W 10 tygodniu ciaza obumarla to był 18 października. 22 października kontrola u lekarza i już nic nie było samoistne poronienie. Coś jeszcze lekarz wylapal i dał na badanie histopatologiczne. Minęło już równe 6 tygodni. W grudniu zaczynam starania.Dziekuje Wam Dziewczyny.. :-) Jutro sie wszystkiego dowiem...
a duzo czasu minelo od waszych poronien??
reklama
Dzoana88
Fanka BB :)
U mnie 24.11 minelo dwa miesiace.Dziekuje Wam Dziewczyny.. :-) Jutro sie wszystkiego dowiem...
a duzo czasu minelo od waszych poronien??
G
gosc19
Gość
Wiesz u mnie niby ciąża była Ale nie było jej widać na usg..@xszaracodziennosc u Ciebie było puste jajo plodowe ?
Ja nie mogę sobie pozwolić na kolejną stratę. Dlatego zrobilam badania niektóre. Mój mąż chce po nowym roku jechać za granicę do pracy. Więc mam nadzieję że teraz się uda.
kasienka862
Bardzo mi przykro z powodu Waszych strat.... tule mocno.... :-*
Moje pierwsze poronienie bylo w 2010 roku.. puste jajo plodowe...to byl 6 tydz.. A drugie poronienie 2013 roku.... o ciazy dowiedzialam sie w 8 tyg... po leczeniu hormonalnym dopiero udalo mi sie zajsc.. wtedy mialam przerwe w braniu hormonow.. i zaskoczylo.. Bilo juz serduszko.. wiec zaszlam w ciaze dzieki Clo i jakiegos innego leku.. chyba luteina.. ale jak poszlam miesiac pozniej na badanie... Serce maluszka juz nie bilo... potem odeszlam od meza.. nie dalam rady z psychika... dopiero teraz.. w tym roku poznalam wspanialego faceta.. i postanowilam sie wziasc za siebie i swoje zdrowie.. i za to aby nastepna ciaza byla udana.. bo po tamtych poronieniach zaden lekarz nic nie robil..
Moje pierwsze poronienie bylo w 2010 roku.. puste jajo plodowe...to byl 6 tydz.. A drugie poronienie 2013 roku.... o ciazy dowiedzialam sie w 8 tyg... po leczeniu hormonalnym dopiero udalo mi sie zajsc.. wtedy mialam przerwe w braniu hormonow.. i zaskoczylo.. Bilo juz serduszko.. wiec zaszlam w ciaze dzieki Clo i jakiegos innego leku.. chyba luteina.. ale jak poszlam miesiac pozniej na badanie... Serce maluszka juz nie bilo... potem odeszlam od meza.. nie dalam rady z psychika... dopiero teraz.. w tym roku poznalam wspanialego faceta.. i postanowilam sie wziasc za siebie i swoje zdrowie.. i za to aby nastepna ciaza byla udana.. bo po tamtych poronieniach zaden lekarz nic nie robil..
1
183785
Gość
Witam. Chciałam Was poinformować o wynikach badań, które ostatnio zrobiłam:
p/c przeciw kardiolipinie igg - ujemny
p/c przeciw kardiolipinie igm - ujemny
p/c przeciw beta 2 glikoproteinie igg - ujemny
p/c przeciw beta 2 glikoproteinie igm - ujemny
p/c przeciw antygenom jajnika - ujemny, nie stwierdzono żadnych przeciwciał
p/c antygenom łożyska - ujemny, nie stwierdzono żadnych przeciwciał
p/c przeciw plemnikom - ujemny, nie stwierdzono żadnych przeciwciał
PPJ (ANA 1) - ujemny, nie stwierdzono obecności przeciwciał przeciwjądrowych i przeciwcytoplazmatycznych
d-dimer - w normie
fibrynogen - w normie
aptt - prawidłowy
pt (inr) - wynik wskazuje na zmniejszoną skłonność krwi do krzepnięcia.
Pozdrawiam! Życzę powodzenia! :-)
p/c przeciw kardiolipinie igg - ujemny
p/c przeciw kardiolipinie igm - ujemny
p/c przeciw beta 2 glikoproteinie igg - ujemny
p/c przeciw beta 2 glikoproteinie igm - ujemny
p/c przeciw antygenom jajnika - ujemny, nie stwierdzono żadnych przeciwciał
p/c antygenom łożyska - ujemny, nie stwierdzono żadnych przeciwciał
p/c przeciw plemnikom - ujemny, nie stwierdzono żadnych przeciwciał
PPJ (ANA 1) - ujemny, nie stwierdzono obecności przeciwciał przeciwjądrowych i przeciwcytoplazmatycznych
d-dimer - w normie
fibrynogen - w normie
aptt - prawidłowy
pt (inr) - wynik wskazuje na zmniejszoną skłonność krwi do krzepnięcia.
Pozdrawiam! Życzę powodzenia! :-)
kasienka862
Dziewczyny a zdażyło się u was aby brać duphaston na wywołanie i nie dostać @ ?
Ja po takich lekach zawsze dostawalam... no.. zdazylo mi sie ze po luteinie musialam ponad tydz zekac na okres.. ale zawsze @ przychodzila...
roki_1991
@Dagmarka1991 to tak na prawdę są super wyniki. Nie masz przeciwciał więc dobrze, zespół antyfosfolipidowy wykluczony. Nie pamiętam czy robiłaś w końcu ten pakiet na trombofilie bo mam notoryczna skleroze, ale jeśli tam by coś wyszło to heparyna profilaktycznie, ewentualnie metyle i następnym razem się uda
reklama
Oby szybko przyszła. Nie chcę czekać tygodnia.Ja po takich lekach zawsze dostawalam... no.. zdazylo mi sie ze po luteinie musialam ponad tydz zekac na okres.. ale zawsze @ przychodzila...
Jeszcze się niecierpliwie na te wyniki trombofili. Bojakby coś w nich wyszło a udało by się to zdążę się zabezpieczyć