reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Ja polecam prenatal uno a najbardziej polecam przeczytac artykul i sobie wyrobic rzetelna opinie Link do: Witaminy w ciąży - jak wybrać najlepsze? Analiza i ranking 24 popularnych suplementów diety. - Pan Tabletka

i dziewczyny bardzo was prosze nie piszcie ze grudniowki to pechowy miesiac, bo ja i martakratka dalej mamy termin na grudzien, a obstawiam ze do porodu bedziemy trzasc portkami, jakos tak sie stracham jak czytam pechowy, kochane obiecuje ze niedługo bedziecie cieszyc sie brzuszkami:* my wszystkie przez to przeszlysmy i grunt to isc do przodu:*

reklama
Ja polecam prenatal uno a najbardziej polecam przeczytac artykul i sobie wyrobic rzetelna opinie Link do: Witaminy w ciąży - jak wybrać najlepsze? Analiza i ranking 24 popularnych suplementów diety. - Pan Tabletka

i dziewczyny bardzo was prosze nie piszcie ze grudniowki to pechowy miesiac, bo ja i martakratka dalej mamy termin na grudzien, a obstawiam ze do porodu bedziemy trzasc portkami, jakos tak sie stracham jak czytam pechowy, kochane obiecuje ze niedługo bedziecie cieszyc sie brzuszkami:* my wszystkie przez to przeszlysmy i grunt to isc do przodu:*
Dzisiaj już jestem lekkk senna, ale ogarnę ten artykuł, bo trochę bez sensu jest czytanie opinii każdego suplementu bez porównania z innymi.

Co do grudniówek, to chyba faktycznie trochę przegięłyśmy pałkę. Wierzymy, że będzie to najszczęśliwszy miesiąc dla Was. Po prostu my mamy złe doświadczesnie, i akurat chcąc nie chcąc kilka z nas tu się ponownie spotkało. Głupi zbieg okoliczności, nie pech ;-)

Nie chcialam nikogo urazić- chodzilo mi tylko o to, ze duzo nas "odpadlo" w 1 trymestrze. Absolutnie nie odnosilam sie do aktualnych grudniowek, raczej do tych, ktore mialy nimi zostac. Nie gniewaj sie zatem :*

Jasne dziewczyny:* @patuśka @porcelana wcale sie nie gniewam:) jestem od pazdziernika na forum i co miesiac niestety przybywa nas 3, 4 Dziewczyny i wiadomo bez wzgledu na miesiac:/ nasze forum grudniowek zaczęło sie dosc szybko, od testow, ja podczytywalam, ale dolaczylam dopiero po serduszku, niestety 1 poronienie jest dosc czesta sprawa:/ moje kolezabki z dziecmi maja za soba strate i generalnie w ogole o tym nie mowia. ale powiem wam ze naprawde idzie sie otrzasnac, ja jeszcze chwile przed testem, juz nie wspominalam, nie bylam taka wrazliwa, ale nie rozpamietujcie:* bo to wlasnie nakreca i nie pozwala isc do przodu, a będzie dobrze a nawet bardzo dobrze zobaczycie :) :* ja sobie nie pozwolilam ani przez chwile na wyobrazanie sobie jakby to było to za bardzo boli! Niepotrzebne to dla was kochane:*

@kasiula222 INOFEM to suplement diety, którego składniki wspomagają utrzymanie prawidłowej równowagi hormonalnej u kobiet.
Po ślubie byłam u takie 60 paroletniej p. ginekolog i zapytałam czym mogę się wspomóc by szybciej zajść w ciąże, poleciła mi Inofem. Początkowo go nie kupiłam, ale szukałam opinii na internetach i dziewczyny go polecały. Po 3 miesiącach zakupiłam i prawie po miesiącu mi się udało. Nie wiem czy to dzięki niemu czy poprostu. Po stracie odrazu zaczęłam go pić i też się udało. Przypadek albo rzeczywiście coś w nim jest co na mnie dobrze działa :)

@porcelana jak przyjmowałam kwas foliowy przez cała ciąże i to podwójną dawkę według zaleceń lekarza i teraz tez cały czas od początku roku łykam... lekarze w PL i w NL tak zalecają i nic nie mówili o żadnej przerwie

@Lu_cy ja nie znam ani numeru polisy, ani po prostu nie miałam sił bawić się jeszcze w to... Ale wiem że można też samej ;)
@ivvonka niezłe przeżycia ;)
@Syl92 a nie bierzesz jakiejś luteiny???
@Totois30 jak się czujesz? :)jakieś ruchy już?? ;)
@kasiula222 inofem ma inozytol, który wpływa na rozwój komórek jajowych. Warto go brać, moja gin też poleciła i znam kilka osób którym się udało pijąc go :) u mnie na stole leży i też mam zamiar do niego wrócić :)
Przyjmowanie kwasu foliowego nie powinno zaszkodzić, bo nadmiar jest po prostu usuwany z organizmu. Nie da się go przedawkowac. Ale fakt, warto zbadać poziom kwasu, bo jak będzie dużo ponad normę to może oznaczać że się nie przyswaja i może trzeba brać metylowana formę :)

reklama
@roki_1991 taaak wczoraj sobie leze przed drzemka;) i czuje ze cos mnie smyra, dotykam a tam puk puk:) tak z 10 minikopniaczkow poszlo, supcio:) ale dzis troche aktywniej i moglam przegapic, to trza jednak pilnowac brzucha;) a generalnie czuje sie super ale jestem zmeczoooona ale na szczescie mam wolne teraz to i sie wysypiam i drzemki robie w dzien:)

Do góry