Aneczka85_01
Fanka BB :)
Ja mam homocysteine 8,5 i moja gin mówiła ze jest ok
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
U mnie po porodzie przedwczesnym w 23tc mimo ze lekarze twierdzili ze to szyjka albo infekcja ginekolog u której bylam (pierwszy raz , wizyta po pologu) od razu przy zapisie kazala przynies wynik homocysteiny. Mialam przekroczony. Od razu metylowane witaminy i zalecenie badania na trombofilie.@Aneczka85_01 niewiele ginow orientuje sie w temacie, wiem ze to dziwne ale tak jest i jak lokalnie nie znajdzie sie kogos ogarnietego to warto jezdzic dalej do jakiegos speca, dla ktorego homocysteina powinna byc nizsza. Dla kobiet w ciazy sa inne normy. Nie powiem dokladnie ale na pewno nizsze niz 12 najlepiej miec w okolicy 5 ale nie powiem dokladnie ile to przyzwoicie. Ja nawet nie zbadalam homocysteiny:/ ale obserwuje jeszcze inne forum gdzie dziewczyny wiele robia zeby sie udalo czesto to trwa i po zbiciu homocysteiny, jesli tylko to bylo problemem , udaje sie jesli chcecie profesjonalnej odpowiedzi polecam forum poronienia nawykowe leczenie immunologiczne. @Tutti_frutti_by-Iga tak to obojetne w jakim dniu cyklu. Ja miam ciut ponad norme ale homocysteiny nie badalam ale bralam prenatal specjalnie bo tam jest metylowana forma kwasu foliowego
Ja mialam wynik ok 16. Gin mowila, ze przynajmniej do 8 musze zejsc.U mnie po porodzie przedwczesnym w 23tc mimo ze lekarze twierdzili ze to szyjka albo infekcja ginekolog u której bylam (pierwszy raz , wizyta po pologu) od razu przy zapisie kazala przynies wynik homocysteiny. Mialam przekroczony. Od razu metylowane witaminy i zalecenie badania na trombofilie.
Takze mysle, ze to istotne badanie. Akurat u mnie mutacje wyszly zle. Wiec ciesze sie ze zrobilam to badanie, mimo ze dziecko rozwijalo sie dobrze i mysle ze wiekszosc lekarzy olala by temat badan i trzymala sie tylko niewydolnosci szyjki czy infekcji. A przy kolejnej ciazy akurat moze ta homocysteina i mutacje jesli bym.o nich nie wiedziala mogly namieszac...
Patuska super by było . Ale już ci chyba można gratulować ..)Dziewczyny, wyszedl mi dzis bladziuski cien drugiej kreski zobaczymy co bedzie dalej, czy bedzie ciemniec i czy nie dostane okresu w najbliższym tygodniu.
Cień to też ciąża myślę że możemy powoli gratulowaćDziewczyny, wyszedl mi dzis bladziuski cien drugiej kreski zobaczymy co bedzie dalej, czy bedzie ciemniec i czy nie dostane okresu w najbliższym tygodniu.
Dziewczyny, wyszedl mi dzis bladziuski cien drugiej kreski zobaczymy co bedzie dalej, czy bedzie ciemniec i czy nie dostane okresu w najbliższym tygodniu.