reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

@Lu_cy masz rację lepiej nic nie odstawić bez wiedzy lekarza. To mogą być pozostałości bo brązowe to raczej stara krew. Nie stresuj się,wypoczywaj, a w poniedziałek jak masz wizytę dowiesz się więcej :*
Jeśli chodzi o witaminy to ja magnezu nie brałam bo jak brałam to zaraz mnie bolał brzuch.

reklama
Hej
Jak dokładnie kilka dni temu poronilam. Między 6 a 8 tygodnie coś się stało i fasolce przestało bić serduszko. Jestem taka zawiedziona bo staraliśmy się z mężem 2 lata. Jedynie chyba plus tego że nie miałam zabiegu no i lekarz pobrał trochę materiału na badania. Lekarz nie powiedział ile mam czekać aby zacząć się starać. Jedynie co powiedział że musi się odbudować ale teraz jest dobry moment bo mogę zaraz zajść jeżeli wcześniej było mi trudniej bo mam pcos i byłam po drugim zastrzyku jak się udało. Jestem jeszcze młoda bo mam 25 lat ale tak pragnelam tej fasolki a tu takie zdarzenie. Czekam tylko na wyniki i na okres. Aby jechać na kontrolę i zacząć się starać.
Długo wam zeszło z zajściem w ponowną ciążę po poronieniu?

Ja zaszłam 3 miesiące później w druga ciąże. Ale teraz miałam krwiaka i doszło do drugiego poronienia. W pierwszej przestało bić serduszko.... 8 tydzień. Teraz był tylko pęcherzyk ciążowy i już nie ma nic...

@Karolcia_22_ciezko ja miałam podobna sytuację bo w 8 tyg też przestało bić serduszko. To była pierwsza upragnioną ciąża. Jestem ponad miesiąc po stracie. Po następnym cyklu chce zacząć starania chociaż nie mam żadnych przeciwwskazań na starania teraz. Jednak posłucham lekarza. A czy po pierwszej stracie robiłaś jakieś badania? Tutaj dziewczyny napewno Ci pomogą i coś doradza :* ściskam mocno

@Karolcia_22_ciezko ja miałam podobna sytuację bo w 8 tyg też przestało bić serduszko. To była pierwsza upragnioną ciąża. Jestem ponad miesiąc po stracie. Po następnym cyklu chce zacząć starania chociaż nie mam żadnych przeciwwskazań na starania teraz. Jednak posłucham lekarza. A czy po pierwszej stracie robiłaś jakieś badania? Tutaj dziewczyny napewno Ci pomogą i coś doradza :* ściskam mocno

Kochana po pierwszej stracie nie robiłam żadnych badań. Moj ginekolog mówił standardowo „ ze poronienie w pierwszej ciąży bardzo często się zdarza” i nie zalecał nic robić. Wiec nie robiłam. Zaszłam w druga ciąże dość szybko bo teraz na początku października wyszedł test pozytywny. Teraz mówił, ze mogę zrobić sobie badania jeżeli chce. Ale kartkę mam w domu i nie pamietam. Zalecał mi branie luteiny w tej ciąży, ale jak dostałam mocnego krwawienia w ostatnio i poleciały duże skrzepy i byłam na wizycie to już nie było pęcherzyka tylko zostały skrzepy krwi która musi się oczyścić. I czekałam od tamtego piątku do wczoraj aż zaczęło wszystko „wylatywać”. Jak bede szła na kontrole to zobaczę czy wszystko się oczyściło.

reklama
Do góry