reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Ja polecam prenatal uno a najbardziej polecam przeczytac artykul i sobie wyrobic rzetelna opinie Link do: Witaminy w ciąży - jak wybrać najlepsze? Analiza i ranking 24 popularnych suplementów diety. - Pan Tabletka

i dziewczyny bardzo was prosze nie piszcie ze grudniowki to pechowy miesiac, bo ja i martakratka dalej mamy termin na grudzien, a obstawiam ze do porodu bedziemy trzasc portkami, jakos tak sie stracham jak czytam pechowy, kochane obiecuje ze niedługo bedziecie cieszyc sie brzuszkami:* my wszystkie przez to przeszlysmy i grunt to isc do przodu:*

reklama
Ja polecam prenatal uno a najbardziej polecam przeczytac artykul i sobie wyrobic rzetelna opinie Link do: Witaminy w ciąży - jak wybrać najlepsze? Analiza i ranking 24 popularnych suplementów diety. - Pan Tabletka

i dziewczyny bardzo was prosze nie piszcie ze grudniowki to pechowy miesiac, bo ja i martakratka dalej mamy termin na grudzien, a obstawiam ze do porodu bedziemy trzasc portkami, jakos tak sie stracham jak czytam pechowy, kochane obiecuje ze niedługo bedziecie cieszyc sie brzuszkami:* my wszystkie przez to przeszlysmy i grunt to isc do przodu:*
Dzisiaj już jestem lekkk senna, ale ogarnę ten artykuł, bo trochę bez sensu jest czytanie opinii każdego suplementu bez porównania z innymi.

Co do grudniówek, to chyba faktycznie trochę przegięłyśmy pałkę. Wierzymy, że będzie to najszczęśliwszy miesiąc dla Was. Po prostu my mamy złe doświadczesnie, i akurat chcąc nie chcąc kilka z nas tu się ponownie spotkało. Głupi zbieg okoliczności, nie pech ;-)

Nie chcialam nikogo urazić- chodzilo mi tylko o to, ze duzo nas "odpadlo" w 1 trymestrze. Absolutnie nie odnosilam sie do aktualnych grudniowek, raczej do tych, ktore mialy nimi zostac. Nie gniewaj sie zatem :*

Jasne dziewczyny:* @patuśka @porcelana wcale sie nie gniewam:) jestem od pazdziernika na forum i co miesiac niestety przybywa nas 3, 4 Dziewczyny i wiadomo bez wzgledu na miesiac:/ nasze forum grudniowek zaczęło sie dosc szybko, od testow, ja podczytywalam, ale dolaczylam dopiero po serduszku, niestety 1 poronienie jest dosc czesta sprawa:/ moje kolezabki z dziecmi maja za soba strate i generalnie w ogole o tym nie mowia. ale powiem wam ze naprawde idzie sie otrzasnac, ja jeszcze chwile przed testem, juz nie wspominalam, nie bylam taka wrazliwa, ale nie rozpamietujcie:* bo to wlasnie nakreca i nie pozwala isc do przodu, a będzie dobrze a nawet bardzo dobrze zobaczycie :) :* ja sobie nie pozwolilam ani przez chwile na wyobrazanie sobie jakby to było to za bardzo boli! Niepotrzebne to dla was kochane:*

@kasiula222 INOFEM to suplement diety, którego składniki wspomagają utrzymanie prawidłowej równowagi hormonalnej u kobiet.
Po ślubie byłam u takie 60 paroletniej p. ginekolog i zapytałam czym mogę się wspomóc by szybciej zajść w ciąże, poleciła mi Inofem. Początkowo go nie kupiłam, ale szukałam opinii na internetach i dziewczyny go polecały. Po 3 miesiącach zakupiłam i prawie po miesiącu mi się udało. Nie wiem czy to dzięki niemu czy poprostu. Po stracie odrazu zaczęłam go pić i też się udało. Przypadek albo rzeczywiście coś w nim jest co na mnie dobrze działa :)

@porcelana jak przyjmowałam kwas foliowy przez cała ciąże i to podwójną dawkę według zaleceń lekarza i teraz tez cały czas od początku roku łykam... lekarze w PL i w NL tak zalecają i nic nie mówili o żadnej przerwie

@Lu_cy ja nie znam ani numeru polisy, ani po prostu nie miałam sił bawić się jeszcze w to... Ale wiem że można też samej ;)
@ivvonka niezłe przeżycia ;)
@Syl92 a nie bierzesz jakiejś luteiny???
@Totois30 jak się czujesz? :)jakieś ruchy już?? ;)
@kasiula222 inofem ma inozytol, który wpływa na rozwój komórek jajowych. Warto go brać, moja gin też poleciła i znam kilka osób którym się udało pijąc go :) u mnie na stole leży i też mam zamiar do niego wrócić :)
Przyjmowanie kwasu foliowego nie powinno zaszkodzić, bo nadmiar jest po prostu usuwany z organizmu. Nie da się go przedawkowac. Ale fakt, warto zbadać poziom kwasu, bo jak będzie dużo ponad normę to może oznaczać że się nie przyswaja i może trzeba brać metylowana formę :)

reklama
@roki_1991 taaak wczoraj sobie leze przed drzemka;) i czuje ze cos mnie smyra, dotykam a tam puk puk:) tak z 10 minikopniaczkow poszlo, supcio:) ale dzis troche aktywniej i moglam przegapic, to trza jednak pilnowac brzucha;) a generalnie czuje sie super ale jestem zmeczoooona ale na szczescie mam wolne teraz to i sie wysypiam i drzemki robie w dzien:)

Do góry