reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
@Aneczka85_01 niewiele ginow orientuje sie w temacie, wiem ze to dziwne ale tak jest i jak lokalnie nie znajdzie sie kogos ogarnietego to warto jezdzic dalej do jakiegos speca, dla ktorego homocysteina powinna byc nizsza. Dla kobiet w ciazy sa inne normy. Nie powiem dokladnie ale na pewno nizsze niz 12 najlepiej miec w okolicy 5 ale nie powiem dokladnie ile to przyzwoicie. Ja nawet nie zbadalam homocysteiny:/ ale obserwuje jeszcze inne forum gdzie dziewczyny wiele robia zeby sie udalo czesto to trwa i po zbiciu homocysteiny, jesli tylko to bylo problemem , udaje sie:) jesli chcecie profesjonalnej odpowiedzi polecam forum poronienia nawykowe leczenie immunologiczne. @Tutti_frutti_by-Iga tak to obojetne w jakim dniu cyklu. Ja miam ciut ponad norme ale homocysteiny nie badalam ale bralam prenatal specjalnie bo tam jest metylowana forma kwasu foliowego

Ostatnia edycja:
@Aneczka85_01 niewiele ginow orientuje sie w temacie, wiem ze to dziwne ale tak jest i jak lokalnie nie znajdzie sie kogos ogarnietego to warto jezdzic dalej do jakiegos speca, dla ktorego homocysteina powinna byc nizsza. Dla kobiet w ciazy sa inne normy. Nie powiem dokladnie ale na pewno nizsze niz 12 najlepiej miec w okolicy 5 ale nie powiem dokladnie ile to przyzwoicie. Ja nawet nie zbadalam homocysteiny:/ ale obserwuje jeszcze inne forum gdzie dziewczyny wiele robia zeby sie udalo czesto to trwa i po zbiciu homocysteiny, jesli tylko to bylo problemem , udaje sie:) jesli chcecie profesjonalnej odpowiedzi polecam forum poronienia nawykowe leczenie immunologiczne. @Tutti_frutti_by-Iga tak to obojetne w jakim dniu cyklu. Ja miam ciut ponad norme ale homocysteiny nie badalam ale bralam prenatal specjalnie bo tam jest metylowana forma kwasu foliowego
U mnie po porodzie przedwczesnym w 23tc mimo ze lekarze twierdzili ze to szyjka albo infekcja ginekolog u której bylam (pierwszy raz , wizyta po pologu) od razu przy zapisie kazala przynies wynik homocysteiny. Mialam przekroczony. Od razu metylowane witaminy i zalecenie badania na trombofilie.
Takze mysle, ze to istotne badanie. Akurat u mnie mutacje wyszly zle. Wiec ciesze sie ze zrobilam to badanie, mimo ze dziecko rozwijalo sie dobrze i mysle ze wiekszosc lekarzy olala by temat badan i trzymala sie tylko niewydolnosci szyjki czy infekcji. A przy kolejnej ciazy akurat moze ta homocysteina i mutacje jesli bym.o nich nie wiedziala mogly namieszac...

U mnie po porodzie przedwczesnym w 23tc mimo ze lekarze twierdzili ze to szyjka albo infekcja ginekolog u której bylam (pierwszy raz , wizyta po pologu) od razu przy zapisie kazala przynies wynik homocysteiny. Mialam przekroczony. Od razu metylowane witaminy i zalecenie badania na trombofilie.
Takze mysle, ze to istotne badanie. Akurat u mnie mutacje wyszly zle. Wiec ciesze sie ze zrobilam to badanie, mimo ze dziecko rozwijalo sie dobrze i mysle ze wiekszosc lekarzy olala by temat badan i trzymala sie tylko niewydolnosci szyjki czy infekcji. A przy kolejnej ciazy akurat moze ta homocysteina i mutacje jesli bym.o nich nie wiedziala mogly namieszac...
Ja mialam wynik ok 16. Gin mowila, ze przynajmniej do 8 musze zejsc.

@Oczekujaca123 jasne wlasnie wiem ze to bardzo wazne badanie ale mialam tylko w górnej granicy kwas foliowy i b12 no i przyjmowalam profilaktycznie metylowany kwas foliowy, dla zdrowia pilam sok z burakow i zwyczajnje nie zdazylam przed ciaza zrobic. Planowalam w kolejnym cyklu. Co miesiąc wydawalam tyle kasy na badania...w mojej stopce mozna zobaczyc co badalam. Chociaz w lutym badalam mase i nie zaktualizowalam, jakby Cie cos ciekawilo, dopisze. A co do mutacji tez profilaktycznie biore zastrzyki clexane, wiec w razie czego powinnam byc pod tym wzgledem zabezpieczona:):* tego sie musze juz teraz trzymac:):*

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny, wyszedl mi dzis bladziuski cien drugiej kreski :D :D zobaczymy co bedzie dalej, czy bedzie ciemniec i czy nie dostane okresu w najbliższym tygodniu.

Kochana moja testy wyglądały tak ->
received_1482704575116903.jpeg
received_1482715971782430.jpeg
a teraz mam małego Maksia :) cycojada :D
_20180802_154231.JPG

Załączniki

• received_1482704575116903.jpeg
    received_1482704575116903.jpeg
    53,7 KB · Wyświetleń: 335
  • received_1482715971782430.jpeg
    received_1482715971782430.jpeg
    57 KB · Wyświetleń: 332