reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Witam Was goraco :-) Napisalam tak na poczatek aby sie z Wami przywitac :-)
Powiem wam ze kiedys czesto bylam tu na forum... jestem tak samo jak wy po poronieniach.. ale pozniej juz na te fora nie wchodzilam.. dopiero jak zaczelam robic teraz badania hormonalne bo chodze do poradni nieplodnosci to znow po kilkuletniej przerwie sie zalogowalam.. widze ze wpisow jest ogrom.. moze z czasem czesc z nich nadrobie..
Tak jak Wy pragne wkoncu zajsc w ciaze.. ale momentami ten strach mnie paralizuje.. cos typu" a co bedzie jak znow mi sie nie uda..i 3 raz poronie.??" Ale szybko odganiam te mysli.. podchodze do wszystkiego na luzie.. ten rok jest dla mnie przelomowy.. ale to zdradze w dalszych postach :-) milego dnia Kochane wam zycze :-)

@Dzoana88 powiem Ci, że ja też jestem już nastawiona na ciąże i tak liczę że uda nam się teraz w pierwszym cyklu, bardzo mocno trzymam się tego, zawiode się jak nie wyjdzie. Ale wszystko siedzi w głowie także staram się troszkę wyluzowac :) przeraża mnie to że będę musiała brać ta heparyne te zastrzyki ale chce żeby ta ciąża była że szczęśliwym zakończeniem i nie dopuszcza myśli, że może być coś nie tak..
Grunt to pozytywne nastawienie :) i test hihi;)

@Dzoana88 no jasne :) nad tym drugim trzeba popracować :p może nowy rok przyniesie nam więcej szczęścia! :)

@kasienka862 witaj miło Cię poznać :) najważniejsze to przebadac się pod odpowiednim kątem, dostać zabezpieczenie i działać. :) ja jestem po jednym poronieniu i mam nadzieję, że ostatnim. Zrobiłam szereg badań i mam brać heparyne plus luteina i mam nadzieję, że to pomoże w utrzymaniu ciąży. :)

Mnie ciagle meczy dlaczego nagle serduszko u mojego aniolka przestalo bic... nie daje mi to spokoju ale po takim czasie juz nic sie nie dowiem.. doszlam do wniosku po wizytach u psychologa ze tak musialo byc i czasu nie cofne i takie tam.. teraz trafilam na lekarzy ktorzy cos zaczynaja robic.. w pon wam napisze ich diagnoze
.. nie chce nic sama wnioskowac po wynikach.. wspomniala tylko ze wyniki tarczycy ja zaniepokoily i glukoza. Mialam na czczo 98 a norna jest do 99. I wyslala mnie na krzywa cukrowa.. w pon wszystkiego sie dowiem.. i wam dam znac ..
Mojego narzeczonego noe chce tym wszystkim obarczac.. ciesze sie ze znow tu trafilam..
A ta heparyne w jakich przypadkach sie zaleca?? I kiedy powinno sie go brac??

Nie dostałam dzisiaj @ więc zaczęłam brać duphaston jeśli będzie miała wystąpić @ to przyjdzie może w czasie brania tabletek. Wybieram się dzisiaj na shopping aby umilić sobie dzień przed powrotem do pracy.
A brała któraś z Was Ovarin tabletki?

Wydaje mi się że akurat przy duphastonie @ sama nie przyjdzie. Jego raczej trzeba odstawiac i dopiero wtedy @ przychodzi. Przynajmniej wg mojej wiedzy ;) co innego luteina, przy niej można normalnie dostać @

Witam Was goraco :-) Napisalam tak na poczatek aby sie z Wami przywitac :-)
Powiem wam ze kiedys czesto bylam tu na forum... jestem tak samo jak wy po poronieniach.. ale pozniej juz na te fora nie wchodzilam.. dopiero jak zaczelam robic teraz badania hormonalne bo chodze do poradni nieplodnosci to znow po kilkuletniej przerwie sie zalogowalam.. widze ze wpisow jest ogrom.. moze z czasem czesc z nich nadrobie..
Tak jak Wy pragne wkoncu zajsc w ciaze.. ale momentami ten strach mnie paralizuje.. cos typu" a co bedzie jak znow mi sie nie uda..i 3 raz poronie.??" Ale szybko odganiam te mysli.. podchodze do wszystkiego na luzie.. ten rok jest dla mnie przelomowy.. ale to zdradze w dalszych postach :-) milego dnia Kochane wam zycze :-)

Witaj. Dobrze ze dałaś sobie czas i zrobiłaś coś żeby poukładać sobie to w glowie co się wydarzyło. To ważne, bo bez tego nie można iść dalej niestety.
Co do heparyny zalecenia są różne. Jedne biorą od owu drugie od testu pozytywnego. No i oczywiście przez całą ciążę i w połogu raczej też. Ale nie taki diabeł straszny, da się przyzwyczaić :)

reklama
Nie wiem czy czasem o tym nie napomknac w poradni do ktorej chodze o tej heparynie.. a dlugo sie staracie??

Wg mnie jak masz stwierdzony zespół antyfosfolipidowy to heparyna jest podstawą w ciąży. Tylko musisz mieć albo dobrego gina który ogarnie temat, albo zaświadczenie z tej poradni o której mówisz, że musisz brać heparyne w ciąży. Wtedy każdy lekarz ci wypisze receptę. Ja bym bez heparyny się nie odwazyla próbować, szczególnie po tylu stratach na koncie....

Do góry