reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
@oczekujaca123 ja teraz mialam wysoki cukier, ponad norme, ale gin nie kazala robic obciazenia. Przeanalizowalysmy co i kiedy jadlam i po mcu powtarzalam badanie. Wyszlo w normie. Czasem tak sie zdarza. Obciazenie dopiero bede robic. Endo tez sie nie przyczepil. Mam wszystkie objawy, ktore opisalas, a poki co IO nie mam. A mam policystyczne jajniki

@Lu_cy niech twoje szczescie trwa. Trzymam kciuki za dobre wiesci [emoji110][emoji110][emoji110]

Glukometry nie sa dokladne. Ja trzymam diete wiec to tez nie miarodajne , bo test robi sie z obciazeniem, czyli teoretycznie jak moj organizm zareaguje po niezdrowym wysokoweglowodanowym jedzeniu. Wole to wiedziec.
Ja nigdzie takiej inf nie znalazlam.
Czy to jak skonczyla sie Twoja ciaza wiazesz z tym badaniem... ?
Na czczo cukier nie jest ok u mnie...
Eh... czytałam ta grupe i nie widze info zeby to mialo szkodzic. Wiekszosc to robi...
Nie nie wiąże to z moją ciąża bo moja ciąża się chyba zatrzymała zanim zrobiłam test z obciążeniem . Napisałam do znajomej z grupy czy robiła test na początku ciąży i mówiła że tak a kilka dni temu urodziła zdrowego bobasa a nawet na insulinie i diecie miała dość wysoki cukier czasami . Czytałam że masz podwyższony naczczo. Ale to nie są jakieś wielkie wartości z czego widzialam .Spróbuj coś zjeść może w nocy ? Może to pomoże ? A jutro idź zrób ten test i będziesz wszystko wiedzieć .
Destino jaki ten cukier u cb był ?

@Takaja123 owszem mozesz. To troche kosztuje. Tu dziewczyny robily ze strony testdna. Jest ich wiecej i tansze.
Coś udało mi się znaleźć jutro jeszcze zrobię przeciwciała antykardiolipinowe IgG
I znalazłam jeszcze coś takiego diagnostyka mutacji C677T w genie MTHFR czy to też warto zrobić? Zastanawiam się jeszcze nad pakietem trombofilii w 4 genach ale kosztowne to badanie jest. Poczekam na wyniki Antykoagulanta toczniowego i pójdę na wizytę z tymi wynikami i jeszcze porozmawiam z moim lekarzem

Ogolnie to oprocz bolu brzucha i plecow to ok. Zero objawow. Mam nadzieje ze ten bol to jednak od dyskopati albo rozciagajacej macicy i nic zlego sie nie dzieje... :(
Jeszcze chyba za wcześnie na objawy ...takie konkretne . A takie bóle to chyba powszechne przy ciąży jak tam wszystko się rozciąga .Kiedy masz wizytę ?

@oczekujaca123 ja teraz mialam wysoki cukier, ponad norme, ale gin nie kazala robic obciazenia. Przeanalizowalysmy co i kiedy jadlam i po mcu powtarzalam badanie. Wyszlo w normie. Czasem tak sie zdarza. Obciazenie dopiero bede robic. Endo tez sie nie przyczepil. Mam wszystkie objawy, ktore opisalas, a poki co IO nie mam. A mam policystyczne jajniki

@Lu_cy niech twoje szczescie trwa. Trzymam kciuki za dobre wiesci [emoji110][emoji110][emoji110]
No ja juz IO stwierdzone i jestem na metforminie. Wiec zrobie te badanie dla świętego spokoju. U mnie odkad pojawila sie IO i ja lecze to cukier cos nie tak na czczo wychodzi... przed.leczeniem byl idealny... wiec musze to sprawdzic... mi już kilka razy ten cukier wyszedl ostatnio powyzej 90 ...

Nie nie wiąże to z moją ciąża bo moja ciąża się chyba zatrzymała zanim zrobiłam test z obciążeniem . Napisałam do znajomej z grupy czy robiła test na początku ciąży i mówiła że tak a kilka dni temu urodziła zdrowego bobasa a nawet na insulinie i diecie miała dość wysoki cukier czasami . Czytałam że masz podwyższony naczczo. Ale to nie są jakieś wielkie wartości z czego widzialam .Spróbuj coś zjeść może w nocy ? Może to pomoże ? A jutro idź zrób ten test i będziesz wszystko wiedzieć .
Destino jaki ten cukier u cb był ?
Testuje teraz jedzenie.przed snem ok 22.30 badanie bedzie ok 7 wiec zobacze czy taka opcja sie u mnie sprawdzi . Dzieki ;***

reklama
@Takaja123 a czemu tylko igg. Wazniejsze jest igm. Tak mutacja mhtfr a-c i c-t, pai, v-laiden i przeciw protrabinie.

@Oczekujaca123 we wczesniejszej ciaxy mialam siofor i tez bylo ok. Ty za wczesnie masz wieczorny posilek i za duze odstepy miedzy wieczornym i porannym jedzeniem z tego, co z twoich wpisow wywnioskowalam. No i rodzaj kolacji ma znaczenie. Do konca sie jednak na tym nie znam. A czy twoj gin wie, ze robisz test obciazenia glukoza? Pytam z ciekawosci. Nie wiem jakie jest postepowanie w tym temacie

Do góry