cukier.wanilinowy
Usmiechnieta_mama
U mnie tez lekarz powiedzial ze jesli ciaza sie utrzyma to bede sie musiala dziabac do samego konca.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Wiesz co z czystej ciekawości weszłam na inne fora i rzeczywiście rzadko bo rzadko, ale lekarze stosują praktykę odstawienia heparyny po tym najbardziej "ryzykownym okresie 12 tyg"...@paulina1994 dziwie sie ze inne dziewczyny nie podejmuja tematu @roki_1991 slyszalas o odstawianiu heparyny w polowie ciazy? Ktokolwiek? Przeciez nie ma takiej opcji c'nie ? Paulina ja tez biore na wszelki wielki po poronieniu. Wszkazan nie mam.
Czyli jednak to nie żadna nowość z tą heparyną, jak już pisałam u mnie ciężko żeby ktokolwiek heparyne przepisał...Dziewczyny to nie nowosc, ze sa lekarze, ktorzy prowadza heparyne tylko do polowy ciazy, tak jak mowi @paulina1994. Nie wiem co nimi kieruje. Jesli bierze sie heparyne profilsktycznie, to i tak uwazam, ze najlepiej do konca ja brac, by nie miec sobie nic do zarzucenia. Wtedy warto tez postarac sie o lekarza, ktory do konca ja przepisze.
A noze warto zrobic badania , zeby miec prawo do tej heparyny i refundacji wtedy nie bedziesz sie martwila , ze ktos w polowie odstawi, a Ty moze akurat masz problem z krzepnieciem.Jeżeli któraś słyszała o gin w okolicach Kalisz, Ostrów Wlkp, który przepisuje heparyne na cały okres ciąży to dajcie znać [emoji4][emoji4][emoji4]
Ja miałam robione tsh, ft4 - w porządku. Antytpo 55. W czwartek będę u lekarza. Napiszę, co powiedział.A na jakiej podstawie wykrywają Hashimoto? Ja mam antyTPO 0,00 a anty-TG w połowie normy...
Mi hematolog mówiła, że przez całą ciążę mam brać heparynę.Czyli jednak to nie żadna nowość z tą heparyną, jak już pisałam u mnie ciężko żeby ktokolwiek heparyne przepisał...
Mi też. I hematolog i genetyk i ginekolog. Dodatkowo w pologu tez. Wiec odstawienie to dla nnie jakies nieporozumienieMi hematolog mówiła, że przez całą ciążę mam brać heparynę.