reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

tak kochana 1:35 do tego niedomykalnośc zastawki, która temu towarzyszy bo reszya obrazu z USG była prawidłowa. stresa to ja miałam..
@monia_l trzymam kciuki. Ja to mialam jakby skąpą @ i nie myslałam nawet, ze jest ciąża ale że to było dzień to na drugi zrobiłam test :)
A bo te testy papa to trochę takie wróżenie z fusów . Ja ich nie zrobię bo mi wyjdzie duże ryzyko . Wyobrażam sobie ile stresu miałaś .A robiłaś amino? I kto prowadził ciszę ? Ten lekarz co kiedyś pisałaś ?Ja znalazłam takiego lekarza co sam chce mi przepisać przeciwzakrzepowe zastrzyki bo twierdzi że trzeba .

reklama
Dziewczyny a ja dziś miałam usg w 31 tyg i znów zagwostka sie okazała bo dziecko jest starsze już o 2 tygodnie niż wychodzi z om. Co wy o tym myślicie? Ja juz sie martwię że coś nie tak jest :( i znów mam kolejny termin porodu, tym razem na 22 sierpnia. Doradźcie mi cos bo się martwię, w ogóle który termin brać pod uwagę? 8 wrzesnia, 5 wrzesnia, 1 wrzesnia czy ten ostatni 22 sierpnia :(

Dziewczyny a ja dziś miałam usg w 31 tyg i znów zagwostka sie okazała bo dziecko jest starsze już o 2 tygodnie niż wychodzi z om. Co wy o tym myślicie? Ja juz sie martwię że coś nie tak jest :( i znów mam kolejny termin porodu, tym razem na 22 sierpnia. Doradźcie mi cos bo się martwię, w ogóle który termin brać pod uwagę? 8 wrzesnia, 5 wrzesnia, 1 wrzesnia czy ten ostatni 22 sierpnia :(
Termin ten który miałaś podany na prenatalnych. Kochanie spokojnie nie stresuj się. Ja jak byłam w szpitalu w 40 Tc to Mloda wymiarami wg Pani doktor była z 42 :-p co oczywiście prawda też nie było. Będzie wszystko ok :-*

@Adeline89 zmień koniecznie lekarza! To jest bzdura że nie może dać Ci l4 tym bardziej jeśli pracujesz w warunkach szkodliwych. No i też uważam tak jak nasza @ivvonka że przy takiej historii powinnaś mieć zaplecze w postaci dodatkowych leków a nie tylko kwasu foliowego i magnezu. Jestem w szoku ze do tej pory żaden lekarz nie zasugerował Ci dodatkowych badań :-( ale wierzę że wszystko będzie ok :-*

Ja zawsze od lekarzy słyszałam ze termin powinno się brać z 12tc bo później już każdy maluch rośnie inaczej. Kochana nie martw się bo wszystko jest dobrze tylko pewnie będziesz miała większego maluszka [emoji6]

Pytanie moze glupie, ale opinie rozne a nie pytalam lekarza.
Czy przy pierwszej @ mogę używać tamponow?
Nie miałam zabiegu, poronienie nastąpiło po kilku dawkach tabletek.

Na razie mam tylko delikatne plamienie i pewnie niedlugo sie rozkreci a jutro wyjeżdżamy na urlop... heh...

Robiłam test dalej bardzo i ledwo widoczna kreska, pytam mojego czy ja widzi czy ja mam już omamy i sobie wymyslam, chyba pojde w poniedziałek na ta bete

@membaris, dokładnie też słyszałam, że te wcześniejsze odczyty terminów są bardziej miarodajne. Później dzieciaczki rosną w różnym tempie i jest to trochę zafałszowane. Według mojego ostatniego usg mam termin nie na 5 września tylko na 24 sierpnia i jestem w 33 tygodniu. No chciałabym, chciała, ale w lekarka w IMiD-dzie mówi, że bierzemy pod uwagę termin 5 września. I tak mam liczyć.

reklama
A bo te testy papa to trochę takie wróżenie z fusów . Ja ich nie zrobię bo mi wyjdzie duże ryzyko . Wyobrażam sobie ile stresu miałaś .A robiłaś amino? I kto prowadził ciszę ? Ten lekarz co kiedyś pisałaś ?Ja znalazłam takiego lekarza co sam chce mi przepisać przeciwzakrzepowe zastrzyki bo twierdzi że trzeba .
Generalnie to Wikuś jest dzieki Przybycieniowi i pierwsze tygodnie- do 14tc byłam u niego. Od ok 8tc zaczęłam chodzić do lokalnej gin. Ona skierowała mnie na ppape. Nie robiłam amnio bo mi powiedziała w prost (jeszcze wtedy były inne przepisy), że jesli nie biore pod uwage zakończenia ciąży to ryzyko amnio jest zbyt duże. Pojechałam z wynikami do P. powtórzył USG, uznał, ze serduszko ok (a sprzed ma wypasny), a kość nosowa cytuje "długa jak u żyda"- przepraszam ale tak powiedział, z czego akurat się ucieszyłam. Stres miała straszny.

Nie ufaj do końca tym pomiarom. Tak jak wcześniej pisałam jeden widział niedomykalnośc zastawki, drugi już nie, a przed porodem moja gin bała się, ze jednak bedzie ZD bo Wikuś "zbyt mało ważył" 2600, a takie dzieci mają niska mase urodzeniową. Na drugi dzień był na świecie z wagą 3110

Robiłam test dalej bardzo i ledwo widoczna kreska, pytam mojego czy ja widzi czy ja mam już omamy i sobie wymyslam, chyba pojde w poniedziałek na ta bete
nie pozostaje Ci nic innego jak zrobić bete, powodzenia

Do góry