reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Ja też biorę acard na noc 150 mg i rano heparyne. Mój ginekolog mówi że takie są najnowsze wytyczne towarzystwa ginekologicznego. I specjalnie kazał brać acard na noc bo mówił że najczęściej w nocy dochodzi do incydentów zakrzepowych
Mi właśnie nie mówiła co kiedy brać ,to może zmienię te godziny heparyny ,nie robiłam teraz żadnych badań jeszcze

Ja też biorę acard na noc 150 mg i rano heparyne. Mój ginekolog mówi że takie są najnowsze wytyczne towarzystwa ginekologicznego. I specjalnie kazał brać acard na noc bo mówił że najczęściej w nocy dochodzi do incydentów zakrzepowych
Rozumiem, ja tak zaczelam brac sama z siebie i wiem, ze tu dziewczyny niektore tez tak braly (rano acard wieczorem heparyna), ale musze dopytac gin. Tu zwróciłam uwage na to, ze popoludniu heparyna to chyba niezbyt dobry pomysl
Lepiej jak jedno jest rano a drugie wieczorem.

reklama
@Kasiulek 77 zostaw. To nie ma wiekszego znaczenia. Heparyna i acard maja zupelnie inne dzialanie. Mozna je nawet razem brac, choc raczej sie tego nie praktykuje. I na zakrzepy wazniejsza jest heparyna nix acard dlatego w razie krwawienia acard sie odstawia. Heparyny nie. Ja bralam odwrotnie rano acard heparyne na noc, jako, ze sie nie ruszam, a wtedy latwiej o zakrzepy. I jak w poprzedniej ciazy zaczelam krwawic ok 4tc to acard od razu poszedl w odstawke i juz do niego nie wrocilam. A urodzilam z tamtej ciazy synka. No i mam aps, wiec heparyne musze brac koniecznie. Obecnie jestem w 21tc i tez bez acardu, tylko na heparynie.

Do góry