reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

To nie jest antybiotyk, ale dosyc silny lek, zdaje sie na grzybic.roznych czesci ciala dziala. Kiedys mialam sklonnosci i w pewnym momencie clotrimazolum przestało dzialac, to wtedy fluconazolem sie ratowalam. Tylko on jest na recepte. W ciazy jak juz bedziesz to szczerze watpie ze go mozna brac, jesli Ci znowu wroci:(
Mój lekarz mówił że jak złapie w ciąży to sobie też poradzimy .. Więc na pewno są bezpieczne w ciąży leki . Nie będę się martwić na zapas na razie to muszę zajść ;)) To twoje pierwsze dziecko będzie Patuska?

reklama
Mój lekarz mówił że jak złapie w ciąży to sobie też poradzimy .. Więc na pewno są bezpieczne w ciąży leki . Nie będę się martwić na zapas na razie to muszę zajść ;)) To twoje pierwsze dziecko będzie Patuska?
Nie, mam juz czteroletnia pannice w domu:) tamta ciaza byla w sumie nieplanowana, przebiegala bez problemu, chodziłam na uczelnie do samego konca. Ale po porodzie było kiepsko, dlugo dochodzilam do siebie po cc i przy cewnikowaniu zarazili mnie bakteria w drogach moczowych i mialam kilkumiesieczne leczenie.
Twoja pociecha ile ma lat?

Nie, mam juz czteroletnia pannice w domu:) tamta ciaza byla w sumie nieplanowana, przebiegala bez problemu, chodziłam na uczelnie do samego konca. Ale po porodzie było kiepsko, dlugo dochodzilam do siebie po cc i przy cewnikowaniu zarazili mnie bakteria w drogach moczowych i mialam kilkumiesieczne leczenie.
Twoja pociecha ile ma lat?
Ja mam dwoje. Syna 6 lat i corke 4 lata ( niestety obciążona genetycznie ,wada serca i wymagająca opieki 24 na dobę ) .
Więc ta ciąża w którą mam nadzieję że zajde będzie dla mnie bardzo stresująca. Bo ciągle niepewność najpierw by utrzymać potem by było tylko zdrowe .. a tak bardzo chciała bym to dzieciątko tylko żeby zdrowe było . ..

Dziewczyny nawiąże do postu wcześniej. Jak to określić? Po odstawieniu tabletek w lutym okres dopiero 21 kwietnia po prawie 60 dniach. Później 6.06 hcg ujemne A 12.06 już było 15.80. A 18.06 dostałam plamienia później krwawienia. Pierwszy raz miałam tak długo cykl w tym wystąpiła owulacja.. W którym tygodniu ciąży poronilam? Był to początek, ale czy można to jakoś określić?

Dziewczyny nawiąże do postu wcześniej. Jak to określić? Po odstawieniu tabletek w lutym okres dopiero 21 kwietnia po prawie 60 dniach. Później 6.06 hcg ujemne A 12.06 już było 15.80. A 18.06 dostałam plamienia później krwawienia. Pierwszy raz miałam tak długo cykl w tym wystąpiła owulacja.. W którym tygodniu ciąży poronilam? Był to początek, ale czy można to jakoś określić?
Ja mam bete 31.5 a doszlo do stosunku dwa tygodnie temu więc tyle ma ciaza, beta jest od 5 chyba w ciazy jak sie jest wiec moze jak tylko doszlo do zaplodnienia już sie nie rozwijalo dalej, bo to dziwne,ale pewnie maks 2 tydzien

Ja mam bete 31.5 a doszlo do stosunku dwa tygodnie temu więc tyle ma ciaza, beta jest od 5 chyba w ciazy jak sie jest wiec moze jak tylko doszlo do zaplodnienia już sie nie rozwijalo dalej, bo to dziwne,ale pewnie maks 2 tydzien

Moja beta dobiła tylko do 30. Więc możliwe że gdzieś 2 tydzień. Ale te cykle 60 dni to jest dla mnie bardzo dziwne...

@Martxx1 beta startuje od zera i min podwaja sie po 48 h ale na początku szybciej rosnie. 30 ja bym okreslila jako ok 3 dni po zagniezdzeniu ale moge sie mylic. Zagniezdzenie 6-12 dni po zaplodnieniu. Ja w tej ciazy robilam bete 4 dni po terminie @i byla 1226. Ale widac mialam szybkie zagniezdzenie. Takze 16 i 30 to pierwsze dni po zagniezdzeniu.

@Oczekujaca123 no wlasnie, to pewnie zalezy od cykli, ale beta 16 i 30 to moga byc nawet przed terminem@ bardzo mozliwe @Martxx1 ze mialas ciaze biochemiczna, nie udalo sie dobrze zagniezdzic i wraz z terminem okresu zaczelo sie oczyszczanie.ja stracilam wczesniejsza ciaze 6 tyg pozniej

reklama
@Martxx1 beta startuje od zera i min podwaja sie po 48 h ale na początku szybciej rosnie. 30 ja bym okreslila jako ok 3 dni po zagniezdzeniu ale moge sie mylic. Zagniezdzenie 6-12 dni po zaplodnieniu. Ja w tej ciazy robilam bete 4 dni po terminie @i byla 1226. Ale widac mialam szybkie zagniezdzenie. Takze 16 i 30 to pierwsze dni po zagniezdzeniu.

Boję sie, że dalej będę miała tak długie cykle jak dwa ostatnie.. oszaleć można..

Do góry