reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Zaczęłam się tym interesować bo mój mąż miał ubezpieczenie grupowe w pracy ale coś się pozmieniało. W jego pakiecie np. było za urodzenie zdrowego dziecka 1000 zł A za urodzenie martwego 300 zł. Nie wiem czy jeszcze może się tam ubezpieczyć i szukam w Internecie informacji o takim dodatkowym zabezpieczeniu bezpośrednio dla mnie.

Zaczęłam się tym interesować bo mój mąż miał ubezpieczenie grupowe w pracy ale coś się pozmieniało. W jego pakiecie np. było za urodzenie zdrowego dziecka 1000 zł A za urodzenie martwego 300 zł. Nie wiem czy jeszcze może się tam ubezpieczyć i szukam w Internecie informacji o takim dodatkowym zabezpieczeniu bezpośrednio dla mnie.
Ja z mężem jestem ubezpieczona w pzu. Od kilku lat w sumie, nie inwestowalam w dodatkowe ubezpieczenie przed ciąża. Rzeczywiście jest tam to odszkodowanie za urodzenie martwego dzieciątka jak i zdrowego.

@Nataliag339 No to musisz sobie przekalkulować czy Ci się opłaca. Zwykle składka miesięczna wynosi powyżej 100zł. I do tego musisz sprawdzić czy nie ma okresów karencji - np. że przez pierwsze 8 czy 12 miesięcy nie wypłacą za urodzenie dziecka.

@Nataliag339 No to musisz sobie przekalkulować czy Ci się opłaca. Zwykle składka miesięczna wynosi powyżej 100zł. I do tego musisz sprawdzić czy nie ma okresów kadencji - np. że przez pierwsze 8 czy 12 miesięcy nie wypłacą za urodzenie dziecka.
O właśnie może być okres karencji. Na pewno jest coś takiego przy ubezpieczeniach zdrowotnych że przez 10 miesięcy nie można prowadzić ciąży bo jest ten okres. Ja w sumie myślałam nad ubezpieczeniem medycznym przed, ale doszłam do wniosku że to się nie kalkuluje.

My mamy takie ubezpieczenie grupowe w pracy. Obydwoje z mężem dostaliśmy teraz za urodzenie martwego dziecka ja -2600 maz 5000. Dodatkowo mialam w pakiecie ze jesli bede w szpitalu min 4 dni to za każdy dostane 60zl. I dostalam. Wszystko wypłacili nam w ciazy 2dni.
Jednak słyszałam że niekiedy mają w umowach zawarte ze np musi do poród I martwego dojść np po 22 tc lub inny tydzień nie wiem jak to jest dokładnie trzeba sobie sprawdzić. Nie powiem że te pieniądze są dla nas w tej sytuacji przydatne.. będą na badania i prywatnego leksrza w kolejnej ciazy

My mamy takie ubezpieczenie grupowe w pracy. Obydwoje z mężem dostaliśmy teraz za urodzenie martwego dziecka ja -2600 maz 5000. Dodatkowo mialam w pakiecie ze jesli bede w szpitalu min 4 dni to za każdy dostane 60zl. I dostalam. Wszystko wypłacili nam w ciazy 2dni.
Jednak słyszałam że niekiedy mają w umowach zawarte ze np musi do poród I martwego dojść np po 22 tc lub inny tydzień nie wiem jak to jest dokładnie trzeba sobie sprawdzić. Nie powiem że te pieniądze są dla nas w tej sytuacji przydatne.. będą na badania i prywatnego leksrza w kolejnej ciazy
My podeszlismy do tego tak samo. Pieniądze są na koncie ale przeznaczone na dziecko, badania, leki. W moim przypadku, poronilam w 10 tygodniu trzeba było genetycznie ustalić płeć i zarejestrować dziecko. Bardzo to przeżyłam i nie wiem czy zrobiłabym to drugi raz. Ale przynajmniej wiem że mam aniołka Lilkę [emoji22]

My podeszlismy do tego tak samo. Pieniądze są na koncie ale przeznaczone na dziecko, badania, leki. W moim przypadku, poronilam w 10 tygodniu trzeba było genetycznie ustalić płeć i zarejestrować dziecko. Bardzo to przeżyłam i nie wiem czy zrobiłabym to drugi raz. Ale przynajmniej wiem że mam aniołka Lilkę [emoji22]
A gdzie macie ubezpieczenie??
U mnie w sumie pzu nie pytalo na jakim etapie urodziło się dziecko ale już w warcie u męża koniecznie chcieli dostać jakiś papier na to w którym bylam tygodniu..

reklama
@muza_ton o dzięki. Chyba techno byłoby lepsze. Dali mi słuchawy na uszy. A tam były tylko 4 piosenki na okrągło. W tym dwie B. Kozidrak. Nie trawię jej, niestety, i Typ Niepokorny Stachursky przy którym beczę, bo mi się kojarzy i jeszcze, czwarta jakieś coś tam niemrawa.Zastanawiałam się czy jak ścisnę tę gruszkę, co jest na wypadek gdyby słabo i powiem wyłàcz Pan to i daj już te magnesy to mnie ochrzani czy nie.
Badanie przeżywane, bo idę i piszę. Tuba wąska. Łokcie mnie nap.p.. jak złoto. 1h15 minut to trwało!!! Mała jeździła równo, może dlatego tak długo.ufffffff

Do góry