reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Powiem Wam że chyba zwariuje. Lekarz się skontaktował ze mną i mówi że mam brać wszystko cały czas tak jak brałam. Na noc nie wzięłam acardu, nie wiem co mam robić :( ufam mu że wie co robi

reklama
A u mnie zagadka. Czuję się kiepsko wszystko mnie boli. Czuję dyskomfort na.bieliźnie. szyjka miękka otwarta i w środku mokro.. owu? Kalendarzyk pokazuje że tak xD
Jeśli to twój pierwszy cykl po poronieniu to uwierz mi zewszystko jest możliwe ;)

Ja też pomalutku jeżdżę robić badania, troszkę mi zostało jeszcze. Ale da się radę. :) Jakbym wiedziała, że tak będzie, to bym o dziecko starała się od razu, mając 20 lat, jak się poznałam z mężem. Ale skąd miałam wiedzieć. Mam do siebie straszny żal. :( :( :( :( :(

Znam to uczucie o którym piszesz... Ja się zawsze bałam wpadki a było się nie bać tylko iść na całość. Bo też mam takie poczucie że będę "starą mamą" (tylko proszę te starsze żeby mnie nie zabiły :p ) ale myślę sobie ze wiek nie ma znaczenia tym bardziej że nie jesteśmy jeszcze stare ;)

Rozumiem :*
Pytam , bo widze ze bierzesz folik a to zwykly kwas foliowy i zwatpilam ;)
W przyszłym tygodniu wybieram się na badanie. Homocysteina wyszła mi dobrze. (z tego co pamiętam to też odpowiada za przyswajanie kwasu foliowego).
Prenatal uno odstawilam ze względu na wzrost tsh bo przez miesiąc wzrosło mi o 1 i kilka miesięcy brania i miałabym problem z tarczyca. Teraz tsh wraca do normy.

W przyszłym tygodniu wybieram się na badanie. Homocysteina wyszła mi dobrze. (z tego co pamiętam to też odpowiada za przyswajanie kwasu foliowego).
Prenatal uno odstawilam ze względu na wzrost tsh bo przez miesiąc wzrosło mi o 1 i kilka miesięcy brania i miałabym problem z tarczyca. Teraz tsh wraca do normy.
@Takaja123 Mi akurat prenatal uno nie namieszal z tsh - tzn moglabym tak pomyslec, bo tez mi skakalo... ale zaczelam brac tak jak dzirwczyny polecaly (czyli nastawiam budzik i biore ok 5 rano) u mnie np euthyrox nie wchlanial sie jak bralam 30 min przed posilkiem. Ale kojarzę, ze Ty nie bierzesz nic na tarczyce, wiec faktycznie moze to wina prenatalu.
Skoro homocysteina bylo ok to dobrze. :)

@Lu_cy dziwny ten lekarz... ja rozumiem, ze mu ufasz bo komuś trzeba, ale skoro lekarz w szpitalu, moj lekarz, lekarz @Destino czy inny lekarze na grupach w ktorych jestem kaza odstawiac acard przy plamieniach to cos chyba jest na rzeczy... nie wiem.. czasem same musimy podjac decyzje bezwzgledu na to co mowi lekarz. Ja nie wiem czym grozi takie plamienie krwia jesli nadal bedziesz brala acard. Byc moze niczym.procz codzienneho zawalu w lazience... ale nie wiem.
Zycze Ci by wszystko bylo ok;*

@Takaja123 Mi akurat prenatal uno nie namieszal z tsh - tzn moglabym tak pomyslec, bo tez mi skakalo... ale zaczelam brac tak jak dzirwczyny polecaly (czyli nastawiam budzik i biore ok 5 rano) u mnie np euthyrox nie wchlanial sie jak bralam 30 min przed posilkiem. Ale kojarzę, ze Ty nie bierzesz nic na tarczyce, wiec faktycznie moze to wina prenatalu.
Skoro homocysteina bylo ok to dobrze. :)

@Lu_cy dziwny ten lekarz... ja rozumiem, ze mu ufasz bo komuś trzeba, ale skoro lekarz w szpitalu, moj lekarz, lekarz @Destino czy inny lekarze na grupach w ktorych jestem kaza odstawiac acard przy plamieniach to cos chyba jest na rzeczy... nie wiem.. czasem same musimy podjac decyzje bezwzgledu na to co mowi lekarz. Ja nie wiem czym grozi takie plamienie krwia jesli nadal bedziesz brala acard. Byc moze niczym.procz codzienneho zawalu w lazience... ale nie wiem.
Zycze Ci by wszystko bylo ok;*
Powiem Ci że biorę pod uwagę to żeby brać sama heparyne. Poczekam na to jak się rozwinie. Acard i tak się utrzymuje jakiś czas we krwi, więc jeśli go nie wezmę to myślę że nic nie powinno się stać

reklama
@xszaracodziennosc ja też miałam jedna stratę i nie chce kolejnej więc się chce przebadac :)
Jeśli chodzi o porę dnia to nie mam pojęcia :)
Ja miałam już dwa razy dni płodne, pierwsze były bardzo obfite i wydaje mi się, że nawet trwały dłużej za drugim razem podobnie.

Do góry