reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
@Aneczka85_01 niewiele ginow orientuje sie w temacie, wiem ze to dziwne ale tak jest i jak lokalnie nie znajdzie sie kogos ogarnietego to warto jezdzic dalej do jakiegos speca, dla ktorego homocysteina powinna byc nizsza. Dla kobiet w ciazy sa inne normy. Nie powiem dokladnie ale na pewno nizsze niz 12 najlepiej miec w okolicy 5 ale nie powiem dokladnie ile to przyzwoicie. Ja nawet nie zbadalam homocysteiny:/ ale obserwuje jeszcze inne forum gdzie dziewczyny wiele robia zeby sie udalo czesto to trwa i po zbiciu homocysteiny, jesli tylko to bylo problemem , udaje sie:) jesli chcecie profesjonalnej odpowiedzi polecam forum poronienia nawykowe leczenie immunologiczne. @Tutti_frutti_by-Iga tak to obojetne w jakim dniu cyklu. Ja miam ciut ponad norme ale homocysteiny nie badalam ale bralam prenatal specjalnie bo tam jest metylowana forma kwasu foliowego

Ostatnia edycja:
@Aneczka85_01 niewiele ginow orientuje sie w temacie, wiem ze to dziwne ale tak jest i jak lokalnie nie znajdzie sie kogos ogarnietego to warto jezdzic dalej do jakiegos speca, dla ktorego homocysteina powinna byc nizsza. Dla kobiet w ciazy sa inne normy. Nie powiem dokladnie ale na pewno nizsze niz 12 najlepiej miec w okolicy 5 ale nie powiem dokladnie ile to przyzwoicie. Ja nawet nie zbadalam homocysteiny:/ ale obserwuje jeszcze inne forum gdzie dziewczyny wiele robia zeby sie udalo czesto to trwa i po zbiciu homocysteiny, jesli tylko to bylo problemem , udaje sie:) jesli chcecie profesjonalnej odpowiedzi polecam forum poronienia nawykowe leczenie immunologiczne. @Tutti_frutti_by-Iga tak to obojetne w jakim dniu cyklu. Ja miam ciut ponad norme ale homocysteiny nie badalam ale bralam prenatal specjalnie bo tam jest metylowana forma kwasu foliowego
U mnie po porodzie przedwczesnym w 23tc mimo ze lekarze twierdzili ze to szyjka albo infekcja ginekolog u której bylam (pierwszy raz , wizyta po pologu) od razu przy zapisie kazala przynies wynik homocysteiny. Mialam przekroczony. Od razu metylowane witaminy i zalecenie badania na trombofilie.
Takze mysle, ze to istotne badanie. Akurat u mnie mutacje wyszly zle. Wiec ciesze sie ze zrobilam to badanie, mimo ze dziecko rozwijalo sie dobrze i mysle ze wiekszosc lekarzy olala by temat badan i trzymala sie tylko niewydolnosci szyjki czy infekcji. A przy kolejnej ciazy akurat moze ta homocysteina i mutacje jesli bym.o nich nie wiedziala mogly namieszac...

U mnie po porodzie przedwczesnym w 23tc mimo ze lekarze twierdzili ze to szyjka albo infekcja ginekolog u której bylam (pierwszy raz , wizyta po pologu) od razu przy zapisie kazala przynies wynik homocysteiny. Mialam przekroczony. Od razu metylowane witaminy i zalecenie badania na trombofilie.
Takze mysle, ze to istotne badanie. Akurat u mnie mutacje wyszly zle. Wiec ciesze sie ze zrobilam to badanie, mimo ze dziecko rozwijalo sie dobrze i mysle ze wiekszosc lekarzy olala by temat badan i trzymala sie tylko niewydolnosci szyjki czy infekcji. A przy kolejnej ciazy akurat moze ta homocysteina i mutacje jesli bym.o nich nie wiedziala mogly namieszac...
Ja mialam wynik ok 16. Gin mowila, ze przynajmniej do 8 musze zejsc.

@Oczekujaca123 jasne wlasnie wiem ze to bardzo wazne badanie ale mialam tylko w górnej granicy kwas foliowy i b12 no i przyjmowalam profilaktycznie metylowany kwas foliowy, dla zdrowia pilam sok z burakow i zwyczajnje nie zdazylam przed ciaza zrobic. Planowalam w kolejnym cyklu. Co miesiąc wydawalam tyle kasy na badania...w mojej stopce mozna zobaczyc co badalam. Chociaz w lutym badalam mase i nie zaktualizowalam, jakby Cie cos ciekawilo, dopisze. A co do mutacji tez profilaktycznie biore zastrzyki clexane, wiec w razie czego powinnam byc pod tym wzgledem zabezpieczona:):* tego sie musze juz teraz trzymac:):*

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny, wyszedl mi dzis bladziuski cien drugiej kreski :D :D zobaczymy co bedzie dalej, czy bedzie ciemniec i czy nie dostane okresu w najbliższym tygodniu.

Kochana moja testy wyglądały tak ->
received_1482704575116903.jpeg
received_1482715971782430.jpeg
a teraz mam małego Maksia :) cycojada :D
_20180802_154231.JPG

Załączniki

• received_1482704575116903.jpeg
    received_1482704575116903.jpeg
    53,7 KB · Wyświetleń: 338
  • received_1482715971782430.jpeg
    received_1482715971782430.jpeg
    57 KB · Wyświetleń: 335