reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Dziewczyny odebrałam wyniki homocysteiny. Wyszło 8,8. Gdzieś tu czytałam ze nie należy przekraczać 7. Do końca tygodnia powinnam mieć wyniki mutacji w kierunku trombofilii. Zaczynam się martwić czy to nie mój zbuntowany organizm doprowadził do śmierci mojego dziecka
Zawaliłam jeszcze ze nie zrobiłam od razu kwasu foliowego i b12

reklama
Dziewczyny odebrałam wyniki homocysteiny. Wyszło 8,8. Gdzieś tu czytałam ze nie należy przekraczać 7. Do końca tygodnia powinnam mieć wyniki mutacji w kierunku trombofilii. Zaczynam się martwić czy to nie mój zbuntowany organizm doprowadził do śmierci mojego dziecka
8.8 to nie tak najgorzej. Moja pierwsza wynosiła 13 :) dobrze by było żebyś zrobiła kwas i b12 bo może nie trzeba aż tak szaleć z dawkami supli. Masz tylko troszkę do zbicia.

Ja schodzilam z prawie 16 wiec spokojnie ;) w 3 tyg zeszlam do 8 , ale fakt witb12 podbilam do prawie 900.. takze teraz juz ograniczylam. Wiec warto sprawdzić, to w kazdej chwili możesz wiec nie zawalilas .

Hej dziewczyny! Ale naskrobalyscie! Tydzien mnie nie bylo a tu 300 wiadomosci do przeczytania. Dzialo sie u was i gorace wiadomosci! Serdecznie gratulacje dla tych z was ktore zostaly mamusiami i tych u ktorych pojawily sie dwie kreski. Ja dzis wrocilam z rejsu statkiem po wyspach greckich i chorwacji a tam w ogole netu nie mialam a poza tym Tak intesywnie czas spedzalismy ze nawet minuty nie mialam. U nas wszystko ok, mloda nadal na cycku i za nic nie chce sie z nim rozstac. Jutro Powrot do przedszkola a ja do pracy. Dzialania wstrzymane ze wzgledu na wysoka homocysteine ktora Bede zbijac. W srode robie wszystkie badania a w piatek mam wizyte u gine. Pozdrawiam serdecznie

Dziewczyny z mutacja jaki folianu bierzecie ? Jaka dawkę ? Ja biorę b comleks dr Best. Co drugi dzień i tam jest dużo B12 a folianu 400 czy nie dokupić osobno folianu ?

Dziewczyny z mutacja jaki folianu bierzecie ? Jaka dawkę ? Ja biorę b comleks dr Best. Co drugi dzień i tam jest dużo B12 a folianu 400 czy nie dokupić osobno folianu ?
Ja bym poleciła Ci osobno witaminy Solgar (chociaż mają też taki kompleks na regulacje homocysteiny), trochę kosztują, ale jakość jest nieoceniona. Ja brałam 800mg foliany (w sumie biorę nadal) i zmetylowana B12 też Solgar, ale nie pamiętam dawki. W trzy miesiące z 10,9 zeszlam na 5,5, a dwa miesiące później byłam już w ciąży:)

Ja bym poleciła Ci osobno witaminy Solgar (chociaż mają też taki kompleks na regulacje homocysteiny), trochę kosztują, ale jakość jest nieoceniona. Ja brałam 800mg foliany (w sumie biorę nadal) i zmetylowana B12 też Solgar, ale nie pamiętam dawki. W trzy miesiące z 10,9 zeszlam na 5,5, a dwa miesiące później byłam już w ciąży:)
To ja homocysteine mam niska kwas był ok 11 a B12 przy górnej normie biorąc te moje Wit co drugi lub trzeci dzień . Jest sam folian z tej firmy ?

reklama
Do góry