reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

@Oczekujaca123 ponoć najlepsze by uniknąć infekcji jest mydełko naturalne. Ja używam takie z nanosrebrem i nie narzekam na infekcje. Tyle mogę podpowiedziec w tej kwestii.
Jeśli chodzi o skracanie szyjki to i przy zwykłym badaniu lekarz wychwycilby to, że coś się z tą szyjka dzieje, więc spokojnie. Na wszelki wypadek niech ten lekarz bardziej zwraca uwagę na szyję przy badaniu czy nic się nie dzieje. A ogólnie jak u Ciebie z samopoczuciem? Masz już jakieś dolegliwości ciążowe? :) kiedy idziesz na wizytę? :)
Uzywam te mydelko jak sie nie myle wlasnie z Twojego polecenia tutaj, robilam tez irygacje z wody utlenionej wg zalecen gin, a teraz.przez 10 dni biore globulki vitagyn C zeny zakwasic pochwe. Csly czas biore tez trivagin. Wymaz z szyjki wyszedl idealny. A mnie ciagle cos kluje, ciągnie, tu w pochwie, tu przy lechtaczce, tu w okolicy odbytu, a za chwile w brzuchu... wiec juz wariuje..
Jutro zrobie tez.posiew.moczu i ogolne badanoe moczu mimo , ze ostatnio bylo ok, zbadam tez CRP, no i zastanawiam sie czy nie zrobic czystosci pochwy samodzielnie w laboratorium bo gin mowila ze nie trzeba zrobila wymaz z szyjki a ja jakos sie boje..

reklama
@Oczekujaca123 teraz jestes już w dobry rękach i na pewno lekarka dopilnuje wszystkiego, a szew też dodatkowe zabezpieczenie :* to są uroki NFZ i te standardy... Na prywatnej wizycie zawsze miałam robione usg i nie było mowy że nie..

@Oczekujaca123 jeśli Cię to uspokoi to pewnie, że zrób. Te bóle to raczej nic strasznego bo macica moze się już powiększać. A to dziwne, że wcześniejszy lekarz nie skupial się na szyjce skoro należę ja kontrolować już później.. Dobrze, że nie wróciłaś do tego lekarza

@Oczekujaca123 teraz jestes już w dobry rękach i na pewno lekarka dopilnuje wszystkiego, a szew też dodatkowe zabezpieczenie :* to są uroki NFZ i te standardy... Na prywatnej wizycie zawsze miałam robione usg i nie było mowy że nie..
Ja chodziłam prywatnie i usg dopochwowe miałam tylko na początku a potem raz w miesiącu przez brzuch i badanie na fotelu i też lekarz niczego nie wykrył tak jak u @Oczekujaca123

@Oczekujaca123 jeśli Cię to uspokoi to pewnie, że zrób. Te bóle to raczej nic strasznego bo macica moze się już powiększać. A to dziwne, że wcześniejszy lekarz nie skupial się na szyjce skoro należę ja kontrolować już później.. Dobrze, że nie wróciłaś do tego lekarza
Tylko one naprawde sa bolesne i utrudniaja funkcjonowanie.. to mnie troche przeraza.
A wizyte mam 16.11 daty mi sie pomieszaly ;p takze za tydzien w piatek bede wiedziala cos wiecej.

No mam nadzieje, ze teraz ta szyjka to bedzie juz mega skontrolowana i zadbana.i , ze dam rade

@martakratka Powodzenia na końcówce.:)
Konsultacja kardiologiczna za nami. Serduszko ładnie pracuje. Jest jeszcze leciutki szmer, ale może być tak, że zniknie, bo spowodowany jest milimetrowym ubytkiem w dużej komorze, który się ciągle obudowuje tkanką, tworząc przykrycie. W każdym bądź razie, w porównaniu do poprzedniego echa serca, które też wyszło przyzwoicie, jest lepiej. Żadnej operacji i leków nie trzeba. Przemiłą panią kardiolog zobaczymy dopiero w maju. :)

Jeszcze przed zastrzykiem 20 sierpnia miałam pobrany wymaz z szyjki macicy. Koleżanka powiedziała że jest jakaś infekcja. I potem byłam potwierdzić c iaze i odrazu z tym wynikiem ale powiedział że nic nie bd z tym robić bo jest nie szkodliwa to mój wynik.
20181109_152618.jpg

Załączniki

• 20181109_152618.jpg
    20181109_152618.jpg
    1,1 MB · Wyświetleń: 331
Mam jakieś schizy ze z jakiegoś powodu nie będą mogli mi tego szwu założyć, ale to już jest po prostu moja głupota ;)
Miałaś ten szew zakładany w narkozie?
Ja idę do szpitala w środę, jeśli posiewy będą ok to w pt szew i jeśli po szwie będzie ok to w poniedziałek do domu :)
Tak, miałam znieczulenie w kręgosłup, ale są chyba 2 rodzaje w kręgosłup i nie pamiętam które ja miałam....:sorry2:

Jeszcze przed zastrzykiem 20 sierpnia miałam pobrany wymaz z szyjki macicy. Koleżanka powiedziała że jest jakaś infekcja. I potem byłam potwierdzić c iaze i odrazu z tym wynikiem ale powiedział że nic nie bd z tym robić bo jest nie szkodliwa to mój wynik.Zobacz załącznik 915128
Wiesz co ja się nie znam, ale skoro wychodzi cos w posiewie i dobierają do tego antybiotyk to raczej leczenie jest konieczne. Samo przeciez nie zniknie? :/

reklama
Dziewczyny a ja mam pytanie, moze glupie ale jiz sama nie wiem. Na pierwszej wizycie gin pobrala mi cytologie i wtmaz z szyjki oby dwa wyniki idealne. Nie wiem czemu nie pobrala wymazu z pochwy. Czy moze byc tak , ze mam w pochwie bakterie a wymaz z szyjki jest czysty? Czy mimo tego ze ten wymaz z szyjki czysty, zrobic wymaz z pochwy?

Do góry