reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Ja narazie zrobilam:
Ureaplazma - ujemny wynik
Chlamydia - igg ujemny igm ujemny
Listerioza spp jakosciowo - jakies dwa serotypy wyniki ujemne
Cytomegalia igg dodatni igm ujemny
Mycoplazma igg ujemny igm ujemny
Toxoplazma igg ujemny igm ujemny
Kwas foliowy 25.10 przy normie 3.89-26.8
Tsh 1.150 przy normie 0.270-4.200
Zelazo 27.6 przy normie 6.6-26.0
P/c przeciw kardiolipinie igg ujemny igm ujemny
Czekam na wyniki antykoagulantu toczniowego i na p/c przeciw beta 2 kardiolipinie
Robilam po pierwszym okresie w 4 dniu cyklu prolaktyne wynik 11.31 przy normie 4.79-23.30
W 22 dniu cyklu ide sprawdzic progesteron.
Jutro powinny przyjsc test na trombofilie ze strony test.dna
Przyszedl wynik na antykoaugulant toczniowy (LA)
PTT -LA (APTT sens. LA) 35.90 przy normie 31.40 - 43.40
LA1 - 32.50 przy normie 31 - 44
Cokolwiek to oznacza :rolleyes:

reklama
@Oczekujaca123 dzięki za informację. Dziś byłam na wizycie i przy okazji zapytałam o jakiś pakiet to niestety ot tak nic nie można wykupić tylko z danych miejsc pracy.

@Ela93 ja tych badań nie robiłam więc nie podpowiem.

Jestem po wizycie wszystkie badania mam bardzo dobre z nich nic nie wynika żeby było coś nie tak. Pytałam o trombofilie i powiedział, że nie widzi potrzeby robienia tego badania ale jeśli będę spokojniejsza po zrobieniu to nie widzi problemu i dostałam skierowanie. Pakiet trombofilia obejmuje 6 mutacji w 4 genach i w przyszłym tygodniu pojadę zrobić. Homocysteina też jest w porządku i mam dalej brać te witaminy co wcześniej. Już mam zrobimy krok do przodu :) Dziękuję Wam dziewczyny za pomoc w tych badaniach bo sama nigdy bym nie dowiedziała się, że to wszystko jest takie ważne.

@Oczekujaca123 dzięki za informację. Dziś byłam na wizycie i przy okazji zapytałam o jakiś pakiet to niestety ot tak nic nie można wykupić tylko z danych miejsc pracy.

@Ela93 ja tych badań nie robiłam więc nie podpowiem.

Jestem po wizycie wszystkie badania mam bardzo dobre z nich nic nie wynika żeby było coś nie tak. Pytałam o trombofilie i powiedział, że nie widzi potrzeby robienia tego badania ale jeśli będę spokojniejsza po zrobieniu to nie widzi problemu i dostałam skierowanie. Pakiet trombofilia obejmuje 6 mutacji w 4 genach i w przyszłym tygodniu pojadę zrobić. Homocysteina też jest w porządku i mam dalej brać te witaminy co wcześniej. Już mam zrobimy krok do przodu :) Dziękuję Wam dziewczyny za pomoc w tych badaniach bo sama nigdy bym nie dowiedziała się, że to wszystko jest takie ważne.
Dostalas ta trombofilie na nfz ? ;)
No niestety luxmed chyba tylko z pracodawcami wspolpracuje. ALE! Wiem, ze niektorzy ubezpieczyciele z nimi współpracują ;)
Ja np mam umowe z Interisk na uslugi świadczone w Polmedzie.
Ale wiem, ze duzo firm ma pakoetu dp luxmedu - co pytalam to wciskali mi luxmed, ciezko bylo do polmedu znalezc, a zalezalo mo na ginekolog tam wiec szukalam do skutku

Ale np za luxmed w ramach meza pracy place 66zl a on nic
A za.polmed juz 110zl bo jest przez ubezpieczyciela, ale mam tez specjalistow i duzo badan za darmo , szczegolnoe tych w ciazy

@Oczekujaca123 niestety nie na NFZ bo ja chodzę prywatnie a lekarz nawet chyba nie może mnie skierować na NFZ wszystkie skierowania i recepty mam na 100%. Mu mamy troszkę inne ubezpieczenie i tam nie mam takiej możliwości niestety.

Dostałam wczoraj okres. Po negatywnej becie i tak brałam duphaston żeby wydłużyć druga fazę ale i tak zaczęłam krwawić 13dpo.

No i teraz pytanie dziewczyny. Co teraz? Jak teraz zacząć brać znów duphaston w tym cyklu? W poprzednim cyklu owulacje miałam dopiero w 20dc
Ja też mam okres, ale skąpy. Ja biorę od 16 dnia cyklu, ale ja biorę w celu wyrównania cyklu, a nie zajścia. U Ciebie nie wiem jak...

@Oczekujaca123 niestety nie na NFZ bo ja chodzę prywatnie a lekarz nawet chyba nie może mnie skierować na NFZ wszystkie skierowania i recepty mam na 100%. Mu mamy troszkę inne ubezpieczenie i tam nie mam takiej możliwości niestety.
Inne ubezpieczenie tzn?

Ja sobie w posrednictwach z ubezpieczeniami szukalam polmedu i tam byl tez luxmed, wiec to jest dla kazdego. Jesli nie mozna z pracy.

Ja mam prywtanie gin a mimo to wszystkoe recepty refundowane.

A no to laski Ci nie zrobil ze skierowaniem na trombofilie, bo to w sumie kazdy bez skierowania moze zrobic ;)

reklama
Do góry