reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Wiesz co ja się nie znam, ale skoro wychodzi cos w posiewie i dobierają do tego antybiotyk to raczej leczenie jest konieczne. Samo przeciez nie zniknie? :/
Tylko że ja już byłam w ciąży jak wróciłam do niego z wynikami i nie kazał nic z tym robić. Ciekawe czy teraz coś z tym zrobi. I czy to mogło być przyczyną mojej straty fasolki ?

reklama
Tylko że ja już byłam w ciąży jak wróciłam do niego z wynikami i nie kazał nic z tym robić. Ciekawe czy teraz coś z tym zrobi. I czy to mogło być przyczyną mojej straty fasolki ?
Nie wiem co to za bakteria, ale ogolnie infekcje moga byc przyczyna poronien i porodow przedwczesnych . Czytalas sobie co to za bakteria ?
Ja mysle, ze trzeba leczyc w ciazy jesli sa infekcje bo moga byc grozne... a teraz jak jesteś w trakcie staran to tez warto zroboc posirwy wymazy zeby miec pewnosc czy jest czysto

Uzywam te mydelko jak sie nie myle wlasnie z Twojego polecenia tutaj, robilam tez irygacje z wody utlenionej wg zalecen gin, a teraz.przez 10 dni biore globulki vitagyn C zeny zakwasic pochwe. Csly czas biore tez trivagin. Wymaz z szyjki wyszedl idealny. A mnie ciagle cos kluje, ciągnie, tu w pochwie, tu przy lechtaczce, tu w okolicy odbytu, a za chwile w brzuchu... wiec juz wariuje..
Jutro zrobie tez.posiew.moczu i ogolne badanoe moczu mimo , ze ostatnio bylo ok, zbadam tez CRP, no i zastanawiam sie czy nie zrobic czystosci pochwy samodzielnie w laboratorium bo gin mowila ze nie trzeba zrobila wymaz z szyjki a ja jakos sie boje..

W ciąży wymaz z szyjki?? Niby jak?? Otwarła ci ja mechanicznie?? Przecież nie moja tego zrobić szczególnie przy twojej historii ze stratą z powodu szyjki. Także na pewno to nie wymaz z szyjki.... Ale jeśli wymaz czysty to wg mnie w innym miejscu też będzie czysto ;)

Wiesz co ja się nie znam, ale skoro wychodzi cos w posiewie i dobierają do tego antybiotyk to raczej leczenie jest konieczne. Samo przeciez nie zniknie? :/
U mnie były drożdże w ciąży i dostałam nystatyne dopochwowo u starej gin. Pani doktor przeraziła się. Takich rzeczy robić nie wolno. Ona zleca antybiogram i wie, jaki lek zadtosować, a nie strzela. Leki teraz mam wykupione, ale czekam, jak minie ten okres i czekam, jak mąż wyzdrowieje, bo ma zapalenie oskrzeli.

W ciąży wymaz z szyjki?? Niby jak?? Otwarła ci ja mechanicznie?? Przecież nie moja tego zrobić szczególnie przy twojej historii ze stratą z powodu szyjki. Także na pewno to nie wymaz z szyjki.... Ale jeśli wymaz czysty to wg mnie w innym miejscu też będzie czysto ;)
Ale cytologie sie w ciazy robi? A to tez z szyjki ?
Lekarka zna moja historie, wiec chyba wie co robim na badaniu pisze, ze byl to wymaz z szyjki i ogolnie jak czytam to duzo osob ma z szyjki.
Teraz chcialam zrobic z pochwy no bo cos jednak mnie tam kluje , piecze i mam duzu sluzu. Juz nie wiem czy od luteiny czy cos sie dzieje... :(
A wymaz z pochwy jest całkowicie bezpieczny?

reklama
@Oczekujaca123 w ciazy cytologii z szyjki nie zrobisz. A jesli zrobic dobrze cytologie, to sie dostaje krwawienia. Tak mi ostatnio tlumaczyl lekarz
To ja juz nie wiem co ja mialam, ale panietam ze w pierwszej ciazy tez cytologia byla w standardach ale ze robilam chwile.przed ciaza to mi jej nie robili...
A wymaz z pochwy jest bezpieczny?

Do góry