reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

@Paulinax bezwzglednie lezec i brac luteine dopochwowa. Nawet do lekarza pierwszego kontaktu niech m leci po recepte. Moglabym ci listek wyslac, ale za nim to dojdzie... a skad jestes? Bo ja z Krakowa

@kb.karola90 kazda marzy o domoeym usg. Lepiej tak czesto nie robic. Inne dziewczyny ratuja sie detektorem tetna plodu. Tylko jak nie znajdziesz bicia serca to dopiero stresior. No i lspie od 12tc

@AngelAngelika trudno teraz powiedziec. Trzeba poczekac na @. Mozesz miedzy 3-5 dc zrobic badanie hormonow lh, fsh, estradiol, prolaktyna, sprawdz tez sobie tarczyce w razie w. Te hormony pokarza co sie dzieje z cialem i czy bedzie szansa na owulacje. Mnie dziwi, ze lekarze tego nie kontroluja. Z autopsji wiem, ze po poronieniu cialo potrzebuje kilku cykli by dojsc do siebie. To nie przeszkadza w staraniom o tyle, ze ciaza moze nie zaskoczyc, ale starac sie jak najbardziej mozecie. W koncu jest tyle dziewczyn, ktorym od razu sie udalo zajsc i donosic spokojnie ciaze.

@roki_1991 masz pecherzyk z cialkiem zoltym, to bardzo dobrze rokuje. Wiem, ze ciezko, ale spokojnie. A cycki... od 5tc flaczeja. Ja teraz to w ogole nic nie czuje bo karmie piersia. Brzuch nic nie boli. I gdyby nie krwawienie i wizyty, aaaa... i cholerne mdlosci od 6tc, ktore niestety raz sa, a raz nie, to nie wiedzialabym, ze jestem w ciazy.
To już nie wiem, czy mam się bać p ta szyjkę czy trochę wyluzowac ?
Dzwoniłam do lekarza i mówił ze na miękką szyjkę się nic nie bierze . Jedynie na skracajaca się.

reklama
@Paulinax przyznam, ze na szyjce do konca sie nie znam, ale miekka szyjka mnie by zmartwila, bo ilez to trzeba, rzeby sie skrocila i otwarla. A po co ryzykowac, jak mozna wziac luteine. I co lekarz bedzie czekal na wczesniejszy porod? Przepraszam, ale jestem wzburzona i wole dmuchac i chuchac niz takie ekscesy przezywac. Mam ograniczone zaufanie do lekarzy. A wytlumaczyl ci chociaz dlaczego nic nie robi i uwarza, ze jest w porzadku?
Paulinax ja stracilam 2 dzieci i nie ryzykowalabym. Wole byc przewrazliwiona niz przechodzic kolejna strate, a bardzo sie jej boje. Stad taka moja reakcja. Jesli lekarz dobrze mi zaargumentuje dlaczego miekka szyjka jest bezpieczna, to moze uwierze. Poki co moja gin zawsze sprawdza czy jest twarda i zamknieta i obie te cechy sa istotne. I kazda moja panike traktuje serio. I wie, ze wole pochlonac apteke. Jesli tylko jest cos, co moze pomoc wole wziac niz potem zalowac

Ostatnia edycja:
To już nie wiem, czy mam się bać p ta szyjkę czy trochę wyluzowac ?
Dzwoniłam do lekarza i mówił ze na miękką szyjkę się nic nie bierze . Jedynie na skracajaca się.
@gosia100 ja nie pamietam, bo pewnie mnie tu nie bylo jeszcze jak Ty bylas, ale trzymam kciuki ;*

@ja uwazam ja @Destino , ale to pewnie dlatego, ze ja przez szyjke stracilam syna... szyjka ma byc twarda i zamknieta. Luteina nie zaszkodzi. Ja to panikara i pojechalabym pewnie na IP... powiedzialabym ze mnie boli czy cos a sobota jest wiec nie masz kontaktu z lekarzem... jeali tam tez uznaja ze z szyjka ok mimo miekkosci to chociaz bedziesz spokojniesza.
Ja tak mowie o tej IP bo u mnie to sie jedzie jak siw nic nie dzieje to wraca, ale czasem chca zostawiac wiec jak juz wolisz.
Po stracie zrobiłabym wszystko, zeby nie miec watpliwosci.

reklama
Do góry