Jutro też jadę do labu na krew: robię homocysteinę - powtórka, antykoagulant toczniowy, antytrombina aktywność, białko c, białko s, pc. przeciwko protrombinie igg i igm. I na tym kończę badania z własnej inicjatywy. Dalej będą te zalecane przez lekarzy. Chyba będę dobrze przygotowana do kolejnej ciąży. P.S. W poronionej ciąży też miałam robione CRP - było prawidłowe.
Plan działania:
27.12 - badania, o których wspomniałam powyżej.
Gru/Sty - oczekujemy na wynik badania nasienia w kierunku grzyba drożdżoidalnego i trichomonas.
Gru/Sty - jak przyjdzie teraz okres, to robię badania, które zalecił mi endokrynolog, mam skierowanie na NFZ: 17 oh progesteron, androstendion, testosteron, ft 4, LH, DHEAS (jego zdaniem nadmiar androgenów może powodować poronienie)
22.01 - wizyta u endokrynologa (kazał przynieść wyniki ww. badań plus ksero narządu rodnego)
Miesiączka koniec stycznia/początek lutego: badania: tte,shgb,17ohp,vit d3,insulina, glukoza. Następnie z tymi wynikami wizyta u Pani ginekolog.
marzec - powtórzenie badania nasienia (badanie ogólne)
23.04 - pełna diagnostyka w szpitalu w kierunku trombofilii na NFZ.
Taki plan, jednak zostanie on częściowo przerwany, jeżeli zajdę w ciążę
Mocno w to wierzę.
Jeszcze zrobię Chlamydia trachomatis igg i igm już wykupiłam badanie. Jutro opłacę i w styczniu je zrobię. Pozdrawiam.