kasiula222
Fanka BB :)
A prenatalne uno ma też zwykły kwas foliowy chyba?@kasiula222 solgar ma też folian 400. Ja go brałam wcześniej, ale teraz odstawiłam na rzecz prenatalu uno
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
A prenatalne uno ma też zwykły kwas foliowy chyba?@kasiula222 solgar ma też folian 400. Ja go brałam wcześniej, ale teraz odstawiłam na rzecz prenatalu uno
Czemu go odstawiłas?@kasiula222 solgar ma też folian 400. Ja go brałam wcześniej, ale teraz odstawiłam na rzecz prenatalu uno
Właśnie czytałam na grupie na FB że są różne opinie ...Zgłupieć można . Mogłam dopytać mojego lekarza ale nic zamówiłam folian będę brać co drugi dzień a ten zwykły kwas jest go trochę w pożywieniu chyba. ..Coś mnie dziś muli .... I nic mi się nie chce ))@kasiula222 tak, ma też zwykły kwas foliowy. Trudny temat, są lekarze którzy uważają że taki kwas mimo wszystko też jest potrzebny. To po pierwsze. Po drugie homocysteine przy zwykłym kwasie miałam 6 a po metylach samych 8. Dużo dziewczyn tu na forum bierze tylko prenatal i stwierdziłam że dla mnie to też może być dobra opcja. Dziś powinny być wyniki homocysteiny to zobaczym czy mam rację.
Ale wiesz, to osobista decyzja każdej z nas
Moj lekarz tez uwaza, ze prenatal uno (przed ciaza i w trakcie) a nawet dodatkowo acidum folicum 5 mg na recepte juz mam miec w domu ale to juz w ciazy... dużo takich zalecen slyszalam od dziewczyn , ktore i tak maja mutacje. Wydaje mi sie, ze wazne jest by byly tez metyle ale zwykly poza tym nie szkodzi.@kasiula222 tak, ma też zwykły kwas foliowy. Trudny temat, są lekarze którzy uważają że taki kwas mimo wszystko też jest potrzebny. To po pierwsze. Po drugie homocysteine przy zwykłym kwasie miałam 6 a po metylach samych 8. Dużo dziewczyn tu na forum bierze tylko prenatal i stwierdziłam że dla mnie to też może być dobra opcja. Dziś powinny być wyniki homocysteiny to zobaczym czy mam rację.
Ale wiesz, to osobista decyzja każdej z nas
No to w b comleks dr Best mam 400 i1000 B12 dlatego biorę go co trzeci lub drugi dzień i teraz zamówiłam sam folian 400 A ty bierzesz sam folian czy dwie wersje tak jak dziewczyny piszą?@kasiula222 z solgara jest sam folian. W ciazy powinno wystarczy codziennie 400
Do jakiego poziomu doszlas z d3? Bo tez zdania podzielone jaki poziom jest ok :/@kasiula222 tak jak ci pisalam mam guza. Jesli mi pozwala, to biore sam folian 400 plus femibion, tam mam zwykly i folian. Jak nie moge brac folianu, to zostaje mi ten z femibionu. W poprzedniej ciazy starczylo, to teraz tez wystarczy. Kwasu foliowego tez nie powinno byc za duzo. Najlepiej w sam raz. Ale ile to jest, to kto to wie.
Moj lekarz bardziej interesuje sie wit d3. Mam w gornej granicy normy wiec juz nie biore, bo niedlugo bede miala stezenie toksyczne. Niektore witaminy musza byc w sam raz. I na prawde ciezko stwierdzic ile to jest w sam raz.