reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@kari21 suuuper wiadomosci, bardzo sie ciesze. Mam nadzieje, ze juz dalej bedzie bez problemow, krwawienia, nerwow itd. Tego Ci zycze. By the way, jestes prawidziwa wojowniczka, podziwiam za wytrwalosc :)

@martakratka kurcze, alez to zlecialo, niedlugo bedziesz tulila dzidziolka. Zazdroszcze, oczywiscie tak pozytywnie.

@Dagmarka1991 ja rowniez dostalam luteine od mojej endo. Ona tez jest zdania, ze hiperprolaktynemii czynnosciowej sie nie leczy, ze lekarze odchodza juz od tego. Hmmm, no coz, nie zgadzam sie. Niestety moja praca jest baaardzo stresujaca, znowu zaczyna sie "sezon", nie wiem w co rece mam wlozyc, ciazy na mnie olbrzymia odpowiedzialnosc. Dala luteine, od 16 do 25 dc. Powiedziala, ze wszystko powinno wrocic do normy. Ale i tak ide do gina i sprobuje cos u niego ugrac, cos w sensie Bromka. Zadziwiajaco dobrze sie teraz po nim czulam, bo pierwszym razem to tak jakbym ogladala sie wiecznie z boku, jakby moje cialo nie bylo moje, ktoras dobrze to tu opisala, uczucie takiego odrealnienia. No i zasypialam gdzie stalam. Teraz bylo ok. Zreszta nawet gdybym miala sie meczyc jeszcze raz a by to pomoglo, to wszystko zniose, wszystko, aby tylko byc w ciazy.

@roki_1991 jutro wizytujesz, dobrze kojarze? Jak sie czujesz?

reklama
@kari21 suuuper wiadomosci, bardzo sie ciesze. Mam nadzieje, ze juz dalej bedzie bez problemow, krwawienia, nerwow itd. Tego Ci zycze. By the way, jestes prawidziwa wojowniczka, podziwiam za wytrwalosc :)

@martakratka kurcze, alez to zlecialo, niedlugo bedziesz tulila dzidziolka. Zazdroszcze, oczywiscie tak pozytywnie.

@Dagmarka1991 ja rowniez dostalam luteine od mojej endo. Ona tez jest zdania, ze hiperprolaktynemii czynnosciowej sie nie leczy, ze lekarze odchodza juz od tego. Hmmm, no coz, nie zgadzam sie. Niestety moja praca jest baaardzo stresujaca, znowu zaczyna sie "sezon", nie wiem w co rece mam wlozyc, ciazy na mnie olbrzymia odpowiedzialnosc. Dala luteine, od 16 do 25 dc. Powiedziala, ze wszystko powinno wrocic do normy. Ale i tak ide do gina i sprobuje cos u niego ugrac, cos w sensie Bromka. Zadziwiajaco dobrze sie teraz po nim czulam, bo pierwszym razem to tak jakbym ogladala sie wiecznie z boku, jakby moje cialo nie bylo moje, ktoras dobrze to tu opisala, uczucie takiego odrealnienia. No i zasypialam gdzie stalam. Teraz bylo ok. Zreszta nawet gdybym miala sie meczyc jeszcze raz a by to pomoglo, to wszystko zniose, wszystko, aby tylko byc w ciazy.

@roki_1991 jutro wizytujesz, dobrze kojarze? Jak sie czujesz?
Ja mam Bromergon. Na 3 miesiące zapisany. Dobrze się czuję. Mi zapisała, bo jest za wysoka po obciążeniu. A to może utrudniać zajście w ciążę i może powodować nieregularne okresy.

@Dagmarka1991 tak, dokladnie. Po pierwszym poronieniu tez mialam prl w kosmos, dostalam Bromka, czulam sie fatalnie, ale prolaktyna szybko spadala, dostalismy zielone swiatlo i po poltora miesiaca od przyjmowania zaszlam w ciaze, dodam, jedyna ciaze, ktora udalo mi sie donosic, choc i wtedy nie obylo sie bez problemow, szpital, krwawienie, ale dalismy rade :)

@hona najgorsza jest stresująca praca, bo na to nie mamy wpływu niestety... Dziękuję że pytasz. Tak, wizyta jutro, oczywiście mam tysiąc myśli na minutę i strach przeogromny... Dziś miałam wolne wiec cały dzień spędziłam przed tv. Totalnie nie mam siły sprzątać, aż się boję że zarosnę tu brudem w domu. Ale nie mam sił wstać po takim dniu, a muszę zrobić mężowi obiad. Trochę mi niedobrze, nie mam ochoty nawet jeść, tylko słodycze bym jadła

@hona dzieki choc dla czesci osob jestem nienormalna ze dalej probuje i szukam. Tesciowa powiedziala wrecz ze bedzie sie modlic zebym juz w ciaze nie zaszla a najlepiej jakbym sie podwiazala. Z tego powodu gak naprawde nikt z wyjatkiem meza o ciazy nie wie, bo nikomu ta wiadomosc nie sprawilaby nawet radosci. 99% mojej rodziny nie popiera dalszych prob choc przeciez to nasze zycie i nasze decyzje i to my wiemy ile jeszcze mozemy zniesc. Jeali tym razem by sie udalo a mam szczera nadzieje ze tak bedzie to moze czesc dowie sie w swieta kiedy bede w 20tyg ale spora wiekszoc raczej wogole do porodu.

@roki_1991 ja trzymam kciuki za jutrzejsze usg podwojnie bo idziemy leb w leb ze tak powiem wiec mam nadzieje ze bedziemy dzielic tym razem tylko wspolne radosci.

reklama
Do góry