reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Objawy : otylosc, problem z chudnieciem mimo diet i cwiczen, zbieranie sie tluszczu na brzuchu, wilczy apetyt po obiedzie glownie na słodkie u mnie takie objawy. Robilam test obciazenia glukoza badalam cukier i insuline na czczo po1h i po 2h.

Czemu nie jest dobrze robic na tak wczesnym etapie obciazenie... ? Podobno niczym to niw grozi.. a teraz sie zaczynam stresowac... :(
Nie stresuj się nie wiem czemu tak na tej grupie przeczytałam. Sorki że nie potrzebnie cię stresuje ... Ale na zdrowy rozum to ja bym to tak teraz zrobiła ze po prostu mierzyła bym cukier naczczo i po posiłkach jak by bylo ok to nie robila bym krzywej no bo po co jak by było ok a jak by było źle to dieta. I jak by nie pomogło to diabetolog i insulina . Ale wcześniej nie pomyślałem by tak zrobić . Jak lekarz zlecił ci ten test to go zrób chyba wiedzą co robią . Wiem że się stresujesz ok takich przejściach ale kochana musi być dobrze .. Dużo dziewczyn robi na początku ciąży to obciążenie glukoza więc może ktoś tam na forum głupotę napisał a ja powtarzam . Jak się czujesz ogólnie ?

reklama
Lucy ty jutro wizytujesz?
Roki będzie dobrze już jesteś tak wysoko . Przydał by ci się ten detektor tętna była byś spokojniejsza. Zresztą za niedługo będziesz czuć ruchy .
Tak jutro mam wizytę, wzięłam sobie duphaston dzisiaj 3x1 bo mam to brązowe plamienie. Jestem totalnie przerażona :( boję się że moje szczęście się skończy

Tak jutro mam wizytę, wzięłam sobie duphaston dzisiaj 3x1 bo mam to brązowe plamienie. Jestem totalnie przerażona :( boję się że moje szczęście się skończy
Jak brązowe to chyba nie groźne ..z czego dziewczyny tu piszą . W pierwszej ciąży też mialas takie plamienia ? Będzie dobrze będę bardzo za cb kciuki trzymać .

Jak brązowe to chyba nie groźne ..z czego dziewczyny tu piszą . W pierwszej ciąży też mialas takie plamienia ? Będzie dobrze będę bardzo za cb kciuki trzymać .
Tak, nawet mąż mi dziś przypominał że lekarz mówił póki nie ma krwi to nie trzeba się bać. Może znowu jakiś krwiak się zrobił i stąd to plamienie.

Tak, nawet mąż mi dziś przypominał że lekarz mówił póki nie ma krwi to nie trzeba się bać. Może znowu jakiś krwiak się zrobił i stąd to plamienie.
No widzisz . To normalne że się boisz...to już w naszych psychikach pozostanie i nie mamy na o wpływu zostaje nam jedynie być dobrej myśli .. więc nastaw się że będzie dobrze i czekamy na jutrzejszą wizytę i bijące serduszko .

Nie stresuj się nie wiem czemu tak na tej grupie przeczytałam. Sorki że nie potrzebnie cię stresuje ... Ale na zdrowy rozum to ja bym to tak teraz zrobiła ze po prostu mierzyła bym cukier naczczo i po posiłkach jak by bylo ok to nie robila bym krzywej no bo po co jak by było ok a jak by było źle to dieta. I jak by nie pomogło to diabetolog i insulina . Ale wcześniej nie pomyślałem by tak zrobić . Jak lekarz zlecił ci ten test to go zrób chyba wiedzą co robią . Wiem że się stresujesz ok takich przejściach ale kochana musi być dobrze .. Dużo dziewczyn robi na początku ciąży to obciążenie glukoza więc może ktoś tam na forum głupotę napisał a ja powtarzam . Jak się czujesz ogólnie ?
Glukometry nie sa dokladne. Ja trzymam diete wiec to tez nie miarodajne , bo test robi sie z obciazeniem, czyli teoretycznie jak moj organizm zareaguje po niezdrowym wysokoweglowodanowym jedzeniu. Wole to wiedziec.
Ja nigdzie takiej inf nie znalazlam.
Czy to jak skonczyla sie Twoja ciaza wiazesz z tym badaniem... ?
Na czczo cukier nie jest ok u mnie...
Eh... czytałam ta grupe i nie widze info zeby to mialo szkodzic. Wiekszosc to robi...

@Lu_cy ten strach zawsze będzie towarzyszył po stracie ale musisz myśleć pozytywnie i się nie stresować. Włącz sobie jakąś dobrą komedie i może troszkę przestaniesz o tym myśleć, a już jutro wszystko sprawdzisz i będziesz spokojniejsza :* trzymam kciuki :*

Ogolnie to oprocz bolu brzucha i plecow to ok. Zero objawow. Mam nadzieje ze ten bol to jednak od dyskopati albo rozciagajacej macicy i nic zlego sie nie dzieje... :(

reklama
@Lu_cy ten strach zawsze będzie towarzyszył po stracie ale musisz myśleć pozytywnie i się nie stresować. Włącz sobie jakąś dobrą komedie i może troszkę przestaniesz o tym myśleć, a już jutro wszystko sprawdzisz i będziesz spokojniejsza :* trzymam kciuki :*
Muszę dotrwać do 18.40. Mam nadzieję że będzie dobrze

Do góry