reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Jestem dokładnie w takiej samej sytuacji. Czekam na @. Ale zapisałam się prywatnie do jeszcze jednego ginekologa ba sprawdzenie, bo ten powiedział, że po miesiączce już mogę się starać więc nie wiem co robić.. 18.07 dopiero mam wizytę znając moje szczęście akurat dostanę okresu:p
Który masz cykl po poronieniu? U mnie wyglądało to tak. W poniedziałek dowiedziałam się że jestem w ciąży w między czasie robiłam hcg wszystko w normie po czym w czwartek hcg bardzo mało urosło i w piątek już dostałam krwawienia pojechałam do szpitala to gin powiedziała tylko, że mam czekać.. w poniedziałek pojechałam prywatnie do ginekologa i powiedział, że już się oczyscilam krwawilam 2 tyg. Teraz już nie mam nic. Po wizycie powiedział, że wszystko w normie czekać na okres. I tak czekam.. poronienie było 15.06. Wszystko działo się w tak szybkim czasie, że nawet dobrze nie ogarnelam.. eh nie zdążyłam się nawet nacieszyc. A Ty kiedy będziesz mogła się strac? :)
Ja miałam małe krwawienie w skonczonym 8 tc. Na IP stwierdzili ze ciaza zatrzymała się na 5tc. Od 06.06 dostawałam tabletki i dopiero na usg 8.06 pani dr stwierdziła, że zarodka nie ma i wypisana mnie do domu. Po tygodniu byłam na kontroli i powiedziała, że wszystko ładnie schodzi i po około 4 tygodniach powinien być okres.
No i rowniutko... od wczoraj mam plamienie i czekam aż się rozkręci.

Mi dr mówiła, że po pierwszym okresie możemy się spokojnie starać. ..

Dzięki dziewczyny za odpowiedzi ;*

reklama
Ja miałam małe krwawienie w skonczonym 8 tc. Na IP stwierdzili ze ciaza zatrzymała się na 5tc. Od 06.06 dostawałam tabletki i dopiero na usg 8.06 pani dr stwierdziła, że zarodka nie ma i wypisana mnie do domu. Po tygodniu byłam na kontroli i powiedziała, że wszystko ładnie schodzi i po około 4 tygodniach powinien być okres.
No i rowniutko... od wczoraj mam plamienie i czekam aż się rozkręci.

Mi dr mówiła, że po pierwszym okresie możemy się spokojnie starać. ..

Dzięki dziewczyny za odpowiedzi ;*

Czyli dokładnie tak jak i mi, ale wolę się upewnić jeszcze u innego ginekologa i wtedy będę działać:D
Trzymam kciuki kochana za Ciebie! :*
Podobno po poronieniu organizm jest przyzwyczajony do ciąży i szybciej można zajsc (tak twierdzi mój gin) oby miał rację;D

Czyli dokładnie tak jak i mi, ale wolę się upewnić jeszcze u innego ginekologa i wtedy będę działać:D
Trzymam kciuki kochana za Ciebie! :*
Podobno po poronieniu organizm jest przyzwyczajony do ciąży i szybciej można zajsc (tak twierdzi mój gin) oby miał rację;D
Miał rację :) Jestem na to dowodem :)

@Martxx1 jestem w 19 tygodniu zdrowej ciazy:) bedzie na 100% chlopiec, poronienie bylo we wrześniu ale ja sie dowiedzialam w 8tc ze zarodek sie nie rozwija i czekalam 2 tyg az sie zacznie wiec u Ciebie duzo lepsza sytuacja z oczyszczaniem, u mnie pecherzyk caly czas troche rósł wiec wiecej do oczyszczania... Jak obrocisz tel poziomo to na dole pod moim postem pojawi sie moja historia i badania i leki. Ja mysle ze mozesz sie smialo starac po @ :) ale oczywiscie dobrze miec gina prowadzacego ktory tez bedzie za:) @martakratka super ze juz wiesz, witaj w chlopcowym klubie, czekam az napiszesz o kopniaczkach:) @Adeline89 kochana tak ale beta mala, chociaz mysle ze ma prawo taka byc, a kiedy wyszedl Ci pierwszy test? Kiedy powinna przyjsc @?Koniecznie powtorz w pon i zobacz jaki przyrost:)aha i kochana najlepiej edytuj post i wklej zdjecie bez swojego peselu;)

Ostatnia edycja:
Dziewczyny ciaza czy nie?
IMG_20180706_170952.jpg

Załączniki

• IMG_20180706_170952.jpg
    IMG_20180706_170952.jpg
    35,1 KB · Wyświetleń: 542
reklama
Do góry