Oczekujaca123
Fanka BB :)
Uzywam te mydelko jak sie nie myle wlasnie z Twojego polecenia tutaj, robilam tez irygacje z wody utlenionej wg zalecen gin, a teraz.przez 10 dni biore globulki vitagyn C zeny zakwasic pochwe. Csly czas biore tez trivagin. Wymaz z szyjki wyszedl idealny. A mnie ciagle cos kluje, ciągnie, tu w pochwie, tu przy lechtaczce, tu w okolicy odbytu, a za chwile w brzuchu... wiec juz wariuje..@Oczekujaca123 ponoć najlepsze by uniknąć infekcji jest mydełko naturalne. Ja używam takie z nanosrebrem i nie narzekam na infekcje. Tyle mogę podpowiedziec w tej kwestii.
Jeśli chodzi o skracanie szyjki to i przy zwykłym badaniu lekarz wychwycilby to, że coś się z tą szyjka dzieje, więc spokojnie. Na wszelki wypadek niech ten lekarz bardziej zwraca uwagę na szyję przy badaniu czy nic się nie dzieje. A ogólnie jak u Ciebie z samopoczuciem? Masz już jakieś dolegliwości ciążowe? kiedy idziesz na wizytę?
Jutro zrobie tez.posiew.moczu i ogolne badanoe moczu mimo , ze ostatnio bylo ok, zbadam tez CRP, no i zastanawiam sie czy nie zrobic czystosci pochwy samodzielnie w laboratorium bo gin mowila ze nie trzeba zrobila wymaz z szyjki a ja jakos sie boje..