reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Cytomegalie szybko jest wynik na listerioze to dłużej, ale to rzadkość i ta choroba daje objawy ja też robiłam to badanie że względu na pracę ze zwierzętami

@Ela93 będę trzymała kciuki za dwie kreseczki :) jesteś już po@?

Okresy jeszcze nie miałam. Ale powiem wam że chyba okresem można było nazwać to co miałam zaraz po poronieniu. Bo wystąpiła u mnie teraz normalnie owulacje którą od tych dwóch lat naturalnie nie przyszła. To aż dziwne bo te testy owulacyjne kiedy powinny wychodzić zawsze były negatywne a teraz wyszły pozytywnie.
Mam cichą nadzieję że może się uda ale się nie nastawiam za bardzo.
Czekam jeszcze na wyniki.
@Takaja123 @Dagmarka1991 mi się wydaje że jeśli się udało to te ciała przeciw plemnikowe to nie są aż tak potrzebne. Jakby był problem to wtedy tak.

Okresy jeszcze nie miałam. Ale powiem wam że chyba okresem można było nazwać to co miałam zaraz po poronieniu. Bo wystąpiła u mnie teraz normalnie owulacje którą od tych dwóch lat naturalnie nie przyszła. To aż dziwne bo te testy owulacyjne kiedy powinny wychodzić zawsze były negatywne a teraz wyszły pozytywnie.
Mam cichą nadzieję że może się uda ale się nie nastawiam za bardzo.
Czekam jeszcze na wyniki.
@Takaja123 @Dagmarka1991 mi się wydaje że jeśli się udało to te ciała przeciw plemnikowe to nie są aż tak potrzebne. Jakby był problem to wtedy tak.
U mnie podobnie. Czekam na okres po poronieniu..

@Ela93 krwawienie po poronieniu liczy się jako okres i masz normalnie dni płodne po tym. Nawet bardziej obfite. U mnie krwawienie trwało ok 2 tyg z przerwami. Wątpię żebyś już miała kolejny okres. Jest większe prawdopodobieństwo, że teraz uda się bo organizm jest nastawiony na ciąże

@Takaja123 okaże się wszystko pod koniec listopada ale najgorsze będzie rozczarczonie jak się nie uda.
Ale wtedy będzie musiał się pojawić okres więc powinnam też być zadowolona bo będę mogła skontrolować cykl.
@xszaracodziennosc jeśli się nie zabezpieczasz to może nie przyjść tak jak u mnie.

@Ela93 może wszystko się wyrówna, mimo to trzymam kciuki za dwie kreseczki żeby @ nie przyszła:)

@Dagmarka1991 może po @ wszystko wróci do normy glowa do góry. Za Ciebie też trzymam kciuki, może ten cykl okaże się szczęśliwy :)

Ja czekam na @ i po zaczniemy starania :)

@Ela93 może wszystko się wyrówna, mimo to trzymam kciuki za dwie kreseczki żeby @ nie przyszła:)

@Dagmarka1991 może po @ wszystko wróci do normy glowa do góry. Za Ciebie też trzymam kciuki, może ten cykl okaże się szczęśliwy :)

Już druga @ i z tego się cieszę :-) Jeszcze jedna i powtórzenie badań...
Takaja, dziewczyny, wczoraj na FB pisałam z moją koleżanką ze studiów. Ogólnie się zgadało, oczywiście wszedł temat dzieci. Wie, że mam stratę i napisałam jej, że się staramy i zobaczymy, co przyniesie los. I się pytam: a Wy jak tam? Ona odpowiedziała: jeszcze nie, muszę dostać umowę na stałe i dopiero się pomyśli... A ja jej napisałam, że ile będziesz na nią czekać.... (Z tego co wiem, to już czeka długo, długo.... ), piszę: nie zwlekajcie, bo nie wiesz, co Was czeka, a jak będzie walka potrzebna kilka lat i poronienia? I to nie dociera do nikogo... Ludzie mają mały poziom wiedzy w tym obszarze. :-(

reklama

kwiecień - poronienie
@ pierwsza po poronieniu - maj ----------> załamanie nerwowe
@ - czerwiec ----------> załamanie nerwowe
@ - lipiec ----------> wyjazd na wakacje, zanik @, zaczęcie badań
@ - październik -----------> wywołanie, leczenie
@ - listopad aktualnie ---------> wywołanie, leczenie

Do góry