reklama
Witam mam pytanie w zeszłym tygodniu miałam zabieg łyżeczkowania i teraz w piątek kolejny czy po 2 łyżeczkowaniach będę miała jakieś problemy z zajściem w ciążę proszę o informację bo boje się że mogę nigdy już nie zajść w ciążę
A to czemu aż dwa lyzeczkowania i to tak w krótkim czasie?
Raczej nie powinnaś mieć problemów. Lekarz napewno każe odczekać 3 cykle lub 6 miesięcy.
Oczekujaca123
Fanka BB :)
Na pewno warto kontrolowac szyjke w kolejnej ciazy, bo zabiegi moga ja oslabic.Witam mam pytanie w zeszłym tygodniu miałam zabieg łyżeczkowania i teraz w piątek kolejny czy po 2 łyżeczkowaniach będę miała jakieś problemy z zajściem w ciążę proszę o informację bo boje się że mogę nigdy już nie zajść w ciążę
Dlaczego zabieg musi byc powtórzony?
O problemach z kolejna ciaza to nie wiem z wlasnego doswiadczenia, ale moga np zrobic sie zrosty i to utrudnia zajecie. Ale absolutnie zabieg nie przekresla tego , ze bedziesz kiedys mama ;*
Wolne beta hcg oznacza się w czasie wykonywania badania prenatalnego. Z tego co pamiętam, to dobrze jak wynik jest niski. Ale jeszcze trzeba by było porównać z Pappą (oba poniżej 0,33 mom mogą świadczyć o zespole edwarda i patau)Dziewczyny ja znow odnosnie tej bety ale Wolna Beta Hcg , ja sobie badam ya zwykla i jest ok. Ale gin zalecila wolne beta hcg i takie zbadalam i zglupialam... bo ani norm do tego nie ma ani nic.. a moj wynik <2 czy ktoras wie po co to sie bada i co to.ma byc ? :/
@Sandi25 Łyżeczkowanie nie wpłynie nie możliwość zajścia w ciążę, ale może powodować problemy z szyjką na późniejszym etapie
Oczekujaca123
Mam tylko <2 . Tez kojarze to z badaniem prenatalnymWolne beta hcg oznacza się w czasie wykonywania badania prenatalnego. Z tego co pamiętam, to dobrze jak wynik jest niski. Ale jeszcze trzeba by było porównać z Pappą (oba poniżej 0,33 mom mogą świadczyć o zespole edwarda i patau)
@Sandi25 Łyżeczkowanie nie wpłynie nie możliwość zajścia w ciążę, ale może powodować problemy z szyjką na późniejszym etapie
Zastanawiam.sie czy gin nie chciala zrobic bety a ze na liscie nie bylo to moze przeoczyla, ze to wolna podjednostka. Chociaż to jest normalne badanie na liscie diagnostyki
kasiula222
No widzisz ...a tak się martwilas nastaw się teraz pozytywnie i już nie zamartwiajDziewczyny wszystko jest w porządku. Serduszko bije, mam założona kartę ciąży
Lu_cy
Jeszcze fajna sytuacja bo w tym szpitalu co chce rodzić jest opieka nad ciężarnymi i wszystkie badania będę miała za darmo. Także też mnie to ucieszyło, bo chyba za same przeciwciala płaciłam ponad 300 złNo widzisz ...a tak się martwilas nastaw się teraz pozytywnie i już nie zamartwiaj
reklama
roki_1991
Co badasz na krzepliwosc i jak czesto?
Badam aptt, ddimery i fibrynogen. Sprawdzam co 2 tyg. Ddimery i fibrynogen w normie, aptt trochę spada, dzi jet 27.2 więc jeszcze w normie ale muszę kontrolować.
Ja już dziewczynki bromergon całą tabletkę na spanie. Dobrze się czuję po nim, nie mam skutków ubocznych.
Zazdroszczę... Ja miałam pierwsze kilka dni taki samolot że to jest nie do powiedzenia... Gorzej niż po butelce wina....
Cześć,
Poleciły mi Wasze forum moje kochane marcówki, z którymi wspólnie szłyśmy przez ciążę.
Niestety moja się zakończyła w czwartek w 19tc. Zaraziłam się parwowirusem i mimo że bardzo szybko się zdiagnozowałam bo od razu robiłam przeciwciała jak córka to przyniosła do domu, to szkody okazały sie juz zbyt duże. Mimo świadomej decyzji o zakończeniu ciąży bardzo to przeżywam i nie mogę sobie poradzić z tą stratą. Czy któraś z Was straciła też tak wysoką ciążę?
Chcemy z mężem starać się jak najszybciej, bo latka jednak lecą. 22.11 mam wizytę u gin to zobaczymy co mi powie, a póki co mogę sobie przycupnąć w Waszym wątku?
Witaj. Przykro mi że cię to spotkało. Ta decyzja na pewno była dla was trudna i cała sytuacja z porodem też. Warto iść do kontroli do gina za jakieś 4tyg żeby sprawdził czy wszystko okej. Trzymam kciuki zostań tu z nami, zawsze w grupie raźniej
Dziewczyny właśnie czekam na przyjęcie na IP. MAM jakieś dziwne kłucia w pochwie i teraz już boli mnie brzuch ale może to z nerwów. Bardzo się boje
Na pewno będzie wszystko dobrze zostawili cię pod okiem, także jakby nie daj Boże coś się działo to od razu zareaguja. Wszystko będzie okej :* a kiedy masz mieć ten szew??
Dziewczyny ja znow odnosnie tej bety ale Wolna Beta Hcg , ja sobie badam ya zwykla i jest ok. Ale gin zalecila wolne beta hcg i takie zbadalam i zglupialam... bo ani norm do tego nie ma ani nic.. a moj wynik <2 czy ktoras wie po co to sie bada i co to.ma byc ? :/ Zobacz załącznik 911844
To też mi się kojarzy tylko z pappa. Nie wiem jak się odnieść do tego, bo ja mam normy odpowiednio dla wieku ciąży, ale dopiero od 11tyg więc nie pomogę.
Witam mam pytanie w zeszłym tygodniu miałam zabieg łyżeczkowania i teraz w piątek kolejny czy po 2 łyżeczkowaniach będę miała jakieś problemy z zajściem w ciążę proszę o informację bo boje się że mogę nigdy już nie zajść w ciążę
Sam zabieg nie jest przeszkodą w zajściu w ciążę ale w kolejnej ciąży warto często kontrolować szyjke czy wszystko z nią okej
Wolne beta hcg oznacza się w czasie wykonywania badania prenatalnego. Z tego co pamiętam, to dobrze jak wynik jest niski. Ale jeszcze trzeba by było porównać z Pappą (oba poniżej 0,33 mom mogą świadczyć o zespole edwarda i patau)
A masz może jakąś większą wiedzę odnośnie wyniku pappa? Bo ja mam 6.11 i jest to już przy górnej granicy. A oczywiście wyników z ryzykiem jeszcze nie mam, tylko badania krwi widziałam na stronie labu.
@Lu_cy bardzo mocno gratuluję