reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

tak kochana 1:35 do tego niedomykalnośc zastawki, która temu towarzyszy bo reszya obrazu z USG była prawidłowa. stresa to ja miałam..
@monia_l trzymam kciuki. Ja to mialam jakby skąpą @ i nie myslałam nawet, ze jest ciąża ale że to było dzień to na drugi zrobiłam test :)
A bo te testy papa to trochę takie wróżenie z fusów . Ja ich nie zrobię bo mi wyjdzie duże ryzyko . Wyobrażam sobie ile stresu miałaś .A robiłaś amino? I kto prowadził ciszę ? Ten lekarz co kiedyś pisałaś ?Ja znalazłam takiego lekarza co sam chce mi przepisać przeciwzakrzepowe zastrzyki bo twierdzi że trzeba .

reklama
Dziewczyny a ja dziś miałam usg w 31 tyg i znów zagwostka sie okazała bo dziecko jest starsze już o 2 tygodnie niż wychodzi z om. Co wy o tym myślicie? Ja juz sie martwię że coś nie tak jest :( i znów mam kolejny termin porodu, tym razem na 22 sierpnia. Doradźcie mi cos bo się martwię, w ogóle który termin brać pod uwagę? 8 wrzesnia, 5 wrzesnia, 1 wrzesnia czy ten ostatni 22 sierpnia :(

Dziewczyny a ja dziś miałam usg w 31 tyg i znów zagwostka sie okazała bo dziecko jest starsze już o 2 tygodnie niż wychodzi z om. Co wy o tym myślicie? Ja juz sie martwię że coś nie tak jest :( i znów mam kolejny termin porodu, tym razem na 22 sierpnia. Doradźcie mi cos bo się martwię, w ogóle który termin brać pod uwagę? 8 wrzesnia, 5 wrzesnia, 1 wrzesnia czy ten ostatni 22 sierpnia :(
Termin ten który miałaś podany na prenatalnych. Kochanie spokojnie nie stresuj się. Ja jak byłam w szpitalu w 40 Tc to Mloda wymiarami wg Pani doktor była z 42 :-p co oczywiście prawda też nie było. Będzie wszystko ok :-*

@Adeline89 zmień koniecznie lekarza! To jest bzdura że nie może dać Ci l4 tym bardziej jeśli pracujesz w warunkach szkodliwych. No i też uważam tak jak nasza @ivvonka że przy takiej historii powinnaś mieć zaplecze w postaci dodatkowych leków a nie tylko kwasu foliowego i magnezu. Jestem w szoku ze do tej pory żaden lekarz nie zasugerował Ci dodatkowych badań :-( ale wierzę że wszystko będzie ok :-*

Ja zawsze od lekarzy słyszałam ze termin powinno się brać z 12tc bo później już każdy maluch rośnie inaczej. Kochana nie martw się bo wszystko jest dobrze tylko pewnie będziesz miała większego maluszka [emoji6]

Pytanie moze glupie, ale opinie rozne a nie pytalam lekarza.
Czy przy pierwszej @ mogę używać tamponow?
Nie miałam zabiegu, poronienie nastąpiło po kilku dawkach tabletek.

Na razie mam tylko delikatne plamienie i pewnie niedlugo sie rozkreci a jutro wyjeżdżamy na urlop... heh...

Robiłam test dalej bardzo i ledwo widoczna kreska, pytam mojego czy ja widzi czy ja mam już omamy i sobie wymyslam, chyba pojde w poniedziałek na ta bete

@membaris, dokładnie też słyszałam, że te wcześniejsze odczyty terminów są bardziej miarodajne. Później dzieciaczki rosną w różnym tempie i jest to trochę zafałszowane. Według mojego ostatniego usg mam termin nie na 5 września tylko na 24 sierpnia i jestem w 33 tygodniu. No chciałabym, chciała, ale w lekarka w IMiD-dzie mówi, że bierzemy pod uwagę termin 5 września. I tak mam liczyć.

reklama
A bo te testy papa to trochę takie wróżenie z fusów . Ja ich nie zrobię bo mi wyjdzie duże ryzyko . Wyobrażam sobie ile stresu miałaś .A robiłaś amino? I kto prowadził ciszę ? Ten lekarz co kiedyś pisałaś ?Ja znalazłam takiego lekarza co sam chce mi przepisać przeciwzakrzepowe zastrzyki bo twierdzi że trzeba .
Generalnie to Wikuś jest dzieki Przybycieniowi i pierwsze tygodnie- do 14tc byłam u niego. Od ok 8tc zaczęłam chodzić do lokalnej gin. Ona skierowała mnie na ppape. Nie robiłam amnio bo mi powiedziała w prost (jeszcze wtedy były inne przepisy), że jesli nie biore pod uwage zakończenia ciąży to ryzyko amnio jest zbyt duże. Pojechałam z wynikami do P. powtórzył USG, uznał, ze serduszko ok (a sprzed ma wypasny), a kość nosowa cytuje "długa jak u żyda"- przepraszam ale tak powiedział, z czego akurat się ucieszyłam. Stres miała straszny.

Nie ufaj do końca tym pomiarom. Tak jak wcześniej pisałam jeden widział niedomykalnośc zastawki, drugi już nie, a przed porodem moja gin bała się, ze jednak bedzie ZD bo Wikuś "zbyt mało ważył" 2600, a takie dzieci mają niska mase urodzeniową. Na drugi dzień był na świecie z wagą 3110

Robiłam test dalej bardzo i ledwo widoczna kreska, pytam mojego czy ja widzi czy ja mam już omamy i sobie wymyslam, chyba pojde w poniedziałek na ta bete
nie pozostaje Ci nic innego jak zrobić bete, powodzenia

Do góry