Tylko że ja już byłam w ciąży jak wróciłam do niego z wynikami i nie kazał nic z tym robić. Ciekawe czy teraz coś z tym zrobi. I czy to mogło być przyczyną mojej straty fasolki ?Wiesz co ja się nie znam, ale skoro wychodzi cos w posiewie i dobierają do tego antybiotyk to raczej leczenie jest konieczne. Samo przeciez nie zniknie? :/
reklama
Oczekujaca123
Fanka BB :)
Nie wiem co to za bakteria, ale ogolnie infekcje moga byc przyczyna poronien i porodow przedwczesnych . Czytalas sobie co to za bakteria ?Tylko że ja już byłam w ciąży jak wróciłam do niego z wynikami i nie kazał nic z tym robić. Ciekawe czy teraz coś z tym zrobi. I czy to mogło być przyczyną mojej straty fasolki ?
Ja mysle, ze trzeba leczyc w ciazy jesli sa infekcje bo moga byc grozne... a teraz jak jesteś w trakcie staran to tez warto zroboc posirwy wymazy zeby miec pewnosc czy jest czysto
Oczekujaca123
Link do: Jak sie pozbyc enterococcus faecalis z pochwyTylko że ja już byłam w ciąży jak wróciłam do niego z wynikami i nie kazał nic z tym robić. Ciekawe czy teraz coś z tym zrobi. I czy to mogło być przyczyną mojej straty fasolki ?
Oczekujaca123
roki_1991
Uzywam te mydelko jak sie nie myle wlasnie z Twojego polecenia tutaj, robilam tez irygacje z wody utlenionej wg zalecen gin, a teraz.przez 10 dni biore globulki vitagyn C zeny zakwasic pochwe. Csly czas biore tez trivagin. Wymaz z szyjki wyszedl idealny. A mnie ciagle cos kluje, ciągnie, tu w pochwie, tu przy lechtaczce, tu w okolicy odbytu, a za chwile w brzuchu... wiec juz wariuje..
Jutro zrobie tez.posiew.moczu i ogolne badanoe moczu mimo , ze ostatnio bylo ok, zbadam tez CRP, no i zastanawiam sie czy nie zrobic czystosci pochwy samodzielnie w laboratorium bo gin mowila ze nie trzeba zrobila wymaz z szyjki a ja jakos sie boje..
W ciąży wymaz z szyjki?? Niby jak?? Otwarła ci ja mechanicznie?? Przecież nie moja tego zrobić szczególnie przy twojej historii ze stratą z powodu szyjki. Także na pewno to nie wymaz z szyjki.... Ale jeśli wymaz czysty to wg mnie w innym miejscu też będzie czysto
1
183785
Gość
U mnie były drożdże w ciąży i dostałam nystatyne dopochwowo u starej gin. Pani doktor przeraziła się. Takich rzeczy robić nie wolno. Ona zleca antybiogram i wie, jaki lek zadtosować, a nie strzela. Leki teraz mam wykupione, ale czekam, jak minie ten okres i czekam, jak mąż wyzdrowieje, bo ma zapalenie oskrzeli.Wiesz co ja się nie znam, ale skoro wychodzi cos w posiewie i dobierają do tego antybiotyk to raczej leczenie jest konieczne. Samo przeciez nie zniknie? :/
Oczekujaca123
Ale cytologie sie w ciazy robi? A to tez z szyjki ?W ciąży wymaz z szyjki?? Niby jak?? Otwarła ci ja mechanicznie?? Przecież nie moja tego zrobić szczególnie przy twojej historii ze stratą z powodu szyjki. Także na pewno to nie wymaz z szyjki.... Ale jeśli wymaz czysty to wg mnie w innym miejscu też będzie czysto
Lekarka zna moja historie, wiec chyba wie co robim na badaniu pisze, ze byl to wymaz z szyjki i ogolnie jak czytam to duzo osob ma z szyjki.
Teraz chcialam zrobic z pochwy no bo cos jednak mnie tam kluje , piecze i mam duzu sluzu. Juz nie wiem czy od luteiny czy cos sie dzieje...
A wymaz z pochwy jest całkowicie bezpieczny?
@Oczekujaca123 w ciazy cytologii z szyjki nie zrobisz. A jesli zrobic dobrze cytologie, to sie dostaje krwawienia. Tak mi ostatnio tlumaczyl lekarz
reklama
Oczekujaca123
To ja juz nie wiem co ja mialam, ale panietam ze w pierwszej ciazy tez cytologia byla w standardach ale ze robilam chwile.przed ciaza to mi jej nie robili...@Oczekujaca123 w ciazy cytologii z szyjki nie zrobisz. A jesli zrobic dobrze cytologie, to sie dostaje krwawienia. Tak mi ostatnio tlumaczyl lekarz
A wymaz z pochwy jest bezpieczny?