reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Ja po poronieniu wspierałam się nervomix (najlepsze dostępne bez recepty), a na receptę to hydroksyzyna. Jakie bóle??? W szpitalu gdzie Twoja gin pracuje czy w innym? Zawsze lepiej pod obserwacją jak Cię coś niepokoi, ale napisz nam o co chodzi bo się martwię [emoji3525]
Caly czas mam jakies bole... w piatek mega nasilone krzyzowe... czasem przechodzace a brzuch. Mega dziwne uczucie. Pojechalam na IP u mnie a tam dostalam zastrzyk kazali brac wiecej magnezu i jakby co to wrocic. Chwile bylo lepiej a wczoraj znow to samo ale skonsultowalam sie z moim gin i kazala jechac do innego szpitala. No wiec mnie przyjęli , bo uznali, ze juz w piatek z takimi bolami mnie powinni w moim szpitalu....

W piatek bylam w tym co moja gin pracuje, tera jestem w innym ona tu kiedys pracowala czaaasem ma duzyry ale rzadko poki co podaja mi nospe :/ ktora srednio cokolwiek daje...

reklama
Hej:)
To o zbliżają się święta?? :)
Ja nadal w szpitalu. W piątek robili mi crp i morfologie i wyniki z krwi są juz ok. Jeden wymaz wyszedł jałowy, kolejne moze będą jutro.
Jutro też badanie ginekologiczne i usg i wtedy będzie decyzja co dalej. Chyba nie muszę mówić że już umieram ze strachu :(
W razie gdyby mnie wypuścili to prosto ze szpitala przeprowadzam się do rodziców skąd mam do lekarza jakieś 2 km a do szpitala jakieś 18km. Także plan jakis jest. Aczkolwiek nie wierzę że mnie wypuszczą. Niestety psychicznie wysiadam już calkowicie...
@Oczekujaca123 Kochana a co Ci dają?? Może Cię jeszcze jutro wypuszczą co??

Hej:)
To o zbliżają się święta?? :)
Ja nadal w szpitalu. W piątek robili mi crp i morfologie i wyniki z krwi są juz ok. Jeden wymaz wyszedł jałowy, kolejne moze będą jutro.
Jutro też badanie ginekologiczne i usg i wtedy będzie decyzja co dalej. Chyba nie muszę mówić że już umieram ze strachu :(
W razie gdyby mnie wypuścili to prosto ze szpitala przeprowadzam się do rodziców skąd mam do lekarza jakieś 2 km a do szpitala jakieś 18km. Także plan jakis jest. Aczkolwiek nie wierzę że mnie wypuszczą. Niestety psychicznie wysiadam już calkowicie...
@Oczekujaca123 Kochana a co Ci dają?? Może Cię jeszcze jutro wypuszczą co??
Tak dzis wyjde ale na wlasne zadanie.. nie moga mnie wypuscic zr wzgledu na wcześniejszą strate dziecka. Ale nic sie nie dzieje, magnezu tu nie podaja, bo uwazaja ze w 13tc magnez nie ma znaczenia. Po 20tyg dopiero moze pomoc. Dali jasno do zrozumienia ze nic oprocz zastrzykow z nospy mi nie dadza a ja nie chce nospy tyle brac bo wiem ze moze miec wplyw na szyjke a jakos mi nie pomaga. Dla niego to nie sa skurcze. To bol innego pochodzenia..
Crp 4.8, wyniki wymazu beda po swietach, mocz ok, czekam na wynik morfologii jak bedzie ok to usg i do domu

@Oczekujaca123 A nie mogą Ci zrobić zastrzyku z papaweryną skoro nospa nie pomaga?? Moim zdaniem skoro to nie skurcze, to oznacza, że to maluchy tak się rozpychają, że aż coś uciskają. A nie masz problemów z wypróżnianiem - może to jelita?? Ja miałam problem z jakimiś wiązadłami pomiędzy macicą a kręgosłupem, ale to dopiero po porodzie i bólach krzyżowych...

@Aurelia95 A brałaś kiedyś cokolwiek uspokajającego? Hydroksyzyny nie polecam, bo dość mocno zamula. Spróbuj kupić sobie coś ziołowego np. neospasminę lub melisal. A jak nie pomoże, to poproś lekarza, aby coś Ci przypisał. Jak sobie przypomnę jakie tabletki kiedyś brałam, to dam znać.

Ordynator twierdzi ze skoro nospa i spasmoline nie pomogl to nie skurcze. To inny powod. Ale wg niego nic zlego sie nie dzieje. W 13tc moga mi dac paracetamol i tyle
A może spróbuj po świętach iść do jakiegoś fizjoterapety. Może to jakiś ucisk na kręgosłup albo coś. A jak bierzesz paracetamol to przestaje boleć? Bo jeśli tak to może zapytaj czy możesz brać np przez 3 dni 3 razy dziennie i może ból minie. Kurcze nie wiem sama.

@Oczekujaca123 @kb.karola90 lepiej bezpiecznie w szpitalu spędzić święta i za kilka miesięcy wspominać ten czas ze śmiechem z dzieckiem (dziećmi) obok. Dacie radę. Pierogi przywiozą Wam na wynos. Jestem z Wami całym [emoji3590]
Wiesz to z tym szpitalem w święta to nie jest takie proste...dzisiaj na oddziale jest 5 pacjentek, z tego wszystkiego pielęgniarki zapomniały mi dać leków...zaczynam się zastanawiać czy aby na pewno bezpieczniej nie byłoby w domu...

reklama
Do góry