reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Dziewczyny odebrałam wyniki homocysteiny. Wyszło 8,8. Gdzieś tu czytałam ze nie należy przekraczać 7. Do końca tygodnia powinnam mieć wyniki mutacji w kierunku trombofilii. Zaczynam się martwić czy to nie mój zbuntowany organizm doprowadził do śmierci mojego dziecka
Zawaliłam jeszcze ze nie zrobiłam od razu kwasu foliowego i b12

reklama
Dziewczyny odebrałam wyniki homocysteiny. Wyszło 8,8. Gdzieś tu czytałam ze nie należy przekraczać 7. Do końca tygodnia powinnam mieć wyniki mutacji w kierunku trombofilii. Zaczynam się martwić czy to nie mój zbuntowany organizm doprowadził do śmierci mojego dziecka
8.8 to nie tak najgorzej. Moja pierwsza wynosiła 13 :) dobrze by było żebyś zrobiła kwas i b12 bo może nie trzeba aż tak szaleć z dawkami supli. Masz tylko troszkę do zbicia.

Ja schodzilam z prawie 16 wiec spokojnie ;) w 3 tyg zeszlam do 8 , ale fakt witb12 podbilam do prawie 900.. takze teraz juz ograniczylam. Wiec warto sprawdzić, to w kazdej chwili możesz wiec nie zawalilas .

Hej dziewczyny! Ale naskrobalyscie! Tydzien mnie nie bylo a tu 300 wiadomosci do przeczytania. Dzialo sie u was i gorace wiadomosci! Serdecznie gratulacje dla tych z was ktore zostaly mamusiami i tych u ktorych pojawily sie dwie kreski. Ja dzis wrocilam z rejsu statkiem po wyspach greckich i chorwacji a tam w ogole netu nie mialam a poza tym Tak intesywnie czas spedzalismy ze nawet minuty nie mialam. U nas wszystko ok, mloda nadal na cycku i za nic nie chce sie z nim rozstac. Jutro Powrot do przedszkola a ja do pracy. Dzialania wstrzymane ze wzgledu na wysoka homocysteine ktora Bede zbijac. W srode robie wszystkie badania a w piatek mam wizyte u gine. Pozdrawiam serdecznie

Dziewczyny z mutacja jaki folianu bierzecie ? Jaka dawkę ? Ja biorę b comleks dr Best. Co drugi dzień i tam jest dużo B12 a folianu 400 czy nie dokupić osobno folianu ?

Dziewczyny z mutacja jaki folianu bierzecie ? Jaka dawkę ? Ja biorę b comleks dr Best. Co drugi dzień i tam jest dużo B12 a folianu 400 czy nie dokupić osobno folianu ?
Ja bym poleciła Ci osobno witaminy Solgar (chociaż mają też taki kompleks na regulacje homocysteiny), trochę kosztują, ale jakość jest nieoceniona. Ja brałam 800mg foliany (w sumie biorę nadal) i zmetylowana B12 też Solgar, ale nie pamiętam dawki. W trzy miesiące z 10,9 zeszlam na 5,5, a dwa miesiące później byłam już w ciąży:)

Ja bym poleciła Ci osobno witaminy Solgar (chociaż mają też taki kompleks na regulacje homocysteiny), trochę kosztują, ale jakość jest nieoceniona. Ja brałam 800mg foliany (w sumie biorę nadal) i zmetylowana B12 też Solgar, ale nie pamiętam dawki. W trzy miesiące z 10,9 zeszlam na 5,5, a dwa miesiące później byłam już w ciąży:)
To ja homocysteine mam niska kwas był ok 11 a B12 przy górnej normie biorąc te moje Wit co drugi lub trzeci dzień . Jest sam folian z tej firmy ?

reklama
Do góry