reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Milo ze mnie pamietacie :) jak sie okazalo w kwietniu stracilam kochana wyczekiwana coreczke. Po 2 cyklach zaszlam w ciaze biochemiczna i cykl pozniej w kolejna ciaze. Obecnie jestem w 8 tyg (dokladnie 7+2), w piatek bylo serduszko na usg, od poczatku na heparynie, luteinie i acardzie a takze na zmetylowanej formie witamin z grupy B. Do tej pory bylo wszystko ok, weekend byl ciezki, stalo sie cos strasznego u mnie w rodzinie(smierc bliskiej osoby), przeszlam przez napad paniki, musialam wziac leki na uspokojenie i dzis rano wstalam z plamieniem i bolem jak na okres :( okropnie sie boje... jesli strace ta ciaze po raz 7 to decyzja jest taka ze calkowicie rezygnuje z kolejnych prob. Juz nie mam zadnych kart do wyciagniecia, probowalam wszystkiego :( tak ze zobaczymy...
Ja cie jeszcze "nie znam", ale trzymam za Ciebie kciuki, zeby wszystko bylo dobrze !
Nie masz mozliwosci sprawdzenia u lekarza czy wszystko ok?

reklama
Oczekujaca nie mam niestety za bardzo. Mieszkam w uk, w szpitalu mi nie pomoga, juz to przerabialam tyle razy :( ginekolog ktory przyjmuje pol godz ode mnie przyjmuje w piatki ale jest tak beznadziejny ze pujde tam w ostatecznosci natomiast jako tacy lekarze sa w londynie okolo 1.5h drogi w jedna strone samochodem a nie mam sie tam jak dostac. Jesli zacznie sie dziac gorzej to znow stane na rzesach oczywiscie jednak na ten moment i tak nic nikt nie zrobi bo mam wszystkie mozliwe leki juz wprowadzone. Z coreczka mialam 2 krwotoki i krwawienia codzienne do 12 tygodnia a jednak ciazy to nie zakonczylo, poronilam z innego powodu w 14tyg wiec staram sie zachowac jakis wzgledny rozsadek. No nic zobaczymy :(

Oczekujaca nie mam niestety za bardzo. Mieszkam w uk, w szpitalu mi nie pomoga, juz to przerabialam tyle razy :( ginekolog ktory przyjmuje pol godz ode mnie przyjmuje w piatki ale jest tak beznadziejny ze pujde tam w ostatecznosci natomiast jako tacy lekarze sa w londynie okolo 1.5h drogi w jedna strone samochodem a nie mam sie tam jak dostac. Jesli zacznie sie dziac gorzej to znow stane na rzesach oczywiscie jednak na ten moment i tak nic nikt nie zrobi bo mam wszystkie mozliwe leki juz wprowadzone. Z coreczka mialam 2 krwotoki i krwawienia codzienne do 12 tygodnia a jednak ciazy to nie zakonczylo, poronilam z innego powodu w 14tyg wiec staram sie zachowac jakis wzgledny rozsadek. No nic zobaczymy :(
Rozumiem. :*
Trzymam kciuki i podziwiam za kolejna ciaze ! [emoji255] ja po stracie w 23tc mam ciagle obawy przed kolejna ciaza. Niby bardzo bym chciala, ale panicznie sie boje, ze kolejnego straty nie przezyje :(

@kari21 w razie wzmagajacych sie plamien odstaw acard. Masz heparyne, ona cie zabezpieczy, a akard moze powodowac krwawienia. On dziala prawie 7 dni. W polsce przy krwawieniu wiekszosc lekarzy odstawia acard, potem jak znikna, to wrocisz znow do niego. Tylko heparyny nie odstawiaj

@kari21 super wieść, cieszę się bardzo :) jesteś teoretycznie jakiś tydzień za mną, choć moja ciąża jest młodsza o 5dni niż to wyniki z om. Wg usg dziś powinno być u mnie 7+5. Strach jest ogromny, tym bardziej że też widziałam wczoraj rano plamke krwi, a dziś dziwnie mnie bolą plecy, brzuch jak na @ i momentami lewy jajnik tak mnie nawala że nie mogłam wytrzymać... Ale trzeba jakoś wytrwać. Kiedy masz jakąś wizytę??

Roki moja ciaza jest 9 dni mlodsza niz z om. Ostatnia miesiaczka byla 26 lipca. Czyli z om jest to 8+4, z owulacji 7+4 a z piatkowego usg wyszlo na dzis 7+2. Oczywiscie standardowo jak na uk jak zobaczyli serduszko to kolejna wizyta w 13 tyg. Nie pytaj jaka jestem wsciekla. Dlatego dziewczyny wracam do polski... mam dosyc tego kraju. Juz vez wzgledu na to czy uda sie z ta ciaza czy znow poronie i zakoncze starania, robia mi olbrzymie problemy, szkola mojego 5 letniego syna wymaga frekwencji minimim 98%, a ja czasami nie moge lazic taki kawal drogi np wlasnie jak gorzej sie czuje badz mam plamienia. Czasem moj starszy niepelnosprawny syn jest chory i ani go wziac ze soba ani zostawic samego w domu. Czasami nawet ten moj 5latek zle spi w nocy i nie moze watac przed 8 rano zeby spedzic w szkole 7h. Za nieobecnosci sa kary finansowe, a ja tylko zyje w ciaglym napieciu kiedy znow sie doczepia. Nie chce mi sie przez ten kraj doslownie zyc, mam mega depresje i czuje sie jak w klatce. Nienawidze tego miejsca.

@kari21 a masz możliwość powrotu na stałe do polski?? Bo pamiętam że już dawno mówiłaś jak tam jest ciężko... Aż się wierzyć nie chce ze tak można ludzi traktować. I zero empatii, dramat.
Ja miałam om 27.07 więc w zasadzie tak samo jak i ty ;) mam nadzieję że tym razem nam się uda... Masz jakieś leki? Co ci lekarz przepisał??

Roki mam mozliwosc, mam troche oszczednosci wiec moge wynajac mieszkanie i zaplacic za czynsz z gory za rok a w miedzy czasie powoli stawac na nogi. Wlasnie jestem w trakcie szukania jakiegos lokum. A z lekow mam clexane od pl ginekologa za ktore place przeliczajac na pl pieniadze miesiecznie 600 zl, i standardowo luteina, wlasnie mi sie konczy i nawet nie mam skad wziac nowej, acard i zmetylowane wit B.

reklama
@kari21 skoro masz taką możliwość, to bardzo dobrze robisz ze się decydujesz na powrót. Tu jednak znacznie lepiej jeśli chodzi o opiekę w ciąży. Masz trochę leków, więc mam nadzieję że tym razem będzie dobrze :)

Do góry