reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@kasiula222 widzę że dostałaś heparyne i destino już ci wszystko wytłumaczyła ;) ja też mam neoparin i powiem ci ze każdy jeden zastrzyk mnie piecze. Czasem już jak wbijam, czasem jak wyciągam, a czasem dopiero po chwili. Do tej pory jest 4:1 dla siniaka [emoji14] ale dojdziemy do wprawy z tym, nie bój nic :) dostałaś jeszcze coś oprócz heparyny? Luteine jakaś czy coś??
Dostałam duphaston czy jak to się pisze ;) i kazał brać Wit D i wapno jod i kwas foliowy . Ogólnie widać pęcherzyk ciąży .i za dwa tyg wizyta

reklama
@kasiula222 lepiej jak wapno masz z pozywienia. Ja moge polecic calperos. Witamine d3 kup jakas, co ma 2000. Moze byc vigantoletten. Lekarz dal wit d3, bo w jej towarzystwie wapno lepiej sie wchlania. I dal wapno, bo heparyna je wyplukuje przy dluzszym stosowaniu. Jod i kwas foliowy wez z witamin dla kobiet w ciazy. Czesto tez maja wit d3. Tym sie nie przejmuj. Mozesz dodatkowo brac wit d. Ja biore femibion

Dostałam duphaston czy jak to się pisze ;) i kazał brać Wit D i wapno jod i kwas foliowy . Ogólnie widać pęcherzyk ciąży .i za dwa tyg wizyta

No, to życzę spokoju na te dwa tygodnie, bo wiem po sobie ze nie będzie łatwo :) ale dobrze ze jest pęcherzyk. Co do WitD ja biorę vitrumD3 forte, tam jest 2000jm i początkowo jak miałam WitD na poziomie 18 to brałam 3 dziennie. Ładnie urósło, więc teraz biorę tylko 1 dziennie żeby utrzymać ;)

@kasiula222 lepiej jak wapno masz z pozywienia. Ja moge polecic calperos. Witamine d3 kup jakas, co ma 2000. Moze byc vigantoletten. Lekarz dal wit d3, bo w jej towarzystwie wapno lepiej sie wchlania. I dal wapno, bo heparyna je wyplukuje przy dluzszym stosowaniu. Jod i kwas foliowy wez z witamin dla kobiet w ciazy. Czesto tez maja wit d3. Tym sie nie przejmuj. Mozesz dodatkowo brac wit d. Ja biore femibion
Ja biorę zmetylowany kwas foliowy b complex tam nie ma jodu . Dziś sobie kupiłam
1535982732778.jpg
1535982755661.jpg

Załączniki

• 1535982732778.jpg
    1535982732778.jpg
    634,5 KB · Wyświetleń: 506
  • 1535982755661.jpg
    1535982755661.jpg
    520,5 KB · Wyświetleń: 532
No, to życzę spokoju na te dwa tygodnie, bo wiem po sobie ze nie będzie łatwo :) ale dobrze ze jest pęcherzyk. Co do WitD ja biorę vitrumD3 forte, tam jest 2000jm i początkowo jak miałam WitD na poziomie 18 to brałam 3 dziennie. Ładnie urósło, więc teraz biorę tylko 1 dziennie żeby utrzymać ;)
Nie będzie łatwo ale musi być dobrze lekami jesteśmy obstawione ... Dobrze że chociaż jest pęcherzyk o tyle jestem spokojna że nie jest to ciąża pozamaciczna ...U mnie owulacja była w 20 DC więc mam nadzieję że 17 będzie już serduszko biło .

@kasiula222 nie wiem czy dobre, czy nie, jesli lekarz akceptuje i twoje cialo, to jest ok. Moje cialo niestety w ciazy metyli nie akceptuje a musze brac. Napisalam co dostalam. Mysle, ze to, co masz jest w porzadku. Tu dziewczyny polecaly prenatal uno. Poczytaj na necie sklad moze jak te leki skonczysz kupisz cos innego. Natomiast na przyszlosc, jak kupujesz w aptece, to zaznacz, ze to dla ciezarnej. To istotna wiadomosc.

@kasiula222 nie wiem czy dobre, czy nie, jesli lekarz akceptuje i twoje cialo, to jest ok. Moje cialo niestety w ciazy metyli nie akceptuje a musze brac. Napisalam co dostalam. Mysle, ze to, co masz jest w porzadku. Tu dziewczyny polecaly prenatal uno. Poczytaj na necie sklad moze jak te leki skonczysz kupisz cos innego. Natomiast na przyszlosc, jak kupujesz w aptece, to zaznacz, ze to dla ciezarnej. To istotna wiadomosc.
Lekarz dał o innej nazwie ale nie było w aptece i wzięłam ten zestaw D .Mi akurat to b complex pasuje bo homocysteina nisko jest i kwas też w miarę .. ale może poszukam coś innego ...bo już długo biorę te Wit .A ci ci się dzieje po metylach?

reklama
@kasiula222 u mnie też owu była później, bo 16-17 dc. We wtorek na usg był pęcherzyk 4mm więc w środku jeszcze nie było nic widać, to było jakieś 18dpo. Wizyta za tydzień w środę, o ile nie zwariuje do tego czasu :p

Do góry