reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
@Kasiulek 77 zostaw. To nie ma wiekszego znaczenia. Heparyna i acard maja zupelnie inne dzialanie. Mozna je nawet razem brac, choc raczej sie tego nie praktykuje. I na zakrzepy wazniejsza jest heparyna nix acard dlatego w razie krwawienia acard sie odstawia. Heparyny nie. Ja bralam odwrotnie rano acard heparyne na noc, jako, ze sie nie ruszam, a wtedy latwiej o zakrzepy. I jak w poprzedniej ciazy zaczelam krwawic ok 4tc to acard od razu poszedl w odstawke i juz do niego nie wrocilam. A urodzilam z tamtej ciazy synka. No i mam aps, wiec heparyne musze brac koniecznie. Obecnie jestem w 21tc i tez bez acardu, tylko na heparynie.
Ok dzięki za info :)

Boże dziewczyny jak dobrze że jest to forum ,w domu zakaz mowienia i martwienia się :Dzreszta nikt oprócz tz nie wie ,a tu mozna trochę pomarudzic ,dopytać ,wszystkie zrozumiecie ;)

@Kasiulek 77 i zeby nie bylo, ze to moje widzi misie, jak pytalam czy to ma znaczenie kiedy acard kiedy heparyna to immunolog, endokrynolog polozniczy i ginekolog tak samo odpowiedzieli. I to lekarze zajmujacy sie leczeniem nieplodnosci, wiec znaja sie na "robieniu" dzieci

Dziewczynki heparyna utrzymuje sie w ciele nawet do 48h. Gdyby ktoras chciala zmienic przyjmowanie z rana na noc, czy odwrotnie to bez problemu. Mozna zmieniac dawke co 2-3h w przod lub w tyl i tak dojsc do wlasciwego przyjmowania. Mozna wxiac co poltorej dnia, a nawet co 2 dzien. Wyprobowalam rozne warianty i ocxywiscie za zgoda lekarza. I gdyby sie ktorejs zdarzylo zapomniec, bo zdarza sie, to nie panikujecie, tylko wezmiecie wtedy jak sie przypomni i nastepna juz normalnie. To tak na prxyszle watpliwosci

@kasiula8878 Pytałaś o cc i kolejną ciążę. Ja miałam pierwsze cc. Zgodę na kolejną ciążę dostałam od razu po połogu (tj. po 3 miesiącach od cc), ale nie czułam się wówczas na siłach aby starać się o kolejne dziecko. W kolejną ciążę zaszłam 1,5 roku po cc i urodziłam sn.

Ja też biorę acard na noc 150 mg i rano heparyne. Mój ginekolog mówi że takie są najnowsze wytyczne towarzystwa ginekologicznego. I specjalnie kazał brać acard na noc bo mówił że najczęściej w nocy dochodzi do incydentów zakrzepowych

Ja właśnie na swój prosty rozum, ponieważ w nocy się nie ruszam i łatwiej o zakrzepy, biorę na wieczór heparyne a rano acard ;) przy czym mi nic żaden lekarz nie mówił jak to brać

Dziewczyny mam pytanie jeśli w rodzinie występują żylaki to lekarz powinien jakoś zaopatrzyć w odpowiednie leki? Czy tak na prawdę to nie ma nic Do rzeczy? Bo wyniki badań chyba mam ok. Warto o tym wspomnieć lekarzowi?

Dziewczyny mam pytanie jeśli w rodzinie występują żylaki to lekarz powinien jakoś zaopatrzyć w odpowiednie leki? Czy tak na prawdę to nie ma nic Do rzeczy? Bo wyniki badań chyba mam ok. Warto o tym wspomnieć lekarzowi?
Robiłaś jakieś badania po stracie? Przepraszam ale nie pamiętam. Jeśli wyjdzie ci coś w badaniach to napewno zostaniesz zaopatrzona w niezbędne leki. Moja mama też ma okropne żylaki, ale nikt ani hematolog ani ginekolog o to nie pytał. Opierali się tylko na moich wynikach badań

reklama
Dziewczyny mam jakaś depresje dzisiaj, nie wiem czy to przez ten deszcz. Puściły mi emocje i płacze. Boję się że znowu będzie to samo

Do góry