reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
@Destino po prostu nie odpisałam tego igM chce zrobić oba :) dobrze, że zwrocilas na to uwagę. Inne badania zrobię po wizycie i konsultacji z lekarzem. Jak na raxie te wszystkie badania robię prywatnie plus wizyta i koszty są spore.

@Takaja123 niestety wiekszosc robi sie prywatnie. Jednak to dobrze wydane pieniadze. Tez robilam badania na raty, bo pelna diagnostyka to koszt ok 6tys. A skad te pieniadze wziac? Powolutku, z kazdym badaniem jestes blizej dobrze prowadzonej ciazy.

@kasiula222 bo rozne laby. Kazdy lab ma wlasne normy. Dlatego niektore badanie powinno sie robic w tym samym

@Destino zrobiłabym wszystko żeby już nie przeżywać tego co wcześniej. Dobrze, że trafiłam tutaj bo dużo podpowiadacie. Na lekarza też nie mam co narzekać bo też widać, że zaangażował się w leczenie i na wszystko zwraca uwagę i też jestem spokojniejsza.
A jak tam u Ciebie?

@kasiula8878 Pytałaś o cc i kolejną ciążę. Ja miałam pierwsze cc. Zgodę na kolejną ciążę dostałam od razu po połogu (tj. po 3 miesiącach od cc), ale nie czułam się wówczas na siłach aby starać się o kolejne dziecko. W kolejną ciążę zaszłam 1,5 roku po cc i urodziłam sn.
A na temat blizny gin się wypowiedział w tak krótkim odstępie czasu?

reklama
@Takaja123 a czemu tylko igg. Wazniejsze jest igm. Tak mutacja mhtfr a-c i c-t, pai, v-laiden i przeciw protrabinie.

@Oczekujaca123 we wczesniejszej ciaxy mialam siofor i tez bylo ok. Ty za wczesnie masz wieczorny posilek i za duze odstepy miedzy wieczornym i porannym jedzeniem z tego, co z twoich wpisow wywnioskowalam. No i rodzaj kolacji ma znaczenie. Do konca sie jednak na tym nie znam. A czy twoj gin wie, ze robisz test obciazenia glukoza? Pytam z ciekawosci. Nie wiem jakie jest postepowanie w tym temacie
Przeanalizowalam zalecenia polskiego towarzystwa ginekologicznego - podsumowanie : musze zrobic test.
No więc ide, nie cuduje... bo zwariuje. Przeciez diabetolog tez lekarz....sie zna... szczegolnoe ze specjalizuje soe tez w prowadzeniu kobiet w ciazy

Do góry