reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@kasiula222 w poprzedniej ciąży brałam zastrzyki ale dopiero od 6tc i minimalna dawkę. Podejrzewam że tam była jakaś wada genetyczna dzidziusia, bo bardzo późno wyszedł test i czułam że coś jest nie tak.
Teraz biorę luteine podjęzykową 2x3, heparyne, acard, WitD, WitB6, prenatal uno, encorton 5mg i magnez 2tabletki. W poprzedniej ciąży miałam luteine ale dopiero od 6tc więc też późno i podejrzewam że był problem z ciałkiem żółtym. Teraz modlę się żeby było dobrze...
@Syl92 trzymam kciuki za wizytę i testowanie za 2tygodnie ;)
@ivvonka kochana, co tam u ciebie? Jak malutka??
@anja93 zwalniasz już komuś brzuszek?? Bo tu chętne są ;)
@Totois30 a ty jak samopoczucie??

Ja mam ochotę na rosół i właśnie gotuje makaron :D
A encorton dlaczego masz ??
I jaka dawkę heparyny bo ja mam 0.4 i nie biorę acardu jak biorę heparynę ale zastanawiam się czy brać czy nie bo brałam go w okresie starań i do dnia kiedy dostałam heparynę
Już masz zachcianki ;) rosołek zostanie na jutro w sam raz na obiad

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny 19 dni temu miałam zabieg. Przez ok 1,5 tygodnia krwawiłam i plamilam. Potem spokój aż do dzis - pojawił się śluz z krwią. Co to może być? Od kilku dni „czuje” tez podbrzusze.

Dziewczyny 19 dni temu miałam zabieg. Przez ok 1,5 tygodnia krwawiłam i plamilam. Potem spokój aż do dzis - pojawił się śluz z krwią. Co to może być? Od kilku dni „czuje” tez podbrzusze.
Może masz owulacje. Po zabiegu wszystko jest pomieszane. Ja po 6 tygodniach dostałam okres i przez 3 miesiące wszystko wracalo do normy. Czekaj cierpliwie i obserwuj się. Ja owulacje miałam po 4 tygodniach od zabiegu i 14 dni później okres

@kasiula222 tak na prawdę to nie wiem czemu ten encorton, ale może ze względu na dodatnie przeciwciała ANA. Acard biorę niezależnie od heparyny, heparyne mam w dawce 0.4, bo i moja lekarka i lekarz są zgodni że to wystarczy. Rosół miał być na jutro na obiad, ale stał się kolacja dzisiejszą, no cóż :D
@oxygenium to może być np owu. 19 dni od zabiegu jest to bardzo prawdopodobne. Poczekaj ze 2-3 dni i poobserwuj jak to się będzie rozwijać. Bo u mnie np 21 dni po zabiegu przyszła już @ więc teoretycznie to też może być to, choć raczej za wcześnie

23.06 urodzilam i mialam zabieg. 13 07 mialam przez dwa dni sluz zabarwiony krwia, gdzie juz od kilku dni nie plamilam, 18.07 na wizycie u ginekologa bylam juz po owulacji. W kolejnym cyklu tez sluz z krwia w 11 i 12dc. 16.08 u ginekologa tez inf ze juz po owu.
Teraz znow 11dc sluz i plamienie ale na brazowo, zmartwilam sie, ale trwalo dwa dni i cisza. NIGDY NIE CZULAM OWULACJI, NIGDY NIE PLAMILAM... jak widac wszystko sie zmienia ;)

Kochana w tym miesiącu będziesz w ciąży zobaczysz ;)
Kasieńko zarażaj brzuszkiem no ;)
@kasiula222 w poprzedniej ciąży brałam zastrzyki ale dopiero od 6tc i minimalna dawkę. Podejrzewam że tam była jakaś wada genetyczna dzidziusia, bo bardzo późno wyszedł test i czułam że coś jest nie tak.
Teraz biorę luteine podjęzykową 2x3, heparyne, acard, WitD, WitB6, prenatal uno, encorton 5mg i magnez 2tabletki. W poprzedniej ciąży miałam luteine ale dopiero od 6tc więc też późno i podejrzewam że był problem z ciałkiem żółtym. Teraz modlę się żeby było dobrze...
@Syl92 trzymam kciuki za wizytę i testowanie za 2tygodnie ;)
@ivvonka kochana, co tam u ciebie? Jak malutka??
@anja93 zwalniasz już komuś brzuszek?? Bo tu chętne są ;)
@Totois30 a ty jak samopoczucie??

Ja mam ochotę na rosół i właśnie gotuje makaron :D
Nie dziękuję Kochana ;) Trzymam kciuki żeby u Ciebie do końca było tylko pozytywnie :*
23.06 urodzilam i mialam zabieg. 13 07 mialam przez dwa dni sluz zabarwiony krwia, gdzie juz od kilku dni nie plamilam, 18.07 na wizycie u ginekologa bylam juz po owulacji. W kolejnym cyklu tez sluz z krwia w 11 i 12dc. 16.08 u ginekologa tez inf ze juz po owu.
Teraz znow 11dc sluz i plamienie ale na brazowo, zmartwilam sie, ale trwalo dwa dni i cisza. NIGDY NIE CZULAM OWULACJI, NIGDY NIE PLAMILAM... jak widac wszystko sie zmienia ;)
Ja przed ciążą też nie czułam owulacji, fakt rzadko pęcherzyki pękały.. a teraz co miesiąc koszmar..tak ciągnie macica i jajniki na zmianę, że momentami ciężko wytrzymać. U mnie tak samo wszystko się atraszstr pozmieniało.

Hej dziewczyny jak u Was dziś samopoczucie? Ja śpiąca trochę i rozleniwiona na maksa i dziś zdołowana tym żeby bylo dobrze ...ehh
Wczoraj caly dzien lezalam plackiem, bo dostalam skurczy macicy i zmartwilo mnie to bardzo, i brzuch mi co chwile twardnial. Wiec wstawalam tylko do toalety i jadlam magnez garsciami. Dzis normalnie, bez skurczy, piersi bolą, plyn do mycia naczyn dalej smierdzi, nudnosci bardzo delikatne... biore to za dobre oznaki. I odliczam dni do usg :)
Dziewczyny, które w tym miesiącu testują??
Ja w piątek byłam na monitoringu i endometrium 8mm, a w lewym jajniku pęcherzyk 20mm. Dostałam zastrzyk ovitrelle i weekend pod znakiem przytulań. Ciekawe co z tego wyniknie. We wtorek mam USG ponownie i zobaczymy czy cholera w końcu pękła :)
Brzmi obiecująco :) ladne endometrium, pęcherzyk tez. Oby zaskoczylo :)
Ja również mysle tak jak dziewczyny, ze to owu. Zwłaszcza że podbrzusze czujesz. To dobra oznaka, ze owu tak szybko od zabiegu wrocila! Ja w pierwszym cyklu po zabiegu owu nie mialam. A zamiast normalnej miesiaczki mialam kilka wielkich skrzepow, takich "watrobek", paskudztwo, zadnej krwi takiej rzadkiej. Zmienia sie gospodarka hormonalna...

Wczoraj caly dzien lezalam plackiem, bo dostalam skurczy macicy i zmartwilo mnie to bardzo, i brzuch mi co chwile twardnial. Wiec wstawalam tylko do toalety i jadlam magnez garsciami. Dzis normalnie, bez skurczy, piersi bolą, plyn do mycia naczyn dalej smierdzi, nudnosci bardzo delikatne... biore to za dobre oznaki. I odliczam dni do usg :)Brzmi obiecująco :) ladne endometrium, pęcherzyk tez. Oby zaskoczylo :)Ja również mysle tak jak dziewczyny, ze to owu. Zwłaszcza że podbrzusze czujesz. To dobra oznaka, ze owu tak szybko od zabiegu wrocila! Ja w pierwszym cyklu po zabiegu owu nie mialam. A zamiast normalnej miesiaczki mialam kilka wielkich skrzepow, takich "watrobek", paskudztwo, zadnej krwi takiej rzadkiej. Zmienia sie gospodarka hormonalna...

Oby, oby :)
Kurczaki to oszczędzaj się :( A kiedy masz teraz wizytę?

reklama
Do góry