyła o niego 9 lat. Rozmawiałam ostatnio z księdzem. Powiedział, że zazdrość jest niedobra, że każdy niesie swój krzyż, a my nie wiemy, jakie krzyże mają inni. Powiedział, żeby ufać w Panu.

Jutro też jadę do labu na krew: robię homocysteinę - powtórka, antykoagulant toczniowy, antytrombina aktywność, białko c, białko s, pc. przeciwko protrombinie igg i igm. I na tym kończę badania z własnej inicjatywy. Dalej będą te zalecane przez lekarzy. Chyba będę dobrze przygotowana do kolejnej ciąży. P.S. W poronionej ciąży też miałam robione CRP - było prawidłowe.
Plan działania:
27.12 - badania, o których wspomniałam powyżej.
Gru/Sty - oczekujemy na wynik badania nasienia w kierunku grzyba drożdżoidalnego i trichomonas.
Gru/Sty - jak przyjdzie teraz okres, to robię badania, które zalecił mi endokrynolog, mam skierowanie na NFZ: 17 oh progesteron, androstendion, testosteron, ft 4, LH, DHEAS (jego zdaniem nadmiar androgenów może powodować poronienie)
22.01 - wizyta u endokrynologa (kazał przynieść wyniki ww. badań plus ksero narządu rodnego)
Miesiączka koniec stycznia/początek lutego: badania: tte,shgb,17ohp,vit d3,insulina, glukoza. Następnie z tymi wynikami wizyta u Pani ginekolog.
marzec - powtórzenie badania nasienia (badanie ogólne)
23.04 - pełna diagnostyka w szpitalu w kierunku trombofilii na NFZ.
Taki plan, jednak zostanie on częściowo przerwany, jeżeli zajdę w ciążę :) :) :) Mocno w to wierzę.

Jeszcze zrobię Chlamydia trachomatis igg i igm już wykupiłam badanie. Jutro opłacę i w styczniu je zrobię. Pozdrawiam.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
@Dagmarka1991 będzie wszystko w porządku trzeba unormowac organizm i przestać myśleć że coś nie pójdzie tak. Najważniejsze aby być zabezpieczona w czasie ciąży i mieć dobre leki aby donosic szczęśliwie ciążę.

Hej dziewczyny mi się spóźnia okres drugi dzień . Ale jakoś ciąża mało prawdopodobna musiała by być wpadka jedynie ale jakoś w to nie wierzę , to mój drugi okres po poronieniu więc jeszcze wszystko rozregulowane pewnie .
@ Dagmarka niezły plan masz , mam nadzieję że uda ci się szybciej zajść i nie będziesz musiała dalszych badań robić .

Hej dziewczyny mi się spóźnia okres drugi dzień . Ale jakoś ciąża mało prawdopodobna musiała by być wpadka jedynie ale jakoś w to nie wierzę , to mój drugi okres po poronieniu więc jeszcze wszystko rozregulowane pewnie .
@ Dagmarka niezły plan masz , mam nadzieję że uda ci się szybciej zajść i nie będziesz musiała dalszych badań robić .
Niech się dzieje wola nieba... Ale plan muszę mieć :-) Jeżeli badania wyjdą dobrze, to tematy się szybko zamkną :-) Ale nie będę miała do siebie żalu i wyrzutów sumienia, że siedziałam i nic nie robiłam :-)

Niech się dzieje wola nieba... Ale plan muszę mieć :-) Jeżeli badania wyjdą dobrze, to tematy się szybko zamkną :-) Ale nie będę miała do siebie żalu i wyrzutów sumienia, że siedziałam i nic nie robiłam :-)
A przeciwciała Ana robiłaś ? Ja mam zespół antyfosfolipidowy który robiłam do 6 tyg po poronieniu . Lekarka kazała mi go powtórzyć jeszcze raz tylko ja nie wiem po co ...

reklama
Do góry