reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

leki koncze brac jutro ....
mialam brac 10dni wiec bede je brala do jutra..
W środe mam wizyte u ginka moze byc tak że wtedy dostane okres .. z jednej strony fajnie a z drugiej hm z okresem na wizyte ;/ ciezko przełożyc moge ale do niego sa dlugie terminy czekania bo 2mies a wole od razu

, post: 17084188, member: 172923"]Właśnie, kiedy odstawiasz progesteron??

Ja byłam dziś w restauracji bo babcia miała imieniny i nas zaprosiła :) posiedziałam godzinę na twardej ławce i tak mnie plecy bolą że masakra... Także leżę i odpoczywam sobie teraz szukając pozycji żeby przestały boleć ;)[/QUOTE]

@roki_1991 jutro takze czas pokaze,,,

reklama
@kasiula222 kat 90° to prostopadle do brzucha. I jesli pytasz o heparyne, to igla do konca. Najlepiej poloz sie i ugnij nogi w kolanach, wtedy brzuch rozluznia sie na maksa. Miedzy dwa palce chwyc fald brzucha 2,3 cm od pepka i wbij igle. Jak boli przy wbijaniu znajdz inne miejsce. Wtedy unikniesz siniaka. Musisz mocno wbic by pokonac poczatkowy opor skory. Idle wprowadzasz do konca i powoli wprowadzasz zawartosc. Moze zaczac piec. Jak mnie piecze, to troche glebiej igle wbijam. Czasem lekko ugina sie skora. Po zastrzyku wyciagam igle, a miejsce delikatnie rozmasowuje. Niby mowia, ze nie wolno, ale wtedy pieczenia tak nie odczuwam intensywnie i naprawde rzadko robia mi sie siniaki

@kasiula222 kat 90° to prostopadle do brzucha. I jesli pytasz o heparyne, to igla do konca. Najlepiej poloz sie i ugnij nogi w kolanach, wtedy brzuch rozluznia sie na maksa. Miedzy dwa palce chwyc fald brzucha 2,3 cm od pepka i wbij igle. Jak boli przy wbijaniu znajdz inne miejsce. Wtedy unikniesz siniaka. Musisz mocno wbic by pokonac poczatkowy opor skory. Idle wprowadzasz do konca i powoli wprowadzasz zawartosc. Moze zaczac piec. Jak mnie piecze, to troche glebiej igle wbijam. Czasem lekko ugina sie skora. Po zastrzyku wyciagam igle, a miejsce delikatnie rozmasowuje. Niby mowia, ze nie wolno, ale wtedy pieczenia tak nie odczuwam intensywnie i naprawde rzadko robia mi sie siniaki
Zrobiłam wkłucie nie bolało ale wprowadzenie trosze piekło .Mam neoparin też igłę do końca ów które obszary brzucha można?

@kasiula222 kazda igle zastrzykow z heparyny wprowadzasz do konca, bez wzgledu na rodzaj i nazwe. To sa specjalne igly do zastrzykow podskornych. Tak piecze wprowadzanie, albobpo, albo czasem nawet wyjmiesz igle i dopiero zaczyna piec. To wszystko normalne. Dojdziesz do wprawy zobaczysz. A zastrzyki mozesz robic dookola calego pepka, czyli gora, dol, boki, skosy. Z czasem znajdziesz miejsca, gdzie mniej boli

@kasiula222 kazda igle zastrzykow z heparyny wprowadzasz do konca, bez wzgledu na rodzaj i nazwe. To sa specjalne igly do zastrzykow podskornych. Tak piecze wprowadzanie, albobpo, albo czasem nawet wyjmiesz igle i dopiero zaczyna piec. To wszystko normalne. Dojdziesz do wprawy zobaczysz. A zastrzyki mozesz robic dookola calego pepka, czyli gora, dol, boki, skosy. Z czasem znajdziesz miejsca, gdzie mniej boli
Myślałam że będzie gorzej bolało ..a nie bolało za bardzo ...Na jaką średnicę wokół pempka mogę je robić ?
Dziewczyny gin mi kazał brać Wit D i wapno . Wy też macie takie wskazania ?? Jaki zestaw bierzecie ?

reklama
@kasiula222 widzę że dostałaś heparyne i destino już ci wszystko wytłumaczyła ;) ja też mam neoparin i powiem ci ze każdy jeden zastrzyk mnie piecze. Czasem już jak wbijam, czasem jak wyciągam, a czasem dopiero po chwili. Do tej pory jest 4:1 dla siniaka :p ale dojdziemy do wprawy z tym, nie bój nic :) dostałaś jeszcze coś oprócz heparyny? Luteine jakaś czy coś??

Do góry