reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Dziękuję za wywołanie [emoji4] U nas sporo ostatnio się dzieje 2 razy wylądowałam na IP z krwawieniem, w obu przypadkach chcieli zostawić mnie na obserwacji, ale się nie zgodziłam. Mój mąż miał we wtorek zabieg na serce, więc był w szpitalu, dlatego ja nie mogłam zostać, choć nawet gdyby mąż byłby w domu to żadna siła nie zmusiła by mnie żeby zostać w tym szpitalu, gdyby było naprawdę źle to pojechałabym do Łodzi. Przeniosłem się z moim małym symykiem do mamy i to ona zajmowała się nim, ja mogłam leżeć, a i jedzonko zawsze miałam pod nos postawione[emoji4] Opieka lepsza niż w szpitalu. Niestety nie mogłam być przy mężu, ani przy operacji, ani podczas jego pobytu w szpitalu [emoji852]W czwartek byłam na wizycie dzidziuś rusza się, serduszko bije prawidłowo i ma już 4.65 cm[emoji4] W środę mam badania prenatalne, mam nadzieję, że krwiak w końcu się wchłonie i przestanę już krwawić.
Trzymam kciuki za prenatalne :)
To prawda.. mimo, że moja ciąża nie była planowana to jak zobaczyłam dodatnie hcg to byłam taka szczęśliwa. Zawsze chciałam dzidzie, tylko to jeszcze nie był czas A to praca A to ślub wiecie jak jest:) A po tum wszystkim wiem, że chce tego najbardziej na świecie:D
Czyli poronilas na wczesnym etapie,w okolicach miesiaczki?

Kiedy macie slub? :)
Jutro jeszcze do pracy, w poniedziałek wolne i zobaczymy czy przyrost bedzie, jak tak pójdę do rodzinnego, a ginekologa nie wiem bezdradna jestem gdzie mam juz szukac
Adeline Ty jesteś po 3 stratach? Rany lec po l4 jesli beta urosnie w poniedziałek. Będzie dobrze tym razem :*

Dziewczyny, podbrzusze mnie mocno boli. Jutro testuje. Ale nie nastawiam sie. Po pierwszej miesiączce po zabiegu to nie jest najlepiej zaciazyc... zwlaszcza z moim endometrium. Oby tylko nie bylo pozamacicznej.

reklama
Trzymam kciuki za prenatalne :)Czyli poronilas na wczesnym etapie,w okolicach miesiaczki?

Kiedy macie slub? :)Adeline Ty jesteś po 3 stratach? Rany lec po l4 jesli beta urosnie w poniedziałek. Będzie dobrze tym razem :*

Dziewczyny, podbrzusze mnie mocno boli. Jutro testuje. Ale nie nastawiam sie. Po pierwszej miesiączce po zabiegu to nie jest najlepiej zaciazyc... zwlaszcza z moim endometrium. Oby tylko nie bylo pozamacicznej.
3 poronienia i czwarta strata w 18 tygodniu dziecko z wada,zatrzymała sie akcja serca, ale to z wada twierdzili ze przypadek, bo w rodzinie u nas nie ma nikogo chorego a kardiotypy ok

3 poronienia i czwarta strata w 18 tygodniu dziecko z wada,zatrzymała sie akcja serca, ale to z wada twierdzili ze przypadek, bo w rodzinie u nas nie ma nikogo chorego a kardiotypy ok
Po 3 poronieniach powinnaś żądać od lekarza skierowania do genetyka i zrobić wszystkie potrzebne badania. Trombofilie wrodzona przede wszystkim bo należy ci się to na nfz. Oni zawsze tak mówią że przypadek, a dużo dziewczyn ma mutacje genetyczne.

Po 3 poronieniach powinnaś żądać od lekarza skierowania do genetyka i zrobić wszystkie potrzebne badania. Trombofilie wrodzona przede wszystkim bo należy ci się to na nfz. Oni zawsze tak mówią że przypadek, a dużo dziewczyn ma mutacje genetyczne.
Robilam kardiotypy moje i meza sa w porzadku, mam syna z czwartej ciazy jest zdrowy. Trzy poroniania byly do 13 tygodnia,a piate sie zdarzyło z wada. Pytalam lekarza na nfz co mam robic jakies badania to powiedzial ale po co... i ze jak chce to mam iść do genetyki

Robilam kardiotypy moje i meza sa w porzadku, mam syna z czwartej ciazy jest zdrowy. Trzy poroniania byly do 13 tygodnia,a piate sie zdarzyło z wada. Pytalam lekarza na nfz co mam robic jakies badania to powiedzial ale po co... i ze jak chce to mam iść do genetyki
Kariotypy to za mało. Do poradni genetycznej musisz mieć skierowanie. Jak już je zdobędziesz to już Cię pokierują na wszystkie badania jakie ci przyslugują. Przede wszystkim powinnaś zacząć od zmiany lekarza. A skąd jesteś?

Kariotypy to za mało. Do poradni genetycznej musisz mieć skierowanie. Jak już je zdobędziesz to już Cię pokierują na wszystkie badania jakie ci przyslugują. Przede wszystkim powinnaś zacząć od zmiany lekarza. A skąd jesteś?
Okolice Olesnicy dolnośląskie, bylam juz u paru lekarzy i zaden nic poza kardiotypem wiec nie wiem gdzie juz sie udac

Okolice Olesnicy dolnośląskie, bylam juz u paru lekarzy i zaden nic poza kardiotypem wiec nie wiem gdzie juz sie udac
Idź do ogólnego i poproś o skierowanie do poradni genetycznej. Lekarze nie mają pojęcia o tym. Gdybym ich słuchała dalej żyłabym w przekonaniu że moje poronienie to był przypadek. Byłam w poradni genetycznej i tam dopiero ktoś wiedział o co chodzi

reklama
Idź do ogólnego i poproś o skierowanie do poradni genetycznej. Lekarze nie mają pojęcia o tym. Gdybym ich słuchała dalej żyłabym w przekonaniu że moje poronienie to był przypadek. Byłam w poradni genetycznej i tam dopiero ktoś wiedział o co chodzi
Ale jak ja bylam w poradni gentycznej gdy juz urodziłam w 18 tygodniu to tez nie doradzali mi nic zbytnio, wiec ja nie wiem staram sie szukać kogoś na znany lekarz, bo tu ciezko o dobrych specjalistow

Do góry