reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@kasiula222 bo to wazne, jak mierzysz cisnienie. Musisz przede wszystkim byc spokojna. Siadasz i chwilke siedzisz w spoczynku, by nie od razu z marszu. Potem przygotowujesz aparat i na spokojnie mierzysz. A nie biegniesz z kuchni siadasz i mierzysz [emoji6], Albo po klutni [emoji12], bo w tedy z cala pewnoscia bedzie wysokie. I stres tez podnosi cisnienie.
Masz rację najlepiej na spokojnie siąść i posiedzieć a nie tak z marszu jak ja to robiłam .

reklama
Beta rośnie... No przyrost robiłam raz. W tamtej ciąży też ładnie rosło i dupa z tego :( także to nie wyznacznik.
Co do twojego ciśnienia, to w ciąży chyba się po prostu z natury zmienia, bo pamiętam jak poszłam na pierwszą wizytę do obecnej gin, to było 8tc i lekarka po zmierzenit ciśnienia powiedziała "gratuluję, jesteś w ciąży" więc coś w tym musi być ;) spokojnie.. Kontroluj, będzie dobrze
Roki musimy być dobrej myśli ...tle nam zostało chociaż ciężko z tym jest . Jesteśmy obstawione lekami ...Ja dziś taka śpiąca że się zdrzemnąć musiałam chwilke ..ale mój synalek mnie obudził więc nie było mi dane za długo ...Pogoda u nas nie fajna to wpływa też na samopoczucie bo w głowa troszkę pobolelewa .
Co do ciąży jeszcze to koleżanka wczoraj przyjechała i ledwo co mnie zobaczyła mówi co ty tak inaczej wyglądasz :)) ja mówię e tam ...a ona przyznaj się w ciąży jesteś ;)a ja mówię że ja nic o tym nie wiem ...a ona że na pewno ;) a ja się śmiałam z tego ale nie powiedziałam bo jestem w niepewności ...a ona za miesiąc rodzi .

@kasiula222 ze spaniem to rozumiem, bo też mi się chce spać. Rozumiem też że nie chciałaś mówić o ciąży, bo sama nie chce mówić nikomu. Musimy być wytrwale i być dobrej myśli ;) choć mi jest o tyle ciężej że nie mam jeszcze dzieci, tylko dwa Aniołki :(

@kasiula222 ze spaniem to rozumiem, bo też mi się chce spać. Rozumiem też że nie chciałaś mówić o ciąży, bo sama nie chce mówić nikomu. Musimy być wytrwale i być dobrej myśli ;) choć mi jest o tyle ciężej że nie mam jeszcze dzieci, tylko dwa Aniołki :(
Wierzę że Tobie jest na pewno ciężej z tego względu ...ale kochana doczekasz się musi być dobrze ...W tamtych ciążach też byłaś na heparynie ? Co jeszcze prucz tego bierzesz ? Ja też nikomu nie mówiłam tylko niani mojej niepełnosprawnej córki . Bo po ostatnim poronieniu dowiedziała się dzień przed zabiegiem ...A dziś mama była i mówiła że brzuch mam duży ;) ale nic nie mówiłam .. nawet o poronieniu tamtym nie wiedziała bo by się zamartwiała .

Wiem ale ja to ja zresztą po takich przejściach trudno się nie zamartwiać muszę wytrzymać tydzień ...dziś jak mierzyłam to raz 140 na 95 a potem 121 na 84 więc nie wiem ...
Co do ciśnienia, to ja takie w okolicach 140/100 mam zawsze w gabinecie lekarskim. Lekarz kazał kontrolować,więc kupiłam ciśnieniomierz, w domu mam ciągle około 100/70. Naturalnym jest,że w ciąży kobietom spada ciśnienie A tętno rośnie:)

Dziewczyny, które w tym miesiącu testują??
Ja w piątek byłam na monitoringu i endometrium 8mm, a w lewym jajniku pęcherzyk 20mm. Dostałam zastrzyk ovitrelle i weekend pod znakiem przytulań. Ciekawe co z tego wyniknie. We wtorek mam USG ponownie i zobaczymy czy cholera w końcu pękła :)

Dziewczyny, które w tym miesiącu testują??
Ja w piątek byłam na monitoringu i endometrium 8mm, a w lewym jajniku pęcherzyk 20mm. Dostałam zastrzyk ovitrelle i weekend pod znakiem przytulań. Ciekawe co z tego wyniknie. We wtorek mam USG ponownie i zobaczymy czy cholera w końcu pękła :)
Kochana w tym miesiącu będziesz w ciąży zobaczysz ;)

reklama
@kasiula222 w poprzedniej ciąży brałam zastrzyki ale dopiero od 6tc i minimalna dawkę. Podejrzewam że tam była jakaś wada genetyczna dzidziusia, bo bardzo późno wyszedł test i czułam że coś jest nie tak.
Teraz biorę luteine podjęzykową 2x3, heparyne, acard, WitD, WitB6, prenatal uno, encorton 5mg i magnez 2tabletki. W poprzedniej ciąży miałam luteine ale dopiero od 6tc więc też późno i podejrzewam że był problem z ciałkiem żółtym. Teraz modlę się żeby było dobrze...
@Syl92 trzymam kciuki za wizytę i testowanie za 2tygodnie ;)
@ivvonka kochana, co tam u ciebie? Jak malutka??
@anja93 zwalniasz już komuś brzuszek?? Bo tu chętne są ;)
@Totois30 a ty jak samopoczucie??

Ja mam ochotę na rosół i właśnie gotuje makaron :D

Do góry