reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Moja gin kazała brać b complex bo tam są wszystkie z grupy b i ten kwas foliowy metylowany czy jak się nazywa z solgara podobno jest Extra . Do tego wit D 2000 i to wszystko
Z solgarem to na dwoje babka wróżyła niektórym nie pomaga wcale albo obniża o 0.5 czy 1 w dwa miesiące. Jeśli complex to jest też B right, homocystex z takich lepszych i ostatnio też polecali na tej grupie MTHFR Polska- medverita modulator homocysteiny- cenowo bardzo korzystnie. Ja teraz biorę B right, ale jak to skończę to kupię purely prenatal dr best. Tam jest jod a nie ma żelaza którego ja nie mogę suplementowac przynajmniej teraz bo mam za dużo.

reklama
Ja biorę bcomleks dr Best homocysteina nisko była przed ciążą ktora się zatrzymała wyniki w normie tarczycy i prolaktyny . A widocznie brakło acardu i heparyny .

Chciałabym zrobić wszystko by następna ciąża była prawidłowa i żebym wkoncu miała dzidzie . Lata lecą a ja mam coraz więcej wątpliwości ze będę mama ;(

Chciałabym zrobić wszystko by następna ciąża była prawidłowa i żebym wkoncu miała dzidzie . Lata lecą a ja mam coraz więcej wątpliwości ze będę mama ;(
Nie nastawiaj sie negatywnie. Wszystkim nam się kiedyś uda. Najważniejsze żebyś miała dobrego lekarza. Ja miałam zabieg w grudniu i wydaje mi się że od tamtego czasu minęła wieczność, też czasem mi przemyka taka myśl że nie uda mi się zostać matką. Ale zrobię wszystko żeby nią zostać

Nie nastawiaj sie negatywnie. Wszystkim nam się kiedyś uda. Najważniejsze żebyś miała dobrego lekarza. Ja miałam zabieg w grudniu i wydaje mi się że od tamtego czasu minęła wieczność, też czasem mi przemyka taka myśl że nie uda mi się zostać matką. Ale zrobię wszystko żeby nią zostać

Ja tez ale chodzi o to ze po cp wpadłam w nadczynność która szybko zwalczyłam ale kazdy stres powoduje spadek tsh. Jeśli wyszła by sytuacja ze znów wpadnę w nadczynność to znowu starania się odłożą ;( to mnie przeraża bo pół roku brałam leki i miałam zakaz zachodzenia . Potem mąż miał problem z nasieniem za słabe były ( mało ruchliwe ) po paru miesiącach brania wit z 12% wskoczyło na 73 i się udało . A ciąża nagle się zatrzymała . Ja już niewiem . Niemam jednego jajowodu . Amh tez nie jest super wysokie . Czas leci ;(

Ja tez ale chodzi o to ze po cp wpadłam w nadczynność która szybko zwalczyłam ale kazdy stres powoduje spadek tsh. Jeśli wyszła by sytuacja ze znów wpadnę w nadczynność to znowu starania się odłożą ;( to mnie przeraża bo pół roku brałam leki i miałam zakaz zachodzenia . Potem mąż miał problem z nasieniem za słabe były ( mało ruchliwe ) po paru miesiącach brania wit z 12% wskoczyło na 73 i się udało . A ciąża nagle się zatrzymała . Ja już niewiem . Niemam jednego jajowodu . Amh tez nie jest super wysokie . Czas leci ;(
To tym bardziej nie powinnaś się stresować. Może spróbuj jakoś rozładować emocje? Nie kumuluj ich bo to też wywołuje większy stres.

To tym bardziej nie powinnaś się stresować. Może spróbuj jakoś rozładować emocje? Nie kumuluj ich bo to też wywołuje większy stres.

Staram się staram . Nawet teraz po zabiegu stanęłam na głowie zeby nie szaleć z rozpaczy . Było ciężko ale opanowałam się . Teraz w piątek mam wizytę na patologi ciąży i zobaczymy co mi zleca . Jeszcze ta gęsta krew . Chciałabym zeby to był powód mojego niepowodzenia ostatnio.

Staram się staram . Nawet teraz po zabiegu stanęłam na głowie zeby nie szaleć z rozpaczy . Było ciężko ale opanowałam się . Teraz w piątek mam wizytę na patologi ciąży i zobaczymy co mi zleca . Jeszcze ta gęsta krew . Chciałabym zeby to był powód mojego niepowodzenia ostatnio.
Jeśli tylko krew jest powodem to napewno dostaniesz heparyne i urodzisz zdrowe dziecko. Mnie po tych suplementach się poprawiły wszystkie wyniki z krwi oprócz tego hematokrytu ale o to się nie martwię

@Aneczka85_01 acard bierze się już w trakcie starań. Niektóre kobietki maja po nim obfite miesiączki wówczas na czas miesiączki odstawiaja a po jej zakończeniu biorą ponownie. Ale to zależy od organizmu. Mi lekarz mówił aby brać na noc. Heparyne przepisuja po pozytywie.

reklama
Dziewczyny ja mam pytanie czy orientuję się któraś z was co to może być na mojej ręce? Zrobiło mi się to jakis tydzień temu i piecze i swędzi:/

Załączniki

• WP_20180805_17_34_57_Pro.jpg
    WP_20180805_17_34_57_Pro.jpg
    1,1 MB · Wyświetleń: 74
Do góry