reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@Paulinax bezwzglednie lezec i brac luteine dopochwowa. Nawet do lekarza pierwszego kontaktu niech m leci po recepte. Moglabym ci listek wyslac, ale za nim to dojdzie... a skad jestes? Bo ja z Krakowa

@kb.karola90 kazda marzy o domoeym usg. Lepiej tak czesto nie robic. Inne dziewczyny ratuja sie detektorem tetna plodu. Tylko jak nie znajdziesz bicia serca to dopiero stresior. No i lspie od 12tc

@AngelAngelika trudno teraz powiedziec. Trzeba poczekac na @. Mozesz miedzy 3-5 dc zrobic badanie hormonow lh, fsh, estradiol, prolaktyna, sprawdz tez sobie tarczyce w razie w. Te hormony pokarza co sie dzieje z cialem i czy bedzie szansa na owulacje. Mnie dziwi, ze lekarze tego nie kontroluja. Z autopsji wiem, ze po poronieniu cialo potrzebuje kilku cykli by dojsc do siebie. To nie przeszkadza w staraniom o tyle, ze ciaza moze nie zaskoczyc, ale starac sie jak najbardziej mozecie. W koncu jest tyle dziewczyn, ktorym od razu sie udalo zajsc i donosic spokojnie ciaze.

@roki_1991 masz pecherzyk z cialkiem zoltym, to bardzo dobrze rokuje. Wiem, ze ciezko, ale spokojnie. A cycki... od 5tc flaczeja. Ja teraz to w ogole nic nie czuje bo karmie piersia. Brzuch nic nie boli. I gdyby nie krwawienie i wizyty, aaaa... i cholerne mdlosci od 6tc, ktore niestety raz sa, a raz nie, to nie wiedzialabym, ze jestem w ciazy.
To już nie wiem, czy mam się bać p ta szyjkę czy trochę wyluzowac ?
Dzwoniłam do lekarza i mówił ze na miękką szyjkę się nic nie bierze . Jedynie na skracajaca się.

reklama
@Paulinax przyznam, ze na szyjce do konca sie nie znam, ale miekka szyjka mnie by zmartwila, bo ilez to trzeba, rzeby sie skrocila i otwarla. A po co ryzykowac, jak mozna wziac luteine. I co lekarz bedzie czekal na wczesniejszy porod? Przepraszam, ale jestem wzburzona i wole dmuchac i chuchac niz takie ekscesy przezywac. Mam ograniczone zaufanie do lekarzy. A wytlumaczyl ci chociaz dlaczego nic nie robi i uwarza, ze jest w porzadku?
Paulinax ja stracilam 2 dzieci i nie ryzykowalabym. Wole byc przewrazliwiona niz przechodzic kolejna strate, a bardzo sie jej boje. Stad taka moja reakcja. Jesli lekarz dobrze mi zaargumentuje dlaczego miekka szyjka jest bezpieczna, to moze uwierze. Poki co moja gin zawsze sprawdza czy jest twarda i zamknieta i obie te cechy sa istotne. I kazda moja panike traktuje serio. I wie, ze wole pochlonac apteke. Jesli tylko jest cos, co moze pomoc wole wziac niz potem zalowac

Ostatnia edycja:
To już nie wiem, czy mam się bać p ta szyjkę czy trochę wyluzowac ?
Dzwoniłam do lekarza i mówił ze na miękką szyjkę się nic nie bierze . Jedynie na skracajaca się.
@gosia100 ja nie pamietam, bo pewnie mnie tu nie bylo jeszcze jak Ty bylas, ale trzymam kciuki ;*

@ja uwazam ja @Destino , ale to pewnie dlatego, ze ja przez szyjke stracilam syna... szyjka ma byc twarda i zamknieta. Luteina nie zaszkodzi. Ja to panikara i pojechalabym pewnie na IP... powiedzialabym ze mnie boli czy cos a sobota jest wiec nie masz kontaktu z lekarzem... jeali tam tez uznaja ze z szyjka ok mimo miekkosci to chociaz bedziesz spokojniesza.
Ja tak mowie o tej IP bo u mnie to sie jedzie jak siw nic nie dzieje to wraca, ale czasem chca zostawiac wiec jak juz wolisz.
Po stracie zrobiłabym wszystko, zeby nie miec watpliwosci.

reklama
Do góry