kb.karola90
Fanka BB :)
Aaaa dziękuję@kb.karola90 chodzilo, ze sie zaczyna dopiero od 12tc
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Aaaa dziękuję@kb.karola90 chodzilo, ze sie zaczyna dopiero od 12tc
Zupelnie uczciwie powiem, ze dzis mam 7+3 tc i mialam juz 4 usg, panikara ze mnie jakich malo. Bez dopplera bo naczytalan sie, ze szkodzi.
@roki_1991 @kb.karola90 @kasiula222 widze ze wszystkie w czworke mamy schiza na poczatku, zobaczymy do kiedy ten strach bedzie nam towarzyszyl. Nie wiem jak Wy, ja jeszcze nie umiem sie pozytywnie nastawic, ale moze niebawem sie uda
Wow 4 USG no to ładnie . ) Pewnie widzialas już serduszko ? Ja myślę że jak zobaczę to będę spokojniejsza . Bo w tamtej ciąży nie było mi dane nawet karty ciąży nie miałam ..
@Paulinax bezwzglednie lezec i brac luteine dopochwowa. Nawet do lekarza pierwszego kontaktu niech m leci po recepte. Moglabym ci listek wyslac, ale za nim to dojdzie... a skad jestes? Bo ja z Krakowa
@kb.karola90 kazda marzy o domoeym usg. Lepiej tak czesto nie robic. Inne dziewczyny ratuja sie detektorem tetna plodu. Tylko jak nie znajdziesz bicia serca to dopiero stresior. No i lspie od 12tc
@AngelAngelika trudno teraz powiedziec. Trzeba poczekac na @. Mozesz miedzy 3-5 dc zrobic badanie hormonow lh, fsh, estradiol, prolaktyna, sprawdz tez sobie tarczyce w razie w. Te hormony pokarza co sie dzieje z cialem i czy bedzie szansa na owulacje. Mnie dziwi, ze lekarze tego nie kontroluja. Z autopsji wiem, ze po poronieniu cialo potrzebuje kilku cykli by dojsc do siebie. To nie przeszkadza w staraniom o tyle, ze ciaza moze nie zaskoczyc, ale starac sie jak najbardziej mozecie. W koncu jest tyle dziewczyn, ktorym od razu sie udalo zajsc i donosic spokojnie ciaze.
@roki_1991 masz pecherzyk z cialkiem zoltym, to bardzo dobrze rokuje. Wiem, ze ciezko, ale spokojnie. A cycki... od 5tc flaczeja. Ja teraz to w ogole nic nie czuje bo karmie piersia. Brzuch nic nie boli. I gdyby nie krwawienie i wizyty, aaaa... i cholerne mdlosci od 6tc, ktore niestety raz sa, a raz nie, to nie wiedzialabym, ze jestem w ciazy.
Ja postanowiłam od dzisiaj wyluzować. Mam meeeeega objawy, nic prócz tych plamien sprawdzonych u dwóch lekarzy się nie dzieje. Także stres może tylko pogorszyć sprawę. Dlatego postanowiłam juz "tam" nie zaglądać co 5 minut coś mi się wydaje że te plamienia były od stresu a potem się stresowałam ze są dlatego nadal były. Dlatego odpuszczam dla dobra mojego Bąbelka
Roki źle się wyraziłam uspokoję się na parę dni bo w ostatniej ciazy nie widziałam serduszko ..A mając już chore dziecko będę się martwić żeby tylko zdrowe było ..Też póki co nie potrafię, dlatego staram się nie myśleć za bardzo do przodu jak to będzie. Zostaje mi wiara i modlitwa, to wszystko co mogę zrobić...
U mnie sam fakt pojawienia się serduszka niczego nie oznacza... Bo w obu ciążach było i się zatrzymało... Tak więc spokojna to ja nie będę nigdy...
Czyli nie ma lekko. Ja akurat mdłości nie miałam w żadnej ciąży, także nie wiem co to znaczy...
I bardzo dobrze ze odpuszczasz co to znaczy mega objawy?? Bo u mnie nie ma nic
No właśnie lekarz jakoś się bardzo nie przejął tą moją miękką szyjką . Tylko mówił, że dobrze, że jest zamknięta i w miarę długa. Żadnych wskazówek lub leków. Może zadzwonic do niego, czy jakieś leki brać, czy nie lepiej wizyta za 2 tyg a nie za 3 ? żeby mieć kontrolę wieszą@Paulinax bezwzglednie lezec i brac luteine dopochwowa. Nawet do lekarza pierwszego kontaktu niech m leci po recepte. Moglabym ci listek wyslac, ale za nim to dojdzie... a skad jestes? Bo ja z Krakowa
@kb.karola90 kazda marzy o domoeym usg. Lepiej tak czesto nie robic. Inne dziewczyny ratuja sie detektorem tetna plodu. Tylko jak nie znajdziesz bicia serca to dopiero stresior. No i lspie od 12tc
@AngelAngelika trudno teraz powiedziec. Trzeba poczekac na @. Mozesz miedzy 3-5 dc zrobic badanie hormonow lh, fsh, estradiol, prolaktyna, sprawdz tez sobie tarczyce w razie w. Te hormony pokarza co sie dzieje z cialem i czy bedzie szansa na owulacje. Mnie dziwi, ze lekarze tego nie kontroluja. Z autopsji wiem, ze po poronieniu cialo potrzebuje kilku cykli by dojsc do siebie. To nie przeszkadza w staraniom o tyle, ze ciaza moze nie zaskoczyc, ale starac sie jak najbardziej mozecie. W koncu jest tyle dziewczyn, ktorym od razu sie udalo zajsc i donosic spokojnie ciaze.
@roki_1991 masz pecherzyk z cialkiem zoltym, to bardzo dobrze rokuje. Wiem, ze ciezko, ale spokojnie. A cycki... od 5tc flaczeja. Ja teraz to w ogole nic nie czuje bo karmie piersia. Brzuch nic nie boli. I gdyby nie krwawienie i wizyty, aaaa... i cholerne mdlosci od 6tc, ktore niestety raz sa, a raz nie, to nie wiedzialabym, ze jestem w ciazy.
Mdłości, zawroty głowy, senność, wrażliwość na zapachy, zachcianki i odrzut od np mięsa; )Też póki co nie potrafię, dlatego staram się nie myśleć za bardzo do przodu jak to będzie. Zostaje mi wiara i modlitwa, to wszystko co mogę zrobić...
U mnie sam fakt pojawienia się serduszka niczego nie oznacza... Bo w obu ciążach było i się zatrzymało... Tak więc spokojna to ja nie będę nigdy...
Czyli nie ma lekko. Ja akurat mdłości nie miałam w żadnej ciąży, także nie wiem co to znaczy...
I bardzo dobrze ze odpuszczasz co to znaczy mega objawy?? Bo u mnie nie ma nic
Jeśli mam być szczera to chyba trochę nad wyraz panikujesz oczywiście ja rozumiem strach ale skoro lekarz mówi że jest okej to tak jest, gdyby coś się dzialo to zapewniam cię że by podjął jakieś kroki ja miałam w 31 tygodniu już szyjke tylko 1,5 cm i to niecałe, gdzie wcześniej to było ponad 3 cm a urodziłam w 38 tygodniu, skurcze i twardy brzuch miałam też non stop, tak więc spokojniej. Możesz się bardziej oszczędzać, nie przemeczac i będzie dobrzeNo właśnie lekarz jakoś się bardzo nie przejął tą moją miękką szyjką . Tylko mówił, że dobrze, że jest zamknięta i w miarę długa. Żadnych wskazówek lub leków. Może zadzwonic do niego, czy jakieś leki brać, czy nie lepiej wizyta za 2 tyg a nie za 3 ? żeby mieć kontrolę wieszą
@kasiula222 w
@AngelAngelika wg mnie desTino ma rację. Po odstawieniu progesteronu powinna przyjść @. A tym grubym endo bym się nie martwiła, bo skoro taki długi cykl to zdążyło mocno urośnac, ale po @ powinno wrócić do normy. Także spokojnie weź ten progesteron do końca i poczekaj na @
Pewnie masz rację, że aż za bardzo się przejmuję, ale jak wszędzie czytałam, że musi być twarda to się przestraszylam:/Jeśli mam być szczera to chyba trochę nad wyraz panikujesz oczywiście ja rozumiem strach ale skoro lekarz mówi że jest okej to tak jest, gdyby coś się dzialo to zapewniam cię że by podjął jakieś kroki ja miałam w 31 tygodniu już szyjke tylko 1,5 cm i to niecałe, gdzie wcześniej to było ponad 3 cm a urodziłam w 38 tygodniu, skurcze i twardy brzuch miałam też non stop, tak więc spokojniej. Możesz się bardziej oszczędzać, nie przemeczac i będzie dobrze