reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

@Tutti_frutti_by-Iga i bardzo dobrze :-) ja też nie czekałam na drugą stratę bo mi raz wystarczył w zupełności. Porobilam badania i dzięki temu że wiem wiecej czuje się bezpieczniej. Jeszcze niecale 4tyg do terminu. Uważa że wybrałas bardzo dobrą drogę. Nie chciałabym doświadczyć tego już nigdy więcej.

@patuśka a jakieś wskazania do heparyny masz czy nie? A ten test to jutro będziesz robić tak? I jak coś to prosto do lekarza?

Ostatnia edycja:
reklama
@Oczekujaca123 kochana ja juz teraz nic nie badam, wiesz musze sie juz zdac na mojego gina i na to z czym zaczeliemy a nie powiem staralam sie mocno przygotowac. Lezalam tydz w szpitalu na oddziale reumatologicznym i mialam wszystkie badania zakrzepowe powtarzane i mase innych robionych przed sama ciaza. Wiem ze mutacje moga wyjsc mimo to ale jak mowie , od pazdziernika przyjmowalam metylowany kwas foliowy a teraz biore clexane. Ja korzystam z telefonu i jak obracam telefon poziomo to widze inne stopki:) tam tez widac suwaczki jak ktoś ustawi
Z aplikacji korzyztasz? Bo ja krece i krece tym tel i nic nie widze ;(

@patuśka gratulacje. Bedzie ciemniejsza napewno. A masz mieć jakieś leki po pozytywie??

@Oczekujaca123 b12 w górnej granicy i tak samo kwas foliowy mogą być już sygnałem że coś jest nie tak. Jeśli zrobi sie homocysteine i jest za wysoki tzn że tamte dwa się nie wchłaniaja prawidłowo (stąd ich wysokie nasycenie organizmu) i nie zabijają homocysteiny. Gdy do tego masz mutacje mthrf to już znasz przyczynę. Ja wszystkim kolezankom powtarzam żeby nie brały foliku. Folian jest lekko droższy ale czy masz mutacje czy nie to wchłonie się prawidłowo. Ja miałam tak jak Ty z b12 i kwasem foliowym, oczywiście homocysteina w normach labolatoryjnych jednak ok 9 była. Potem wyszła mutacja. Zaczęłam brać prenatal uno i to już wystarczyło na unormowanie tematu. Już niebawem będę rodzić. Mam tez mutacje pai-1 dlatego jestem na heparynie. Dodam tylko że ponad 6lat temu urodziłam zdrową córcia nieświadoma niczego, biorąc folik. Także nie wiem od czego to zależy. Może organizm był młodszy i sam to ogarnial. Metylowane witaminy mam zamiar brać nawet po porodzie na zawsze. Skoro poznałam jeden problem mojego organizmu to będę przeciwdziałać miażdżycy bo to może wywołać wysoka homocysteina. Nie wiem tylko co z ta pai-1, chyba będę brać acard na stałe ale to muszę skonsultować z lekarzem.
U mnie moglo byc tak ze gdyby nie szyjka lub infekcja tez pierwsza ciaza dalej by trwala... moze te mutacje nie mialy nic do tego ale jak juz je zbadalam to jestem o tyle madrzejsza, zeby jeszcze to nie odebrało mi kolejnego szczescia :(

@Tutti_frutti_by-Iga i bardzo dobrze :-) ja też nie czekałam na drugą stratę bo mi raz wystarczył w zupełności. Porobilam badania i dzięki temu że wiem wiecej czuje się bezpieczniej. Jeszcze niecale 4tyg do terminu. Uważa że wybrałas bardzo dobrą drogę. Nie chciałabym doświadczyć tego już nigdy więcej.

@patuśka a jakieś wskazania do heparyny masz czy nie? A ten test to jutro będziesz robić tak? I jak coś to prosto do lekarza?
To juz niebawem rodzisz :) pewnie Ci ciezko w te upaly :/
Nie mam wskazan bo nie zrobilam żadnych badan. Nie wiem czy mam problemy z krzepliwoscia. A test robie we wtorek:)

@Aneczka85_01 niewiele ginow orientuje sie w temacie, wiem ze to dziwne ale tak jest i jak lokalnie nie znajdzie sie kogos ogarnietego to warto jezdzic dalej do jakiegos speca, dla ktorego homocysteina powinna byc nizsza. Dla kobiet w ciazy sa inne normy. Nie powiem dokladnie ale na pewno nizsze niz 12 najlepiej miec w okolicy 5 ale nie powiem dokladnie ile to przyzwoicie. Ja nawet nie zbadalam homocysteiny:/ ale obserwuje jeszcze inne forum gdzie dziewczyny wiele robia zeby sie udalo czesto to trwa i po zbiciu homocysteiny, jesli tylko to bylo problemem , udaje sie:) jesli chcecie profesjonalnej odpowiedzi polecam forum poronienia nawykowe leczenie immunologiczne. @Tutti_frutti_by-Iga tak to obojetne w jakim dniu cyklu. Ja miam ciut ponad norme ale homocysteiny nie badalam ale bralam prenatal specjalnie bo tam jest metylowana forma kwasu foliowego

Moja gin zaleciła mi solgar bo tam jest tez metylowana. A czym się zbija homocysteine ? Ja w sumie rok temu robiłam

Ja właśnie niewiem co kupić . Nie mogę wit dla kobiet planujących czy w ciąży bo wit maja jod a ja nie mogę . Jest dużo fajnych zestawów a ja muszę kompletować wit

Moja gin kazała brać b complex bo tam są wszystkie z grupy b i ten kwas foliowy metylowany czy jak się nazywa z solgara podobno jest Extra . Do tego wit D 2000 i to wszystko

reklama
Moja gin kazała brać b complex bo tam są wszystkie z grupy b i ten kwas foliowy metylowany czy jak się nazywa z solgara podobno jest Extra . Do tego wit D 2000 i to wszystko
Ja biorę bcomleks dr Best homocysteina nisko była przed ciążą ktora się zatrzymała wyniki w normie tarczycy i prolaktyny . A widocznie brakło acardu i heparyny .

Do góry