reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Zupelnie uczciwie powiem, ze dzis mam 7+3 tc i mialam juz 4 usg, panikara ze mnie jakich malo. Bez dopplera bo naczytalan sie, ze szkodzi.
@roki_1991 @kb.karola90 @kasiula222 widze ze wszystkie w czworke mamy schiza na poczatku, zobaczymy do kiedy ten strach bedzie nam towarzyszyl. Nie wiem jak Wy, ja jeszcze nie umiem sie pozytywnie nastawic, ale moze niebawem sie uda:)

Też póki co nie potrafię, dlatego staram się nie myśleć za bardzo do przodu jak to będzie. Zostaje mi wiara i modlitwa, to wszystko co mogę zrobić...

Wow 4 USG no to ładnie . ;)) Pewnie widzialas już serduszko ? Ja myślę że jak zobaczę to będę spokojniejsza . Bo w tamtej ciąży nie było mi dane nawet karty ciąży nie miałam ..

U mnie sam fakt pojawienia się serduszka niczego nie oznacza... Bo w obu ciążach było i się zatrzymało... Tak więc spokojna to ja nie będę nigdy...

@Paulinax bezwzglednie lezec i brac luteine dopochwowa. Nawet do lekarza pierwszego kontaktu niech m leci po recepte. Moglabym ci listek wyslac, ale za nim to dojdzie... a skad jestes? Bo ja z Krakowa

@kb.karola90 kazda marzy o domoeym usg. Lepiej tak czesto nie robic. Inne dziewczyny ratuja sie detektorem tetna plodu. Tylko jak nie znajdziesz bicia serca to dopiero stresior. No i lspie od 12tc

@AngelAngelika trudno teraz powiedziec. Trzeba poczekac na @. Mozesz miedzy 3-5 dc zrobic badanie hormonow lh, fsh, estradiol, prolaktyna, sprawdz tez sobie tarczyce w razie w. Te hormony pokarza co sie dzieje z cialem i czy bedzie szansa na owulacje. Mnie dziwi, ze lekarze tego nie kontroluja. Z autopsji wiem, ze po poronieniu cialo potrzebuje kilku cykli by dojsc do siebie. To nie przeszkadza w staraniom o tyle, ze ciaza moze nie zaskoczyc, ale starac sie jak najbardziej mozecie. W koncu jest tyle dziewczyn, ktorym od razu sie udalo zajsc i donosic spokojnie ciaze.

@roki_1991 masz pecherzyk z cialkiem zoltym, to bardzo dobrze rokuje. Wiem, ze ciezko, ale spokojnie. A cycki... od 5tc flaczeja. Ja teraz to w ogole nic nie czuje bo karmie piersia. Brzuch nic nie boli. I gdyby nie krwawienie i wizyty, aaaa... i cholerne mdlosci od 6tc, ktore niestety raz sa, a raz nie, to nie wiedzialabym, ze jestem w ciazy.

Czyli nie ma lekko. Ja akurat mdłości nie miałam w żadnej ciąży, także nie wiem co to znaczy...

Ja postanowiłam od dzisiaj wyluzować. Mam meeeeega objawy, nic prócz tych plamien sprawdzonych u dwóch lekarzy się nie dzieje. Także stres może tylko pogorszyć sprawę. Dlatego postanowiłam juz "tam" nie zaglądać co 5 minut :) coś mi się wydaje że te plamienia były od stresu a potem się stresowałam ze są dlatego nadal były. Dlatego odpuszczam dla dobra mojego Bąbelka :)

I bardzo dobrze ze odpuszczasz ;) co to znaczy mega objawy?? Bo u mnie nie ma nic :p

Też póki co nie potrafię, dlatego staram się nie myśleć za bardzo do przodu jak to będzie. Zostaje mi wiara i modlitwa, to wszystko co mogę zrobić...

U mnie sam fakt pojawienia się serduszka niczego nie oznacza... Bo w obu ciążach było i się zatrzymało... Tak więc spokojna to ja nie będę nigdy...

Czyli nie ma lekko. Ja akurat mdłości nie miałam w żadnej ciąży, także nie wiem co to znaczy...

I bardzo dobrze ze odpuszczasz ;) co to znaczy mega objawy?? Bo u mnie nie ma nic :p
Roki źle się wyraziłam uspokoję się na parę dni bo w ostatniej ciazy nie widziałam serduszko ..A mając już chore dziecko będę się martwić żeby tylko zdrowe było ..

@Paulinax bezwzglednie lezec i brac luteine dopochwowa. Nawet do lekarza pierwszego kontaktu niech m leci po recepte. Moglabym ci listek wyslac, ale za nim to dojdzie... a skad jestes? Bo ja z Krakowa

@kb.karola90 kazda marzy o domoeym usg. Lepiej tak czesto nie robic. Inne dziewczyny ratuja sie detektorem tetna plodu. Tylko jak nie znajdziesz bicia serca to dopiero stresior. No i lspie od 12tc

@AngelAngelika trudno teraz powiedziec. Trzeba poczekac na @. Mozesz miedzy 3-5 dc zrobic badanie hormonow lh, fsh, estradiol, prolaktyna, sprawdz tez sobie tarczyce w razie w. Te hormony pokarza co sie dzieje z cialem i czy bedzie szansa na owulacje. Mnie dziwi, ze lekarze tego nie kontroluja. Z autopsji wiem, ze po poronieniu cialo potrzebuje kilku cykli by dojsc do siebie. To nie przeszkadza w staraniom o tyle, ze ciaza moze nie zaskoczyc, ale starac sie jak najbardziej mozecie. W koncu jest tyle dziewczyn, ktorym od razu sie udalo zajsc i donosic spokojnie ciaze.

@roki_1991 masz pecherzyk z cialkiem zoltym, to bardzo dobrze rokuje. Wiem, ze ciezko, ale spokojnie. A cycki... od 5tc flaczeja. Ja teraz to w ogole nic nie czuje bo karmie piersia. Brzuch nic nie boli. I gdyby nie krwawienie i wizyty, aaaa... i cholerne mdlosci od 6tc, ktore niestety raz sa, a raz nie, to nie wiedzialabym, ze jestem w ciazy.
No właśnie lekarz jakoś się bardzo nie przejął tą moją miękką szyjką . Tylko mówił, że dobrze, że jest zamknięta i w miarę długa. Żadnych wskazówek lub leków. Może zadzwonic do niego, czy jakieś leki brać, czy nie lepiej wizyta za 2 tyg a nie za 3 ? żeby mieć kontrolę wieszą :)

Mdłości, zawroty głowy, senność, wrażliwość na zapachy, zachcianki i odrzut od np mięsa; )

@kasiula222 no tak, taki stres będzie do końca... U ciebie tym bardziej. Bo tak na prawdę każda z nas boi się jak te nasze ciążę się potoczą.. I modli żeby dziecko było zdrowe, bo jest tak wywalczone nie raz ze trudno uwierzyć...
@kb.karola90 wow! Cały pakiet widzę ;) to mi póki co tylko senność z tego co mówisz. A to mało żeby być spokojna :p odrzut od mięsa miałam w pierwszej ciąży miałam koło 8tc ;)

No właśnie lekarz jakoś się bardzo nie przejął tą moją miękką szyjką . Tylko mówił, że dobrze, że jest zamknięta i w miarę długa. Żadnych wskazówek lub leków. Może zadzwonic do niego, czy jakieś leki brać, czy nie lepiej wizyta za 2 tyg a nie za 3 ? żeby mieć kontrolę wieszą :)
Jeśli mam być szczera to chyba trochę nad wyraz panikujesz :) oczywiście ja rozumiem strach ale skoro lekarz mówi że jest okej to tak jest, gdyby coś się dzialo to zapewniam cię że by podjął jakieś kroki :) ja miałam w 31 tygodniu już szyjke tylko 1,5 cm i to niecałe, gdzie wcześniej to było ponad 3 cm a urodziłam w 38 tygodniu, skurcze i twardy brzuch miałam też non stop, tak więc spokojniej. Możesz się bardziej oszczędzać, nie przemeczac i będzie dobrze

@kasiula222 w
@AngelAngelika wg mnie desTino ma rację. Po odstawieniu progesteronu powinna przyjść @. A tym grubym endo bym się nie martwiła, bo skoro taki długi cykl to zdążyło mocno urośnac, ale po @ powinno wrócić do normy. Także spokojnie weź ten progesteron do końca i poczekaj na @

@roki_1991

Ok dziekuje Bardzo za odpowiedz chociaz Wy jedyne Mnie w tym tłumie z @Destino zauważyłyscie
Mam nadzieje ze bedzie dobrze

reklama
Jeśli mam być szczera to chyba trochę nad wyraz panikujesz :) oczywiście ja rozumiem strach ale skoro lekarz mówi że jest okej to tak jest, gdyby coś się dzialo to zapewniam cię że by podjął jakieś kroki :) ja miałam w 31 tygodniu już szyjke tylko 1,5 cm i to niecałe, gdzie wcześniej to było ponad 3 cm a urodziłam w 38 tygodniu, skurcze i twardy brzuch miałam też non stop, tak więc spokojniej. Możesz się bardziej oszczędzać, nie przemeczac i będzie dobrze
Pewnie masz rację, że aż za bardzo się przejmuję, ale jak wszędzie czytałam, że musi być twarda to się przestraszylam:/

Do góry