reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@kasiula222 encorton mam chyba na dodatnie ana. Chociaż wprost mi nie powiedział na co to daje. To jest wydaje mi się kwestia lekarza. W Krakowie przyjmuje Przybycień. Facet bardzo dużo ogarnia, daje steryd jeśli ją wskazania. Może umów się do niego, wiem że terminy długie ale może warto już się umówić :)
Roki próbowałam nie przyjmuje już w tym roku , więc umówiłam się też z okolic Krakowa Rataj Ciosek też daje steryd . Ale dopiero na grudzień i to wcisnęli mnie .

reklama
@kasiula222 no i super ze ci się udało :) do grudnia czas ci szybko zleci, to niecałe dwa miesiące ;) dojdziesz troszkę do siebie i będziesz mogła zacząć działać w kierunku diagnozy i leczenia. A jak się w ogóle czujesz??

U mnie wczoraj byl ten wielki dzien, dzien kiedy na swiat miala przyjsc coreczka. Bylo smutno, nawet bardzo, przeplakalam pol wieczoru. Nie wierze ze to juz, ze juz bym tulila moje malenstwo, ze juz minelo 9 miesiecy a pamietam te ciezkie poczatki jakby to bylo wczoraj. Ze juz by bylo po wszystkim co ciezkie :( to jest niesprawiedliwe tak bardzo, jestem wsciekla na to zycie.

@Kasiulek77 witaj. Przykro mi że na ciebie również to trafiło, ale cieszę się że znów zobaczyłas dwie kreseczki ;) trzymam kciuki :)

Ja zwariuje... Cycki nie bolą wcale, nawet przy dotyku, jakieś takie miękkie są.... Ja wiem ze to nie wyznacznik, ale czy to na prawdę musi być takie stresujące? :( niby są trochę większe niż zawsze, ale wydaje mi się że jednak maleją :(
Kochana to zawsze będzie stresujące niestety, ale dasz radę :*

Roki u mnie objawy na full i co z tego jak przestac myslec nie moge ze maluch tyle w tyle jest, na fb jestem na tylu grupach po stratach i tam czytam takie historie ze wlosy sie jeza :( glupia ja. Ja nie wiem jak ja przezyje te 2.5 tyg do tego usg w 13 tyg, wydaje mi sie ze oszaleje, juz mam w glowie wady u dziecka (przyklady z owych grup gdzie wlasnie co kolejne usg to kolejne dni do tylu z rozwojem dziecka) i nawet doopler mnie juz nie uapokaja bo w glowie mysli ze co z tego ze jeszcze serce bije skoro dziecko moze byc powaznie chore i to wszystko tylko kwestia czasu. Ja wiem jak to z boku wyglada, ze wariatka, ale strata coreczki byla dla mnie najgorsza strata ze wszyatkich, byla juz jednak dzidziusiem a nie zarodkiem, wczeaniejsze ciaze stracone nie przekroczyly rozwojem 6 tyg. I na sama mysl ze mialabym to przejsc jeszcze raz... masakra mie dam rady...

Kasiulek77 w tamtych ciążach nie byłas na heparynie ? Ja też po 2 poronieniach jednego e trakcie , ostatnia ciążą na heparynie i nie wiem co dalej szukać ... Może acardu brakło ..
Na heparynie nie byłam ,brałam tylko duphaston 2x1 i acard 75 1x ,kwas zwykły a powinnam metylowany ,po drugim poronieniu zrobiłam badania i wyszły dwie mutacje ,właśnie czekam na pierwszą wizytę ,przyszłam tak wcześnie żeby mnie obłożyła lekami ,i pozostaje czekać ,w środę powtórzę betę zobaczę jaki przyrost ,dziś w 27dc wynik 112

Na heparynie nie byłam ,brałam tylko duphaston 2x1 i acard 75 1x ,kwas zwykły a powinnam metylowany ,po drugim poronieniu zrobiłam badania i wyszły dwie mutacje ,właśnie czekam na pierwszą wizytę ,przyszłam tak wcześnie żeby mnie obłożyła lekami ,i pozostaje czekać ,w środę powtórzę betę zobaczę jaki przyrost ,dziś w 27dc wynik 112
@kasiulek77 super. Daj znac jaki przyrost bedzie w srode
Trzymam kciuki ;*

@kari21 przezywam to samo dzis... przytulam Cie mocno. Dbaj o siebie i trzymam za Was kciuki ;***

reklama
Roki u mnie objawy na full i co z tego jak przestac myslec nie moge ze maluch tyle w tyle jest, na fb jestem na tylu grupach po stratach i tam czytam takie historie ze wlosy sie jeza :( glupia ja. Ja nie wiem jak ja przezyje te 2.5 tyg do tego usg w 13 tyg, wydaje mi sie ze oszaleje, juz mam w glowie wady u dziecka (przyklady z owych grup gdzie wlasnie co kolejne usg to kolejne dni do tylu z rozwojem dziecka) i nawet doopler mnie juz nie uapokaja bo w glowie mysli ze co z tego ze jeszcze serce bije skoro dziecko moze byc powaznie chore i to wszystko tylko kwestia czasu. Ja wiem jak to z boku wyglada, ze wariatka, ale strata coreczki byla dla mnie najgorsza strata ze wszyatkich, byla juz jednak dzidziusiem a nie zarodkiem, wczeaniejsze ciaze stracone nie przekroczyly rozwojem 6 tyg. I na sama mysl ze mialabym to przejsc jeszcze raz... masakra mie dam rady...
Współczuję kochana ,ciężko ...powiem Ci że sama się zachowuje jak wariatka od pierwszego testu ,cycki macam co chwila ,sprawdzam czy coś tam nie leci ...dogłębnie ,obłęd ...skupić się nie mogę na niczym innym ,jak ja w pracy będę funkcjonować

Do góry