reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

To nie jest antybiotyk, ale dosyc silny lek, zdaje sie na grzybic.roznych czesci ciala dziala. Kiedys mialam sklonnosci i w pewnym momencie clotrimazolum przestało dzialac, to wtedy fluconazolem sie ratowalam. Tylko on jest na recepte. W ciazy jak juz bedziesz to szczerze watpie ze go mozna brac, jesli Ci znowu wroci:(
Mój lekarz mówił że jak złapie w ciąży to sobie też poradzimy .. Więc na pewno są bezpieczne w ciąży leki . Nie będę się martwić na zapas na razie to muszę zajść ;)) To twoje pierwsze dziecko będzie Patuska?

reklama
Mój lekarz mówił że jak złapie w ciąży to sobie też poradzimy .. Więc na pewno są bezpieczne w ciąży leki . Nie będę się martwić na zapas na razie to muszę zajść ;)) To twoje pierwsze dziecko będzie Patuska?
Nie, mam juz czteroletnia pannice w domu:) tamta ciaza byla w sumie nieplanowana, przebiegala bez problemu, chodziłam na uczelnie do samego konca. Ale po porodzie było kiepsko, dlugo dochodzilam do siebie po cc i przy cewnikowaniu zarazili mnie bakteria w drogach moczowych i mialam kilkumiesieczne leczenie.
Twoja pociecha ile ma lat?

Nie, mam juz czteroletnia pannice w domu:) tamta ciaza byla w sumie nieplanowana, przebiegala bez problemu, chodziłam na uczelnie do samego konca. Ale po porodzie było kiepsko, dlugo dochodzilam do siebie po cc i przy cewnikowaniu zarazili mnie bakteria w drogach moczowych i mialam kilkumiesieczne leczenie.
Twoja pociecha ile ma lat?
Ja mam dwoje. Syna 6 lat i corke 4 lata ( niestety obciążona genetycznie ,wada serca i wymagająca opieki 24 na dobę ) .
Więc ta ciąża w którą mam nadzieję że zajde będzie dla mnie bardzo stresująca. Bo ciągle niepewność najpierw by utrzymać potem by było tylko zdrowe .. a tak bardzo chciała bym to dzieciątko tylko żeby zdrowe było . ..

Dziewczyny nawiąże do postu wcześniej. Jak to określić? Po odstawieniu tabletek w lutym okres dopiero 21 kwietnia po prawie 60 dniach. Później 6.06 hcg ujemne A 12.06 już było 15.80. A 18.06 dostałam plamienia później krwawienia. Pierwszy raz miałam tak długo cykl w tym wystąpiła owulacja.. W którym tygodniu ciąży poronilam? Był to początek, ale czy można to jakoś określić?

Dziewczyny nawiąże do postu wcześniej. Jak to określić? Po odstawieniu tabletek w lutym okres dopiero 21 kwietnia po prawie 60 dniach. Później 6.06 hcg ujemne A 12.06 już było 15.80. A 18.06 dostałam plamienia później krwawienia. Pierwszy raz miałam tak długo cykl w tym wystąpiła owulacja.. W którym tygodniu ciąży poronilam? Był to początek, ale czy można to jakoś określić?
Ja mam bete 31.5 a doszlo do stosunku dwa tygodnie temu więc tyle ma ciaza, beta jest od 5 chyba w ciazy jak sie jest wiec moze jak tylko doszlo do zaplodnienia już sie nie rozwijalo dalej, bo to dziwne,ale pewnie maks 2 tydzien

Ja mam bete 31.5 a doszlo do stosunku dwa tygodnie temu więc tyle ma ciaza, beta jest od 5 chyba w ciazy jak sie jest wiec moze jak tylko doszlo do zaplodnienia już sie nie rozwijalo dalej, bo to dziwne,ale pewnie maks 2 tydzien

Moja beta dobiła tylko do 30. Więc możliwe że gdzieś 2 tydzień. Ale te cykle 60 dni to jest dla mnie bardzo dziwne...

@Martxx1 beta startuje od zera i min podwaja sie po 48 h ale na początku szybciej rosnie. 30 ja bym okreslila jako ok 3 dni po zagniezdzeniu ale moge sie mylic. Zagniezdzenie 6-12 dni po zaplodnieniu. Ja w tej ciazy robilam bete 4 dni po terminie @i byla 1226. Ale widac mialam szybkie zagniezdzenie. Takze 16 i 30 to pierwsze dni po zagniezdzeniu.

@Oczekujaca123 no wlasnie, to pewnie zalezy od cykli, ale beta 16 i 30 to moga byc nawet przed terminem@ bardzo mozliwe @Martxx1 ze mialas ciaze biochemiczna, nie udalo sie dobrze zagniezdzic i wraz z terminem okresu zaczelo sie oczyszczanie.ja stracilam wczesniejsza ciaze 6 tyg pozniej

reklama
@Martxx1 beta startuje od zera i min podwaja sie po 48 h ale na początku szybciej rosnie. 30 ja bym okreslila jako ok 3 dni po zagniezdzeniu ale moge sie mylic. Zagniezdzenie 6-12 dni po zaplodnieniu. Ja w tej ciazy robilam bete 4 dni po terminie @i byla 1226. Ale widac mialam szybkie zagniezdzenie. Takze 16 i 30 to pierwsze dni po zagniezdzeniu.

Boję sie, że dalej będę miała tak długie cykle jak dwa ostatnie.. oszaleć można..

Do góry