reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Ja po drugim poronieniu odeszlam od meza... jakos moja psychika sie zablokowala.. w tym roku po licznych roznych przebojach udalo mi sie z nim rozwiezc.. ale to nie temat na ta grupe.. ;-) ten rok wg jest dla mnie przelomowy... ten rozwod... poznalam cudownego faceta.. 3 razy sie przeprowadzalam wg.. dwa razy wynajmowalam pokoj a za 3 wynajelismy juz wspolnie mieszkanie... we wrzesniu tego roku podczas urlopu Pawel mi sie oswiadczyl.. a mowilam sobie.. nigdy wiecej zadnych zareczyn itp... ale wiecie jak to jest :-) ale na to ze bede w ciazy wg nie licze.. az takie cuda w tym roku to juz napewno sie nie zdarza :-) poza tym.. musze zaczac jakies konkretne leczenie.. aby kiedys znow nie bylo zawodu :-( no i mam 2 sliczne koty :-) jak bedziecie chcialy to wstawie zdjecie :-) dzieki kotom w swoim zyciu bardzo sie podnioslam..

reklama
Pod tym katem tego zespolu jeszcze mi badan nie wykonywali.. nawet nie wiem kiedy takie badania sie wykonuje. . Po tych poronieniach tylko badania genetyczne i histopatologia.. wyniki lekarze mowili ze sa dobre.. e pod innymi wzgledami mnie noe badali... nawet dopiero teraz w tej poradni nieplodnosci dostalam skierowania na badania hormonow.. progesteron.. tsh lh fsh estrogen glukoza i takie tam.. wczesniej bylo cicho sza..

@kasienka862 heparyna jest zalecana albo przy zespole antyfosfolipidowym albo przy trombofilii ja po poronieniu od razu zrobiłam te badania i w trombofilii wyszła mi Mutacja PAI dodania. W moim przypadku dzieciatku też przestało bić serduszko w 8 tyg i ja od razu robiłam wszelakie badania żeby znaleźć tego przyczynę i znalazłam. Heparyna jest tylko wskazana jak masz ku temu podstawy mój lekarz mówił że jeśli nie ma podstaw to lepiej nie ryzykować bo może wtedy u dziecka wystąpić wada serca. Ja na Twoim miejscu zrobiłbym badania, które warto zrobić po poronieniu.

Jeśli jesteś w klinice niepłodności napewno je wykonają najpierw podstawowe badania i potem kolejne. Tak mi się wydaje

Ostatnia edycja:
@kasienka862 heparyna jest zalecana albo przy zespole antyfosfolipidowym albo przy trombofilii ja po poronieniu od razu zrobiłam te badania i w trombofilii wyszła mi Mutacja PAI dodania. W moim przypadku dzieciatku też przestało bić serduszko w 8 tyg i ja od razu robiłam wszelakie badania żeby znaleźć tego przyczynę i znalazłam. Heparyna jest tylko wskazana jak masz ku temu podstawy mój lekarz mówił że jeśli nie ma podstaw to lepiej nie ryzykować bo może wtedy u dziecka wystąpić wada serca. Ja na Twoim miejscu zrobiłbym badania, które warto zrobić po poronieniu.

Zaden lekarz mi nawet nie powiedzial ze moge takie badania zrobic :-( a pytalam sie jaka moze byc przyczyna itd to dali mi skierowanie na badania genwtyczne i tyle.. 5 lat temu nawet nie wiedzialam ze sa takie badania :-( Mam nadzieje ze jesli kiedykolwiek mi sie uda.. to te leczenie jakie teraz mi wdroza pomoze mi utrzymac ciaze... a czytalam ze takie badania teraz nie maja sensu bo nic by nie wykryly :-(

A JAK TAM mija wam niedziela??

@kasienka862 powiem Ci ze ja tez nie miałam dużej wiedzy na temat badań co powinnam, a co nie. Część badań zlecił lekarz, a część zrobiłam dzieki dziewczynom z forum. Bardzo mi pomogły, wytłumaczył co i jak i teraz wiem na czym stoję :) tutaj warto zadawać pytania na pewno dostaniesz sensowne odpowiedzi.
Jeśli jesteś po dwóch poronieniach to warto zrobić badanie na trombofilie (mutacje genetyczne) może potrzebujesz innych Wit lub też jest potrzeba heparyny.

Ja lecę do pracy. Od jutra duphaston zaczynam brać. 2 miesiące minęły A @ brak. Chcemy się zacząć starać [emoji4] Tak bardziej świadomie

reklama
@kasienka862 pytaj dziewczyny pomogą.
Mi bardzo pomogły chociaż lekarz nie zalecał żadnych badań e moim przypadku a jestem po pierwszym tak samo jak @Takaja123 .
Nie które zrobilam ale czekam teraz na wyniki trombofili bo część którą zrobilam jest w porządku.
Ja lecę do pracy. Od jutra duphaston zaczynam brać. 2 miesiące minęły A @ brak. Chcemy się zacząć starać [emoji4] Tak bardziej świadomie
Też zaczęłam już brać duphaston. I jutro wracam do pracy pierwsza zmiana i o 4 muszę wstać.
Pytanie do Ciebie jak masz dawkowac duphaston i przez ile dni?

Ostatnia edycja:
Do góry