reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Dziewczyny a od kiedy liczyć dni cyklu po poronieniu?
6.06 trafiłam z krwawieniem do szpitala, zakładali mi tabletki ale dopiero 8.06 na usg wyszło, że zarodka już nie ma... więc powinnam liczyć od tego 8.06?
Tak ja bym liczyła od 8 .
Podobnie u mnie 14 mają trafiłam do szpitala tabletki nie działały wyszłam na weekend i 18 miałam zabieg . Teraz już okres trwa .

reklama
@Lu_cy ja nie znam ani numeru polisy, ani po prostu nie miałam sił bawić się jeszcze w to... Ale wiem że można też samej ;)
@ivvonka niezłe przeżycia ;)
@Syl92 a nie bierzesz jakiejś luteiny???
@Totois30 jak się czujesz? :)jakieś ruchy już?? ;)
@kasiula222 inofem ma inozytol, który wpływa na rozwój komórek jajowych. Warto go brać, moja gin też poleciła i znam kilka osób którym się udało pijąc go :) u mnie na stole leży i też mam zamiar do niego wrócić :)
Przyjmowanie kwasu foliowego nie powinno zaszkodzić, bo nadmiar jest po prostu usuwany z organizmu. Nie da się go przedawkowac. Ale fakt, warto zbadać poziom kwasu, bo jak będzie dużo ponad normę to może oznaczać że się nie przyswaja i może trzeba brać metylowana formę :)
No właśnie nie biorę, bo cykl miał być stracony... Ale chyba i tak już po wszystkim, bo zaczęło się plamienie, więc czekam czy się rozkręci.
Jak wy stosowałyście podczas starań luteiny itp? A podczas okresu acard brałyście?

Ostatnia edycja:
@martakratka u Ciebie druga ciaza wiec ruchy moga byc szybko ,ja pływanie i gilgotsnie czulam 2 tyg temu:) wczoraj takie prawdziwe puk puk takie minikopniaczki:) wlasnie znow poczulam przykladam reke i sa:) takze kochana lada moment poczujesz kopniaczki i wtedy juz sie wierzy na 100% gwarantuje:) @kasiula222 nie mam opakowania, w tym linku co wkleilam jest dokładnie napisane, na necie tez znajdziesz info:) @Tutti_frutti_by-Iga no cos Ty! Pon beta??jutro powtorzysz test? Zrob z porannego: *

Ostatnia edycja:
@roki_1991 taaak wczoraj sobie leze przed drzemka;) i czuje ze cos mnie smyra, dotykam a tam puk puk:) tak z 10 minikopniaczkow poszlo, supcio:) ale dzis troche aktywniej i moglam przegapic, to trza jednak pilnowac brzucha;) a generalnie czuje sie super ale jestem zmeczoooona ale na szczescie mam wolne teraz to i sie wysypiam i drzemki robie w dzien:)

Alee suuuper;* To musi być piękne uczucie :D Zazdraszczam :*

@Syl92 to jak już się coś pojawia, to dobrze. Ja biorę luteine 2x2 ale tą podjęzykową.. Blee, nie dobra jest...
@Totois30 super!!! <3
Noo wolę wiedzieć co jest grane. Niby nie czuje się kompletnie okresowo,aleee... Eghh złoszczę się tylko, że miałam takie "dobre" podejście na luzie do tematu ciąży w tym cyklu, a teraz pojawiło się rozczarowanie:/ Smutno mi jakoś :( Choć wiem,że to dopiero pierwsze próby :*

@Syl92 tak to już niestety jest... Niby się nam wydaje ze odpuszczamy, a rozczarowanie i tak jest jak się nie udaje.. Ale spokojnie, to dopiero początek starań :) a o poprzednią ciążę długo się staraliscie??

@Syl92 tak to już niestety jest... Niby się nam wydaje ze odpuszczamy, a rozczarowanie i tak jest jak się nie udaje.. Ale spokojnie, to dopiero początek starań :) a o poprzednią ciążę długo się staraliscie??
O poprzednią pół roku sami,potem 3 cykle stymulowane, bo nie miałam owulacji sama :( No i wtedy za 3 razem udało się :* Także szybko zareagowałam na stymulację itp.
Przeraża mnie, że po poronieniu nic nie jest jak przed;/ Cykle jeszcze dłuższe, zgaga kilka dni po owulacji taka jak była, gdy udało mi się zajść w ciążę. Do tej pory nigdy zgagi nie miałam. Bóle kręgosłupa i w jednym miejscu brzucha ( po tej stronie gdzie owilacja była) i nie umiem stwierdzić nic napewno :(

@Syl92 dokladnie tak jak pisze Roki, zawsze jest rozczarowanie ale po małpie przychodzi pozytywne nastawienie i nowy cykl:) ale pierwsze 3 cykle bylam w szoku jak moja psychika plata mi ciazowe figle..wszystkie objawy ciazowe...nie wiem jak to dziala...w 4tym cyklu brak objawow, jakos nie miałam czasu na myslenie no i opa;)..czyli cholery jeszcze nie ma?

reklama
@Syl92 dokladnie tak jak pisze Roki, zawsze jest rozczarowanie ale po małpie przychodzi pozytywne nastawienie i nowy cykl:) ale pierwsze 3 cykle bylam w szoku jak moja psychika plata mi ciazowe figle..wszystkie objawy ciazowe...nie wiem jak to dziala...w 4tym cyklu brak objawow, jakos nie miałam czasu na myslenie no i opa;)..czyli cholery jeszcze nie ma?

Ach te hormony! Co my musimy naznosić.. ja to moje przyszłe dziecko za to wszystko i to że swojej mamie kazało tyle czekać na siebie to tak wycałuje i wyściskam, że mnie popamięta! ;)
Formalnie dopiero czuję jak się rozkręca i na papierze znaki są. Jutro pewnie zawita...

Do góry