reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
@Destino po prostu nie odpisałam tego igM chce zrobić oba :) dobrze, że zwrocilas na to uwagę. Inne badania zrobię po wizycie i konsultacji z lekarzem. Jak na raxie te wszystkie badania robię prywatnie plus wizyta i koszty są spore.

@Takaja123 niestety wiekszosc robi sie prywatnie. Jednak to dobrze wydane pieniadze. Tez robilam badania na raty, bo pelna diagnostyka to koszt ok 6tys. A skad te pieniadze wziac? Powolutku, z kazdym badaniem jestes blizej dobrze prowadzonej ciazy.

@kasiula222 bo rozne laby. Kazdy lab ma wlasne normy. Dlatego niektore badanie powinno sie robic w tym samym

@Destino zrobiłabym wszystko żeby już nie przeżywać tego co wcześniej. Dobrze, że trafiłam tutaj bo dużo podpowiadacie. Na lekarza też nie mam co narzekać bo też widać, że zaangażował się w leczenie i na wszystko zwraca uwagę i też jestem spokojniejsza.
A jak tam u Ciebie?

@kasiula8878 Pytałaś o cc i kolejną ciążę. Ja miałam pierwsze cc. Zgodę na kolejną ciążę dostałam od razu po połogu (tj. po 3 miesiącach od cc), ale nie czułam się wówczas na siłach aby starać się o kolejne dziecko. W kolejną ciążę zaszłam 1,5 roku po cc i urodziłam sn.
A na temat blizny gin się wypowiedział w tak krótkim odstępie czasu?

reklama
@Takaja123 a czemu tylko igg. Wazniejsze jest igm. Tak mutacja mhtfr a-c i c-t, pai, v-laiden i przeciw protrabinie.

@Oczekujaca123 we wczesniejszej ciaxy mialam siofor i tez bylo ok. Ty za wczesnie masz wieczorny posilek i za duze odstepy miedzy wieczornym i porannym jedzeniem z tego, co z twoich wpisow wywnioskowalam. No i rodzaj kolacji ma znaczenie. Do konca sie jednak na tym nie znam. A czy twoj gin wie, ze robisz test obciazenia glukoza? Pytam z ciekawosci. Nie wiem jakie jest postepowanie w tym temacie
Przeanalizowalam zalecenia polskiego towarzystwa ginekologicznego - podsumowanie : musze zrobic test.
No więc ide, nie cuduje... bo zwariuje. Przeciez diabetolog tez lekarz....sie zna... szczegolnoe ze specjalizuje soe tez w prowadzeniu kobiet w ciazy

Do góry