reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@xszaracodziennosc pakiet z luxmed ma firma ubezpieczeniową mfind patrzyła dzisiaj oferty.
@Lu_cy a nie masz nr prywatnego do ginekologa. Pamiętam że jak miałam problemy z plamieniem to dał mi nr prywatny i powiedział aby dzwonić a jeśli nie odbiera to sms-a pisać

reklama
@xszaracodziennosc pakiet z luxmed ma firma ubezpieczeniową mfind patrzyła dzisiaj oferty.
@Lu_cy a nie masz nr prywatnego do ginekologa. Pamiętam że jak miałam problemy z plamieniem to dał mi nr prywatny i powiedział aby dzwonić a jeśli nie odbiera to sms-a pisać
Mam, tylko on jest na konferencji w Rzymie.. napisałam mu smsa, jak nie odpisze to spróbuje zadzwonić o 20. A jak nie odbierze to chyba nie wezmę tego acardu

@Lu_cy przy krwawieniu zawsze w pierwszej kolejnosci odstawia sie acard. On nie jest tak potrzebny jak heparyna. W ciazy z synkiem odstawilam i nie wrocilam, bo krwawilam do 14tc. W obecnej ciazy w ogole nie bralam, a krwawilam do 14tc i kilka dni temu znowu, choc juz po 20tc.

@Lu_cy przy krwawieniu zawsze w pierwszej kolejnosci odstawia sie acard. On nie jest tak potrzebny jak heparyna. W ciazy z synkiem odstawilam i nie wrocilam, bo krwawilam do 14tc. W obecnej ciazy w ogole nie bralam, a krwawilam do 14tc i kilka dni temu znowu, choc juz po 20tc.
Właśnie pamietalam że ktoś miał taka sytuację. W takim razie muszę to odstawić

@Lu_cy odstaw ze spokojem. Wazne bys heparyne brala. Acard powoduje, ze nawet najdrobniejsze ranki sie nie goja, bo plytki krwi sie nie sklejaja i dziala w ciele do 7 dni. Wiec spokojnie mozna odstawic. Heparyna zabezpiecza przed skrzepami, ktore robia sie w srodku w zylach, wiec nic zlego nie powinno sie dziac. Wiekszasc krwawiacych i plamiacych odstawia acard i pomaga. A do wytworzenia sie lozyska czyli do ok 14tc takie akcje moga sie zdarzyc. Oby nie, bo to nieziemsko stresujace i zawsze trzeba konsultowac.

U mnie dzisiaj plamienie. Rano troszkę różowawej krwi, wieczorem też poleciało troszkę krwi, ale brązowawej. Brzuch boli, zrobiłam termofor i trzymam na brzuchu (gorąca woda w plastikowej butelce owinięta w szmatkę), bo cały rwie. Coś jest nie tak. Nie rozkręca się ten okres tak, jak powinien. Czuję się taka pełna. Szyjka ewidentnie zmieniona, jakby wszystko w środku takie pogrubione. Kłuje mnie na środku. Nie wiem, co się ze mną dzieje. :( :( :( :( :( Leżę. Kiedyś tego nie było. Pojadę na instytut przyjęć, bo nie wytrzymam.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
@Dzoana88 tak clexane to heparyna drobnoczateczkowa, rozrzedza krew a gdy ma sie mutacje jest problem z krzepliwoscia i robia sie skrzepy ktore odcinaja dzidzi dostep pożywienia. Jak masz pakiet to super, rob i czekaj spokojnie na wynik:) niestety wszystkim dziewczynom wychodzi jakas mutacja o_O ale one chociaz czesto sa wskazaniem do przepisania clexane na ryczalt czyli duzo taniej. Sa tez tanie zamienniki ale rozne opinie na ich temat moj gin jest przeciwko i szanuje jego zdanie. No niestety duzo kwasu foliowego to niedobrze bo to znaczy ze sie odklada w postaci homocysteiny i jest toksyczny. Ale na spokojnie ta homocysteina wazna bym piwiedziala bo jak wysoka to do staran dziewczyny zbijaja i faktycznie zachodza wtwdy w ciaze jak jest dobry poziom:) a to niedrogie jest:)

A co do badan i cen roznia sie ze niesamowicie. U mnie badanie potrafi byc 100% drozsze w innym labo. Warto podzwonic i przewertowac cenniki:)
Rozumiem :rolleyes: jutro rano ide na krew. Zbadam ta homocysteine oraz wit b12. I moze tez przy okazji ta wit d bo tez nie sprawdzalam jeszcze.

reklama
Do góry