reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@xszaracodziennosc ja też miałam jedna stratę i nie chce kolejnej więc się chce przebadac :)
Jeśli chodzi o porę dnia to nie mam pojęcia :)
Ja miałam już dwa razy dni płodne, pierwsze były bardzo obfite i wydaje mi się, że nawet trwały dłużej za drugim razem podobnie.

no ja czuje troche kłucie w jajnikach ale jak zrobilam teraz test to ta kreska nie jest ani mocna ani jasna a w nocy wychodzi taka mocniejsza i sie zastanawiam.

zwariowałam już :D

reklama
@xszaracodziennosc ja też miałam jedna stratę i nie chce kolejnej więc się chce przebadac :)
Jeśli chodzi o porę dnia to nie mam pojęcia :)
Ja miałam już dwa razy dni płodne, pierwsze były bardzo obfite i wydaje mi się, że nawet trwały dłużej za drugim razem podobnie.
@xszaracodziennosc popieram @Takaja123 ja tez po 1 poznej stracie, lekarze nie kazali robic badan, ale mimo to zrobilam i nie wszystkoe wyszly idealne. Teraz jestem obstawiona lekami.
Sa tu dziewczyny co nie zrobily badan i straciły kolejna ciaze :( niestety czesto okazuje sie, ze to nie przypadek, a kazda z nas nie chcialaby drugi raz cierpieć... :(

Dwóch różnych firm i wychodzą takie..
IMG_20181109_130326.jpg

Załączniki

• IMG_20181109_130326.jpg
    IMG_20181109_130326.jpg
    29,1 KB · Wyświetleń: 246
@xszaracodziennosc to wychodzi na to, że masz dziś owulacje :) chcesz zacząć już starania? :)
@Oczekujaca123 dokładnie zgadzam się z Tobą. Mi wszystkie badania wszyszly na razie dobrze ale mimo to zrobię jeszcze trombofilie dla siebie zeby później nie mieć do siebie żalu. U Ciebie z tego co pamiętam to był problem z szyjka, skracala się za szybko?

@xszaracodziennosc to wychodzi na to, że masz dziś owulacje :) chcesz zacząć już starania? :)
@Oczekujaca123 dokładnie zgadzam się z Tobą. Mi wszystkie badania wszyszly na razie dobrze ale mimo to zrobię jeszcze trombofilie dla siebie zeby później nie mieć do siebie żalu. U Ciebie z tego co pamiętam to był problem z szyjka, skracala się za szybko?

ja bym chciała ale maż sie chyba wstrzymał, mówi żebym najpierw poszła do lekarza i sie skontrolowałao_O

Lekarz badal mnie tylko recznie, usg dopochwowo.od 13tc nie robil... wiec nie wiem jaka byla moja szyjka.. trafilam do szpitala jak zaczelam plamic, wcześniej zadnych oznak. W szpitalu okazalo sie , ze pecherz uwypuklony w pochwie i nie ma nawet jak zalozyc szwu... no i 3 dni pozniej urodzilam. Diagnoza... infekcja ktora otwarla szyjke , albo niewydolnosc szyjki. W szpitalu dostawalam antybiotyk bo wody plodowe byly zielone , pozniej z badan tych co robilam infekcje nie wychodzily. Jedyne co z badan mi wyszlo to ta trombofilia mutacja v leiden pai mthfr

Lekarz badal mnie tylko recznie, usg dopochwowo.od 13tc nie robil... wiec nie wiem jaka byla moja szyjka.. trafilam do szpitala jak zaczelam plamic, wcześniej zadnych oznak. W szpitalu okazalo sie , ze pecherz uwypuklony w pochwie i nie ma nawet jak zalozyc szwu... no i 3 dni pozniej urodzilam. Diagnoza... infekcja ktora otwarla szyjke , albo niewydolnosc szyjki. W szpitalu dostawalam antybiotyk bo wody plodowe byly zielone , pozniej z badan tych co robilam infekcje nie wychodzily. Jedyne co z badan mi wyszlo to ta trombofilia mutacja v leiden pai mthfr
No i w sumie stalo sie to nagle w 23tc.. wiec nie wiem.jak moja szyjka wygladala wczesniej :(

@Oczekujaca123 jeśli szyjka by się skracala to lekarz wychwycilby to wcześniej. Możliwe, że to była infekcja. Po porodzie po podaniu antybiotyku to w badaniach już raczej nic nie wyjdzie. Trzeba uważać na infekcje niestety.

@xszaracodziennosc a lekarz zalecił odczekanie? Myślę, że i mąż to przeżył też potrzebuję czasu. Przy kontroli nie zlecił Ci żadnych badań?

@Oczekujaca123 jeśli szyjka by się skracala to lekarz wychwycilby to wcześniej. Możliwe, że to była infekcja. Po porodzie po podaniu antybiotyku to w badaniach już raczej nic nie wyjdzie. Trzeba uważać na infekcje niestety.

@xszaracodziennosc a lekarz zalecił odczekanie? Myślę, że i mąż to przeżył też potrzebuję czasu. Przy kontroli nie zlecił Ci żadnych badań?
Nie zleciła badan. Powiedziała że tak się zdarza i już. Teraz idę prywatnie to zobaczę co inny mi powie..

reklama
@roki_1991 @Dagmarka1991
Też mam tak dziewczyny że żałuje że wcześniej nie zaczęliśmy teraz mam 25 lat ale już niedługo skończę 26 lat i chciałabym już mieć ale nie jest to takie proste.
Już jestem dzisiaj po badaniach czekam 10 dni na wyniki.
@xszaracodziennosc jeśli jesteś gotowa a paski wykazują że masz dni i chcesz to możesz działać. Mi akurat paski też pokazały że mam owulacje i więc zabieram się może się uda a badania i tak robię. Nie dziwie się że nic nie zlecił bo to pierwsza strata ale mój tak samo zrobił. Chociaż ja mam wizytę pod koniec listopada i zobaczymy czy coś powie.
Ale i tak zaczęłam na swoją rękę robić i już zespół antyfosfolipidowy będę miała tak jak antykloagutant toczniowy.
@Oczekujaca123 nie obraź się ale do 13 tygodnia żadnego USG ? do 10 tygodnia miałam robione z 4 usg napewno bo jak zaczęły się plamienia wszystko było kontrolowane.

Do góry