Malaga00
Fanka BB :)
A takie crp nie mówi już, że dzieje się stan zapalny? Bo jest określona norma.Tak dzis wyjde ale na wlasne zadanie.. nie moga mnie wypuscic zr wzgledu na wcześniejszą strate dziecka. Ale nic sie nie dzieje, magnezu tu nie podaja, bo uwazaja ze w 13tc magnez nie ma znaczenia. Po 20tyg dopiero moze pomoc. Dali jasno do zrozumienia ze nic oprocz zastrzykow z nospy mi nie dadza a ja nie chce nospy tyle brac bo wiem ze moze miec wplyw na szyjke a jakos mi nie pomaga. Dla niego to nie sa skurcze. To bol innego pochodzenia..
Crp 4.8, wyniki wymazu beda po swietach, mocz ok, czekam na wynik morfologii jak bedzie ok to usg i do domu
Norma, czyli wartość prawidłowa białka CRP powinna mieścić się w przedziale 0,08 do 3,1 mg/l, jednak u palaczy, osób otyłych, z nadciśnieniem tętniczym może wynosić l.
CRP powyżej 3,1 do 10 mg/l z bardzo dużym prawdopodobieństwem wiąże się z obecnością reakcji zapalnej (najczęściej spowodowanej zakażeniem) w organizmie
Ja już na crp jestem uczulona i muszę mieć pewność 10000 % że mam odpowiednią wartość, tyle, że ja muszę sprawdzać bo miałam ciężkie zakażenie wewnątrzmaciczne.
Ja bym została w szpitalu jednak. Opieka i przede wszystkim jak coś się będzie działo to masz lekarzy obok siebie i pielęgniarki a takie bóle nie są chyba normalne, ale nie wiem kochana [emoji17] Nie mniej jednak trzymam mocno kciuki i mam nadzieję, że wszystko jest dobrze i że to bóle rozrastającej się macicy bo jednak ciąża bluźniacza tak? Ja z jedną dzidzią miałam od początku za nim się dowiedziałam o ciąży takie bóle straszne potem kolejne tygodnie mijały i też silne, aż czasami mnie zwalały z nóg ;/ Ale u mnie właśnie też zaczynało się zakażenie