reklama
roki_1991
Fanka BB :)
Jeśli to twój pierwszy cykl po poronieniu to uwierz mi zewszystko jest możliweA u mnie zagadka. Czuję się kiepsko wszystko mnie boli. Czuję dyskomfort na.bieliźnie. szyjka miękka otwarta i w środku mokro.. owu? Kalendarzyk pokazuje że tak xD
Ja też pomalutku jeżdżę robić badania, troszkę mi zostało jeszcze. Ale da się radę. Jakbym wiedziała, że tak będzie, to bym o dziecko starała się od razu, mając 20 lat, jak się poznałam z mężem. Ale skąd miałam wiedzieć. Mam do siebie straszny żal.
Znam to uczucie o którym piszesz... Ja się zawsze bałam wpadki a było się nie bać tylko iść na całość. Bo też mam takie poczucie że będę "starą mamą" (tylko proszę te starsze żeby mnie nie zabiły ) ale myślę sobie ze wiek nie ma znaczenia tym bardziej że nie jesteśmy jeszcze stare
Takaja123
W przyszłym tygodniu wybieram się na badanie. Homocysteina wyszła mi dobrze. (z tego co pamiętam to też odpowiada za przyswajanie kwasu foliowego).Rozumiem :*
Pytam , bo widze ze bierzesz folik a to zwykly kwas foliowy i zwatpilam
Prenatal uno odstawilam ze względu na wzrost tsh bo przez miesiąc wzrosło mi o 1 i kilka miesięcy brania i miałabym problem z tarczyca. Teraz tsh wraca do normy.
Oczekujaca123
@Takaja123 Mi akurat prenatal uno nie namieszal z tsh - tzn moglabym tak pomyslec, bo tez mi skakalo... ale zaczelam brac tak jak dzirwczyny polecaly (czyli nastawiam budzik i biore ok 5 rano) u mnie np euthyrox nie wchlanial sie jak bralam 30 min przed posilkiem. Ale kojarzę, ze Ty nie bierzesz nic na tarczyce, wiec faktycznie moze to wina prenatalu.W przyszłym tygodniu wybieram się na badanie. Homocysteina wyszła mi dobrze. (z tego co pamiętam to też odpowiada za przyswajanie kwasu foliowego).
Prenatal uno odstawilam ze względu na wzrost tsh bo przez miesiąc wzrosło mi o 1 i kilka miesięcy brania i miałabym problem z tarczyca. Teraz tsh wraca do normy.
Skoro homocysteina bylo ok to dobrze.
@Lu_cy dziwny ten lekarz... ja rozumiem, ze mu ufasz bo komuś trzeba, ale skoro lekarz w szpitalu, moj lekarz, lekarz @Destino czy inny lekarze na grupach w ktorych jestem kaza odstawiac acard przy plamieniach to cos chyba jest na rzeczy... nie wiem.. czasem same musimy podjac decyzje bezwzgledu na to co mowi lekarz. Ja nie wiem czym grozi takie plamienie krwia jesli nadal bedziesz brala acard. Byc moze niczym.procz codzienneho zawalu w lazience... ale nie wiem.
Zycze Ci by wszystko bylo ok;*
Lu_cy
Powiem Ci że biorę pod uwagę to żeby brać sama heparyne. Poczekam na to jak się rozwinie. Acard i tak się utrzymuje jakiś czas we krwi, więc jeśli go nie wezmę to myślę że nic nie powinno się stać@Takaja123 Mi akurat prenatal uno nie namieszal z tsh - tzn moglabym tak pomyslec, bo tez mi skakalo... ale zaczelam brac tak jak dzirwczyny polecaly (czyli nastawiam budzik i biore ok 5 rano) u mnie np euthyrox nie wchlanial sie jak bralam 30 min przed posilkiem. Ale kojarzę, ze Ty nie bierzesz nic na tarczyce, wiec faktycznie moze to wina prenatalu.
Skoro homocysteina bylo ok to dobrze.
@Lu_cy dziwny ten lekarz... ja rozumiem, ze mu ufasz bo komuś trzeba, ale skoro lekarz w szpitalu, moj lekarz, lekarz @Destino czy inny lekarze na grupach w ktorych jestem kaza odstawiac acard przy plamieniach to cos chyba jest na rzeczy... nie wiem.. czasem same musimy podjac decyzje bezwzgledu na to co mowi lekarz. Ja nie wiem czym grozi takie plamienie krwia jesli nadal bedziesz brala acard. Byc moze niczym.procz codzienneho zawalu w lazience... ale nie wiem.
Zycze Ci by wszystko bylo ok;*
G
gosc19
Gość
Ja miesiąc po poronieniu..Dzisiaj z ciekawosci tez zrobilam ten test owulacyjny bo od 3 dni mam śluz taki biały jak dni. No i wyszedł mi pozytywny.jestem 3 tygodnie po poronieniu. Słaba maseczka ale może to już koncoweczka.
Takaja123
Jesteś już po jakiś badaniach? Miałaś wizytę kontrolna już?Ja miesiąc po poronieniu..
G
gosc19
Gość
Jesteś już po jakiś badaniach? Miałaś wizytę kontrolna już?
wizyte tak, wszystko niby ok.
w środe ide prywatnie na wizyte z usg
badan narazie nie rpobie bo to pierwsza strata
G
gosc19
Gość
a czy pora dnia ma jakiś wpływ na te testy owulacyjne?
reklama
Takaja123
@xszaracodziennosc ja też miałam jedna stratę i nie chce kolejnej więc się chce przebadac
Jeśli chodzi o porę dnia to nie mam pojęcia
Ja miałam już dwa razy dni płodne, pierwsze były bardzo obfite i wydaje mi się, że nawet trwały dłużej za drugim razem podobnie.
Jeśli chodzi o porę dnia to nie mam pojęcia
Ja miałam już dwa razy dni płodne, pierwsze były bardzo obfite i wydaje mi się, że nawet trwały dłużej za drugim razem podobnie.