reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
@Margosia, bardziej zalecane są w ogóle podpaski. Chociaż, jak pisałaś, zdania lekarzy są podzielone. Jeśli jednak podpaski to nie jest kompletnie dla Ciebie i nie da rady na urlopie to bierz tampony. Po samooczyszczeniu jest taka sama sytuacja jak przed poronieniem. Nic tam nie jest mechanicznie podrażnione. Ja raczej stosuję podpaski, chyba, że jest to mega potop i wiem, że nie mam możliwości żeby mieć pod ręką toaletę w każdej chwili to wtedy pociski.:) I miłego wypoczynku.

Jednak jade dzis w poniedziałek
@Adeline89 czyli kiedy? ;)

u mnie zawsze był brany termin wg OM i tylko tym się kierowali. Córkę urodziłam tydzień przed terminem a syna 4 dni po terminie.
u mnie jak narazie czysto sytuacja była jednorazowa ale każda wizyta w WC to stres co mnie spotka ciągle niepewność.Chciała bym już przyszły czwartek żeby wiedziec czy ciąża się rozwija bo ta niewiedza i niepewność jest najgorsza......

@monia_l to mogło być takie chwilowe plamienie. Nie każde, nawet jeśli jest żywą krwią kończy się źle. Grunt, że teraz jest już spokój. Bierz leki i odpoczywaj, jak najwięcej w pozycji leżącej. Tak najlepiej pomożesz fasolce. Fasolcio, a Ty nie strasz mamy i e-ciotek. Grzecznie tam siedzieć i rosnąć :)

Dzięki dziewczyny za odpowiedzi. Już sama nie wiem co mam myśleć. Super jakbym urodziła około 22 sierpnia. Córcia pewnie będzie większa lekarz powiedział że waży 2100 i niby wskazuje to na 33 tydzień. Dziwi mnie tez to że za każdym razem zaznacza to w opisie usg że pomiary nie zgadzają się z wiekiem ciążowym wyliczonym z om.

@membaris, ja to tak do końca to nie rozumiem sugerowania się lekarzy wagą i ustalania wg niej tygodnia ciąży na późniejszym etapie, kiedy zaczynają wychodzić różnice w budowie ciała dziecka. Tak jakby wszystkie dzieci musiały być równo wysokie i zbudowane. Moja koleżanka urodziła jak najbardziej w terminie a dziecko prawie 5 kilo. I jej mówili na ostatnich wizytach, że poród to pewnie będzie na połowę grudnia, a ona zaczęła sobie na spokojnie rodzić w Nowym Roku, tak jak jej na początku wyliczyli. Nie wiem jak tego dokonała, swoją drogą, bo siłami natury i bez żadnego nacinania, ale widać można. :)

@Margosia, bardziej zalecane są w ogóle podpaski. Chociaż, jak pisałaś, zdania lekarzy są podzielone. Jeśli jednak podpaski to nie jest kompletnie dla Ciebie i nie da rady na urlopie to bierz tampony. Po samooczyszczeniu jest taka sama sytuacja jak przed poronieniem. Nic tam nie jest mechanicznie podrażnione. Ja raczej stosuję podpaski, chyba, że jest to mega potop i wiem, że nie mam możliwości żeby mieć pod ręką toaletę w każdej chwili to wtedy pociski.:) I miłego wypoczynku.

Dzięki. Ja z natury mam obfite i długie miesiączki. Wiec teraz dodatkowo się stresuje a jednak parę godzin w drodze ;-)
u mnie zawsze był brany termin wg OM i tylko tym się kierowali. Córkę urodziłam tydzień przed terminem a syna 4 dni po terminie.
u mnie jak narazie czysto sytuacja była jednorazowa ale każda wizyta w WC to stres co mnie spotka ciągle niepewność.Chciała bym już przyszły czwartek żeby wiedziec czy ciąża się rozwija bo ta niewiedza i niepewność jest najgorsza......
Ta niepewność jest straszna.
I choć to banał to,
Kciuki żeby wszystko dobrze...

Byłam rano u lekarza bo chciałam dostać skierowanie na progesteron... lekarka nie widzi podstaw do tego badania. Oni wychodzą z założenia ze jeżeli miałam owulację to progesteron tez jest Ok. Coś mi się to dziwne wydaje... jedyne co to dostałam skierowanie na tarczyce i pod koniec sierpnia mam wrócić. Jeśli wynik TSH będzie dobry to do szpitala na badania już do ginekologa a jeżeli coś nie tak to wcześniej mam przyjść i dostanę leki.

Mialo byc dzis i w poniedziałek [emoji846] juz bylam wieczorem bede miec wynik

reklama
Ja mialam z synem plamienia w 13 tygodniu i donosilam niby jakis krwiak byl

Do góry