reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

@Oczekujaca123 szyjke badasz od poczatku. Ddimery, tsh tez. Minimum raz w miesiacu crp morfologia mocz (jak sa jakiekolwiek, nawet nieliczne bakterie robisz posiew). Od 20tc sprawdzasz przeplywy. Od poczatku tez ilosc wod plodowych. Z luteina, to ci nie powiem, bo nie bralam. Ale na chlopski rozum, lepiej by jej nie bylo. Wyniku nie zafalszuje chyba, bo nie dziala bakterio, ani grzybobojczo. Co najwyzej zmieni ph. Ale to moje przypuszczenia. Zapytaj w labie, bedziesz wiedziala na przyszlosc. Ja musze mowic o wszystkich lekach. Tyle, ze dopochwowo nie bralam lutki.
Na poczatku badasz tez toxo, cytomegalie ospe rozyczke, ja tez parwowirus i listerioze, hiv hbs itp. Oczywiscie ureo, myko plazma i chlamydia wazne 6 mcy, wiec jesli robilas tuz przed ciaza to ok, bedziesz powtarzac w trakcie z cewki moczowej. Jesli nie, zrob koniecznie. Tyle mojej wiedzy i trzymania reki na pulsie w ciazy. O cukrze nie pisze, bo to juz kontrolujesz. A przede mna krzywa cukrowa.... bleee

reklama
@Oczekujaca123 szyjke badasz od poczatku. Ddimery, tsh tez. Minimum raz w miesiacu crp morfologia mocz (jak sa jakiekolwiek, nawet nieliczne bakterie robisz posiew). Od 20tc sprawdzasz przeplywy. Od poczatku tez ilosc wod plodowych. Z luteina, to ci nie powiem, bo nie bralam. Ale na chlopski rozum, lepiej by jej nie bylo. Wyniku nie zafalszuje chyba, bo nie dziala bakterio, ani grzybobojczo. Co najwyzej zmieni ph. Ale to moje przypuszczenia. Zapytaj w labie, bedziesz wiedziala na przyszlosc. Ja musze mowic o wszystkich lekach. Tyle, ze dopochwowo nie bralam lutki.
Na poczatku badasz tez toxo, cytomegalie ospe rozyczke, ja tez parwowirus i listerioze, hiv hbs itp. Oczywiscie ureo, myko plazma i chlamydia wazne 6 mcy, wiec jesli robilas tuz przed ciaza to ok, bedziesz powtarzac w trakcie z cewki moczowej. Jesli nie, zrob koniecznie. Tyle mojej wiedzy i trzymania reki na pulsie w ciazy. O cukrze nie pisze, bo to juz kontrolujesz. A przede mna krzywa cukrowa.... bleee
Mykoplazme ureaplazme chlamydie mam wynik z konca sierpnia wiec w styczniu/lutym musialabym zrobic kolejna z cewki tak jak piszesz.
Morfologia, mocz, ospa rozyczka toxo i cala reszta co pisalas tez zrobiona ze zlecenia gin 24pazdziernika. Wszystko ok. Mimo to robie teraz jeszcze raz mocz i posiew i bede robila Crp.
Musze zrobic prawowirus i listerioze to sie robi igg i igm ?
Powodzenia na krzywej ;* jak robilam w lipcu by stwierdzić IO to nic mi nie bylo a teraz myslalam , ze umre tam.. ;/
A ten poziom wod to lekarz sprawdza na usg zwyklym czy to jakies specjalne trzeba ? To pewnie jak sie pojawi serduszko bo chyba jeszcze zbyt wczesnie . Ale dopytam .

Dzieki jeszcze raz ;*

@Oczekujaca123 badania z krwi igm i igg. Wody na zwyklym usg sa w standardzie, ale nie zawsze lekarz o tym mowi. Ja zawsze pytam czy jest dosc i slysze, ze ok. Moja gin mnie nie klamie, wie, ze sie nie da. Moja swiadomosc przebiegu ciazy i ryzyka jest dla niej wyzwaniem. Wolalabym slodka niewiedze. Jak normalny gin, to na kazde pytanie ci odpowie.

Mykoplazme ureaplazme chlamydie mam wynik z konca sierpnia wiec w styczniu/lutym musialabym zrobic kolejna z cewki tak jak piszesz.
Morfologia, mocz, ospa rozyczka toxo i cala reszta co pisalas tez zrobiona ze zlecenia gin 24pazdziernika. Wszystko ok. Mimo to robie teraz jeszcze raz mocz i posiew i bede robila Crp.
Musze zrobic prawowirus i listerioze to sie robi igg i igm ?
Powodzenia na krzywej ;* jak robilam w lipcu by stwierdzić IO to nic mi nie bylo a teraz myslalam , ze umre tam.. ;/
A ten poziom wod to lekarz sprawdza na usg zwyklym czy to jakies specjalne trzeba ? To pewnie jak sie pojawi serduszko bo chyba jeszcze zbyt wczesnie . Ale dopytam .

Dzieki jeszcze raz ;*
Z tymi usg i poziomem wod to chodzi mi o to czy jak lekarz robi zwykle usg to od razu widzi czy dziecko ma dosc wod ? I jest to w tzw standardzie czy jednak trzeba sie o te sprawdzenie upominac .

Jesli chodzi o testy owu to najlepiej robic wieczorem/w drugiej czesci dnia , godzine przed nic nie pic. Z porannych siusiow nie zalecaja. Ja mialam te tanie z allegro i mi sie pokrywaly z monitoringiem: )

Dexametazon mam zmniejszony do pół tabletki (tj. 0,25 mg) co drugi dzień (kontaktowałam się z P. ginekolog). Okres ładnie się rozwinął. Jestem zadowolona. :-) W następnym tygodniu jadę na krew.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Witam fajterki ♡♡♡ zagladne zatem i tu skoro i tak leżę i nic nie robie bo mnie pół paszczy boli ;) i cobyscie juz całkiem o mnie nie zapomniały. .

Pozdrawiam was wszystkie i witam wszystkie nowe dziewczyny. Jestem z wami juz ponad 4 lata i pomimo braku starań zaglądam do moich ekolezanek :) trochę trudniej mi ogarnąć was "nowe" :)
Ostatnio coś zdrowie na bakier. Ciśnienie po lekach wprawdzie juz ok ale do tego biorę na zbicie cholesterolu i wykruszenie złogów w nerkach, a i jeszcze stan zapalny zakończony wczorajszym wyrwaniem 8 :)także ten :) SKS ;)
Jeśli macie ochotę to zapraszam do uzupełnienia naszej listy przyszłych mam
♡♡♡
Link do: Ciaza po poronieniu- lista oczekujących mam

reklama
Jesli chodzi o testy owu to najlepiej robic wieczorem/w drugiej czesci dnia , godzine przed nic nie pic. Z porannych siusiow nie zalecaja. Ja mialam te tanie z allegro i mi sie pokrywaly z monitoringiem: )
Ja właśnie zrobilam aby sobie potwierdzić bo wcześniejszy zrobilam a rano. A teraz ten co zrobilam też wyszły dwie kreski na teście owulacyjnym.

Do góry