reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Rozumiem, ja tak zaczelam brac sama z siebie i wiem, ze tu dziewczyny niektore tez tak braly (rano acard wieczorem heparyna), ale musze dopytac gin. Tu zwróciłam uwage na to, ze popoludniu heparyna to chyba niezbyt dobry pomysl
Lepiej jak jedno jest rano a drugie wieczorem.
Nie miałam pojęcia, że to ma znaczenie... albo już nie pamiętam, boi minęły już ponad 3 lata odkąd brałam ostatnio :-/

@Kasiulek 77 zostaw. To nie ma wiekszego znaczenia. Heparyna i acard maja zupelnie inne dzialanie. Mozna je nawet razem brac, choc raczej sie tego nie praktykuje. I na zakrzepy wazniejsza jest heparyna nix acard dlatego w razie krwawienia acard sie odstawia. Heparyny nie. Ja bralam odwrotnie rano acard heparyne na noc, jako, ze sie nie ruszam, a wtedy latwiej o zakrzepy. I jak w poprzedniej ciazy zaczelam krwawic ok 4tc to acard od razu poszedl w odstawke i juz do niego nie wrocilam. A urodzilam z tamtej ciazy synka. No i mam aps, wiec heparyne musze brac koniecznie. Obecnie jestem w 21tc i tez bez acardu, tylko na heparynie.

Ja acard biorę różnie, ale heparynę zawsze wieczorem. Powinien być jakiś stały odstęp między tymi lekami?

reklama
@Lu_cy rozumiem Twój bólu że wizyta dopiero o 18.40. Strasznie nie lubię wizyt tak późno, bo jeszcze cały dzień stresu. Ale trzymam kciuki :) który dziś tc?
@Oczekujaca123 na pewno będzie wszystko pięknie :) mnie plecy bolą dość często, ale jeśli nie jest to ból jak przy @ taki mega silny, który nie przechodzi po zmianie pozycji, to myślę że to nic złego ;) choć też miałam etap że się o to właśnie martwiłam. Zobaczysz, jutro na wizycie będzie pięknie ;)
Widzę że na tapecie temat glukozy i insuliny. Ja zrobiłam test obciążenia glukoza raz, cukier wyszedł okej wg norm labu, insulina na czczo była jednocyfrowa potem urosła jakoś do 14 i po 2h urosła do 16. Czyli jest coś nie tak, bo powinna spaść, ale te wartości były tak małe że nie wnikałam w to głębiej. Moja gin stwierdziła że to będzie lekka hiperinsulinemia ale też powiedziała że przy takich wynikach nie ma co się martwić. A badanie robiłam jakoś tydzień po świętach Bożego Narodzenia więc też wydaje mi się że mógł być jakiś wpływ, wiecie ile i jak się wtedy je ;)

A ja właśnie wstaje i jadę na badania do labu, a potem mam plan jechać na jakieś zakupy ciuchowe ;)

@Takaja123 czas pedzi, dzidzius na szczescie rosnie i narazie ma sie dobrze. Mam 9 miesieczne dziecko w domu to mam co robic. Za duzo nie nysle, ale tez sie boje jak wszystkie. Nauczylam sie jednak troche panowac nad strachem i myslec pozytywnie

Trzymam kciuki i mam nadzieję że wszystko będzie w porządku. Ja dopiero za tydzień jadę na odbiór wyniku i kontrol. I zabieram się za robienie badań te co będę mogła. Mam miesiąc wolnego więc liczę że połowę z nich zrobię lub większość

@Lu_cy rozumiem Twój bólu że wizyta dopiero o 18.40. Strasznie nie lubię wizyt tak późno, bo jeszcze cały dzień stresu. Ale trzymam kciuki :) który dziś tc?
@Oczekujaca123 na pewno będzie wszystko pięknie :) mnie plecy bolą dość często, ale jeśli nie jest to ból jak przy @ taki mega silny, który nie przechodzi po zmianie pozycji, to myślę że to nic złego ;) choć też miałam etap że się o to właśnie martwiłam. Zobaczysz, jutro na wizycie będzie pięknie ;)
Widzę że na tapecie temat glukozy i insuliny. Ja zrobiłam test obciążenia glukoza raz, cukier wyszedł okej wg norm labu, insulina na czczo była jednocyfrowa potem urosła jakoś do 14 i po 2h urosła do 16. Czyli jest coś nie tak, bo powinna spaść, ale te wartości były tak małe że nie wnikałam w to głębiej. Moja gin stwierdziła że to będzie lekka hiperinsulinemia ale też powiedziała że przy takich wynikach nie ma co się martwić. A badanie robiłam jakoś tydzień po świętach Bożego Narodzenia więc też wydaje mi się że mógł być jakiś wpływ, wiecie ile i jak się wtedy je ;)

A ja właśnie wstaje i jadę na badania do labu, a potem mam plan jechać na jakieś zakupy ciuchowe ;)
@roki1991 takim poziomem to tez bym sie nie martwila:) ja robie tylko glukoze bo insuliny w ciazy nie ma sensu. Zobaczymy. W domu ok 6na glukometrze 78 a w labie o 7 na moim glukometrze 94.. wiec chyba bede musiala zachowywac max 6-7h bez jedzenia bo wiecej to od razu cukier wywala... niby fatalnie nie jest ale jednak. Mysle, ze u Ciebie jedzenie swiateczne tez mialo wplyw [emoji14] ale nawet przy tak niezdrowym jedzeniu (bo raczej zdrowo w święta sie nie je ) wynik i tak calkiem niezly ;)

Udanych zakupow ! ;)

Trzymajcie kciuki dziewczyny za dzisiejsze badanie i za wyniki badania męża. Coś mnie mdli po luteinie,wcześniej tego nie było. Ale da się radę.

@Oczekujaca123 ja tego nie sprawdzałam w ciąży, robiłam dużo badań po poronieniu. Wiem że nikt tego w ciąży nie zleca a i poza nią ciężko [emoji14]
Póki co siedzę w kolejce do labu
No wiem wiem u mnie badania na IO to było jedno z wielu po porodzie przedwczesnym. Człowiek lapie sie wszystkiego wiec badalam co sie dalo

reklama
Do góry