reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Ja już sporo zrobiłam. W sumie zostałyby mi przeciwciała i zespół.

Nie robię. Ale przymierzam się do tego... Narazie muszę naprostować organizm na dobrą drogę...
Bo wiesz może jak pecherzyk pęka to trochę krwi się uwalnia. Miałam czasem takie cykle, ale to też było dosłownie kilka nitek brązowego śluzu

reklama
Czy któraś z was jest po dwóch poronieniach i trzecia ciąża była okej?
Ja jestem w 3 ciąży po dwóch stratach ,pierwsza lipiec 2017 puste jajo w 8tc poroniłam sama ale i tak łyżeczkowanie mnie nie minęło ,druga maj tego roku do 8tc wszystko było super w 6+0 biło serduszko w 8+0 byłam na USG i też ok a za 6 dni poleciał taki śluz różowy ,biegiem do gin .. serduszko nie biło już .... no i zobaczymy teraz,wczoraj byłam na USG wg om 5+3 wg USG 4+4 :unsure:jest pęcherzyk i ciałko żółte ,powiedziała że wszystko jest ok ,ale trochę się martwię no nic trzeba znowu tydzień czekać .

Aaaa dziewczyny tak się naczytałam co bierzecie i kurcze można się pogubić ,powiedzcie mi czy mam w miarę dobry zestaw
Rano dupek , magnez chela mag b6 + folian 400 solgara
Po południu dupek ,prenatal uno i heparyna
Przed spaniem dupek i acard 75
Mam mutacje 677c hetero i pai homo ,badania tarczycy miałam kompleksowo porobione w lutym w klinice bo mam gruczolaka przysadki i wyszły książkowe ,jak wszystkie badania u mnie ;)...teraz nic nie robiłam jeszcze

Poprawka drugie poronienie zaczęło się na początku 10 tc ,tzn był tylko ten śluz i nic więcej ,nic się nie rozkręciło samo ,w szpitalu USG potwierdziło diagnozę pojechałam dopiero na 3 dzień ,ciężko było dojść do siebie ,udało się znowu po 4 CS

Jeszcze Wam napiszę że w tej drugiej ciąży beta słabo rosła 2600-33dc,3400-35dc,4400 -38 DC a mimo to rozwój ciąży był ok ,tyle że się zatrzymało wszystko

Ja jestem w 3 ciąży po dwóch stratach ,pierwsza lipiec 2017 puste jajo w 8tc poroniłam sama ale i tak łyżeczkowanie mnie nie minęło ,druga maj tego roku do 8tc wszystko było super w 6+0 biło serduszko w 8+0 byłam na USG i też ok a za 6 dni poleciał taki śluz różowy ,biegiem do gin .. serduszko nie biło już .... no i zobaczymy teraz,wczoraj byłam na USG wg om 5+3 wg USG 4+4 :unsure:jest pęcherzyk i ciałko żółte ,powiedziała że wszystko jest ok ,ale trochę się martwię no nic trzeba znowu tydzień czekać .

Aaaa dziewczyny tak się naczytałam co bierzecie i kurcze można się pogubić ,powiedzcie mi czy mam w miarę dobry zestaw
Rano dupek , magnez chela mag b6 + folian 400 solgara
Po południu dupek ,prenatal uno i heparyna
Przed spaniem dupek i acard 75
Mam mutacje 677c hetero i pai homo ,badania tarczycy miałam kompleksowo porobione w lutym w klinice bo mam gruczolaka przysadki i wyszły książkowe ,jak wszystkie badania u mnie ;)...teraz nic nie robiłam jeszcze
Ja biore wieczorem heparyne , rano bralam acard , ale odstawilam z zalecenia gin.
A tobie gin kazała brac popoludniu ? Bo zazwyczaj widze, ze odstep miedzy acardem a heparyna to dluzszy w sensie cos rano a cos wieczorem, ale nie wiem czy to ma znaczenie. Oprocz prenatal uno bierzesz jeszcze foliany? Badalas poziom kwasu ? Pytam z ciekawosci , bo ja dopiero bede robila badania a biore poki co sam prenatal uno. No i ja magnez biore 2 razy dziennie 2 tabletki.i 1 tabletke.potasu i to biore ok 2h po śniadaniu i 2 h przed kolacja (musze miex odstep miedzy magnezem a dopegytem na cisnienie)

Ja we wtorek wizyta i powinien byc pecherzyk to bedzie 5+2. Prosze o kciuki ! No i jutro test obciazenia glukoza to tez kciuki sie przydadzą za wyniki ;)

reklama
Ja biore wieczorem heparyne , rano bralam acard , ale odstawilam z zalecenia gin.
A tobie gin kazała brac popoludniu ? Bo zazwyczaj widze, ze odstep miedzy acardem a heparyna to dluzszy w sensie cos rano a cos wieczorem, ale nie wiem czy to ma znaczenie. Oprocz prenatal uno bierzesz jeszcze foliany? Badalas poziom kwasu ? Pytam z ciekawosci , bo ja dopiero bede robila badania a biore poki co sam prenatal uno. No i ja magnez biore 2 razy dziennie 2 tabletki.i 1 tabletke.potasu i to biore ok 2h po śniadaniu i 2 h przed kolacja (musze miex odstep miedzy magnezem a dopegytem na cisnienie)

Ja we wtorek wizyta i powinien byc pecherzyk to bedzie 5+2. Prosze o kciuki ! No i jutro test obciazenia glukoza to tez kciuki sie przydadzą za wyniki ;)
Ja też biorę acard na noc 150 mg i rano heparyne. Mój ginekolog mówi że takie są najnowsze wytyczne towarzystwa ginekologicznego. I specjalnie kazał brać acard na noc bo mówił że najczęściej w nocy dochodzi do incydentów zakrzepowych

Do góry