reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Ale jak ja bylam w poradni gentycznej gdy juz urodziłam w 18 tygodniu to tez nie doradzali mi nic zbytnio, wiec ja nie wiem staram sie szukać kogoś na znany lekarz, bo tu ciezko o dobrych specjalistow
Powiem Ci że dziwi mnie to. Ja byłam w poradni genom w rudzie śląskiej u doktor Sodowskiej dostałam wytyczne co mam brać jakie suplementy i witaminy. Przede wszystkim acard cały czas a clexane kiedy już będę w ciąży. Jeśli masz możliwość to na facebooku jest grupa MTHFR Polska, tam dziewczyny wrzucają opinie o lekarzach może ktoś trafi się z twojej okolicy mówię o ginekologu

reklama
Hejo dziewczyny [emoji4] rzadko pisze bo mało czasu mam. Michał poleciał na 2 tyg do pracy bo już mu się firma "wali" nie mam mu za złe no bo skądś pieniądze musi brać, ale nie ukrywam że lekko z noworodkiem nie jest nie mając nikogo u boku. no ale skoro znalazłam czas na forum tzn ze nie ma chyba jeszcze tragedii [emoji4] Maksio ładnie przybiera, była położna i nas chwaliła [emoji4] w nocy dość ładnie śpi, budzi się jakoś co 2/2,5h na mleczko i idzie spać dalej [emoji4] już siebie spacerujemy i ciebie śpi w wózku [emoji4] wlansie "wisi" na cycu i przysypia dalej [emoji14]

Pozdrawiamy i przesłamy kilka fotek [emoji4] Zobacz załącznik 874614Zobacz załącznik 874615Zobacz załącznik 874616

@Marika92 Maksiu jest cudowny [emoji7][emoji7][emoji7]
prześlicznie wszyscy wygadacie :) Okruszek jest cudowny ♡

Dziękuję za wywołanie [emoji4] U nas sporo ostatnio się dzieje 2 razy wylądowałam na IP z krwawieniem, w obu przypadkach chcieli zostawić mnie na obserwacji, ale się nie zgodziłam. Mój mąż miał we wtorek zabieg na serce, więc był w szpitalu, dlatego ja nie mogłam zostać, choć nawet gdyby mąż byłby w domu to żadna siła nie zmusiła by mnie żeby zostać w tym szpitalu, gdyby było naprawdę źle to pojechałabym do Łodzi. Przeniosłem się z moim małym symykiem do mamy i to ona zajmowała się nim, ja mogłam leżeć, a i jedzonko zawsze miałam pod nos postawione[emoji4] Opieka lepsza niż w szpitalu. Niestety nie mogłam być przy mężu, ani przy operacji, ani podczas jego pobytu w szpitalu [emoji852]W czwartek byłam na wizycie dzidziuś rusza się, serduszko bije prawidłowo i ma już 4.65 cm[emoji4] W środę mam badania prenatalne, mam nadzieję, że krwiak w końcu się wchłonie i przestanę już krwawić.
Tak się czasem wszystko układa na raz. Trzymam mocno kciuki za was i za męża :*
Po 3 poronieniach powinnaś żądać od lekarza skierowania do genetyka i zrobić wszystkie potrzebne badania. Trombofilie wrodzona przede wszystkim bo należy ci się to na nfz. Oni zawsze tak mówią że przypadek, a dużo dziewczyn ma mutacje genetyczne.

Okolice Olesnicy dolnośląskie, bylam juz u paru lekarzy i zaden nic poza kardiotypem wiec nie wiem gdzie juz sie udac
Tak trzeba się nachodzic i naprosic badań albo wziąść sprawy w swoje ręce i skorzystać z naszej sciągi z badaniami
Link do: Ciaze po poronieniach zakonczone sukcesem- badania, przebieg
Bardzo polecam bo wiele dziewczyn ja układało :)

@patuśka ciężko stwierdzić.. W lutym odstawiłam tabletki anty, miesiączki dostałam dopiero 21 kwietnia. Więc mega długo cykl pierwszy raz w życiu.. I po tym poroniłam 15 czerwca więc nie wiem nawet jak określić czy w terminie miesiączki czy jak.. strasznie się rozregulowalam. Wcześniej miałam miesiączke co 28/30 dni. A nie ponad 50 :o gdybym nie zrobiła badań przed krwawieniem nie widziałabym, że byłam w ciąży..

A ślub w trakcie wyboru sali. Wybraliśmy taka, na którą czeka się dwa lata. Więc za dwa lata :)

Powiem Ci że dziwi mnie to. Ja byłam w poradni genom w rudzie śląskiej u doktor Sodowskiej dostałam wytyczne co mam brać jakie suplementy i witaminy. Przede wszystkim acard cały czas a clexane kiedy już będę w ciąży. Jeśli masz możliwość to na facebooku jest grupa MTHFR Polska, tam dziewczyny wrzucają opinie o lekarzach może ktoś trafi się z twojej okolicy mówię o ginekologu
Ok dzięki,ja mam poradnie w Wrocławiu ,ale bede szukać dalej jakiego dobrego lekarza mam nadzieję,ze sie uda. Wydawalo mi sie wczesniej ze ten ktorego znalazlam jest ok mówił,ze dobierze odpowiednie leki do mojego przypadku a jak bylam to ani mowy o niczym nie bylo nie wiem chyba ze czeka az bedzie akcja serca widoczna i wtedy dopiero bedzie coś proponował ale dziwi mnie to ze kazał przyjechać 1 sierpnia jak wie,ze miałam takie przypadki i ze to stes i mowilam jaka prace ma ,a dodam ,ze na znany lekarz ma dobre opinnie

@Tutti_frutti_by-Iga gdzie nam zniklas? :) co tam po tym tescie z dwoma kreskami? Mam nadzieje ze okres nie przyszedł
@kasiula222 chyba niebawem masz owulacje? Beda staranka w tym cyklu? :)
Patuska no planuje się starać...boje się trochę grzybicy które mnie dopadła ostatnio w tej ciąży co poroniłam ...przeleczylam się antybiotykiem i czopkami ... I mam nadzieję że nie wróci ...wizytę u gina mam w piątek . A owulka pewnie w tym tyg dziś 8 tydz cyklu ...A ty jutro testujesz ? Kiedy okres wypada?

Ostatnia edycja:
Ok dzięki,ja mam poradnie w Wrocławiu ,ale bede szukać dalej jakiego dobrego lekarza mam nadzieję,ze sie uda. Wydawalo mi sie wczesniej ze ten ktorego znalazlam jest ok mówił,ze dobierze odpowiednie leki do mojego przypadku a jak bylam to ani mowy o niczym nie bylo nie wiem chyba ze czeka az bedzie akcja serca widoczna i wtedy dopiero bedzie coś proponował ale dziwi mnie to ze kazał przyjechać 1 sierpnia jak wie,ze miałam takie przypadki i ze to stes i mowilam jaka prace ma ,a dodam ,ze na znany lekarz ma dobre opinnie
Musisz znaleźć kogoś dobrego. Ja dostałam prywatny numer od lekarza i powiedział że jak zobaczę dwie kreski na teście to mam dzwonić i od razu duphaston, clexane i L4

Patuska no planuje się starać...boje się trochę grzybicy które mnie dopadła ostatnio w tej ciąży co poroniłam ...przeleczylam się antybiotykiem i czopkami ... I mam nadzieję że nie wróci ...wizytę u gina mam w piątek . A owulka pewnie w tym tyg dziś 8 tydz cyklu ...A ty jutro testujesz ? Kiedy okres wypada?
Tak! Jutro 9 dpo, czyli ten dzień w ktorym w poprzedniej ciazy wyszedl mi cien kreski. Poza tym idziemy na impreze wiec musze wiedziec, czy moge sie troszke napic, czy nic a nic...
Będziesz mierzyć temperature/robic testy owulacyjne czy idziecie na zywiol? :)

Na grzybice polecam fluco_nazole doustnie, badz dopochwowo gynal_gin.

Tak! Jutro 9 dpo, czyli ten dzień w ktorym w poprzedniej ciazy wyszedl mi cien kreski. Poza tym idziemy na impreze wiec musze wiedziec, czy moge sie troszke napic, czy nic a nic...
Będziesz mierzyć temperature/robic testy owulacyjne czy idziecie na zywiol? :)

Na grzybice polecam fluco_nazole doustnie, badz dopochwowo gynal_gin.
To daj znać koniecznie co wyjdzie ...Mam testy owulacyjne więc je wykorzystam chodź staram się nie nakręcać ...i na luzie ... Co to ten Fluco nazole ?antybiotyk ?na razie nie mam grzybicy o 5 tyg temu się przeleczylam ale okaże się w piątek ....W ciąży lubią się przyplatac takie infekcje i tego się boje ...

reklama
To daj znać koniecznie co wyjdzie ...Mam testy owulacyjne więc je wykorzystam chodź staram się nie nakręcać ...i na luzie ... Co to ten Fluco nazole ?antybiotyk ?na razie nie mam grzybicy o 5 tyg temu się przeleczylam ale okaże się w piątek ....W ciąży lubią się przyplatac takie infekcje i tego się boje ...
To nie jest antybiotyk, ale dosyc silny lek, zdaje sie na grzybic.roznych czesci ciala dziala. Kiedys mialam sklonnosci i w pewnym momencie clotrimazolum przestało dzialac, to wtedy fluconazolem sie ratowalam. Tylko on jest na recepte. W ciazy jak juz bedziesz to szczerze watpie ze go mozna brac, jesli Ci znowu wroci:(

Do góry